Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Pulykaszelet burgonyabundában recept

Pulykaszelet burgonyabundában recept

A Pulykaszelet burgonyabundában hozzávalói:
80 dkg burgonya
1 vöröshagyma
15 dkg kemény sajt
1 tojás
2 ek
liszt
aprított petrezselyem zöld
80 dkg pulykahús
2 ek
vaj
5-6 evőkanál olívaolaj

bors


A Pulykaszelet burgonyabundában elkészítési módja:
A burgonyát héjastól félpuhára főzzük, majd kihűtjük, meghámozzuk, durvára reszeljük. A hagymát apróra vágjuk, a sajtot lereszeljük. A burgonyát alaposan összegyúrjuk a hagymával, a sajttal, a tojással meg a liszttel, majd beledolgozzuk a petrezselyem zöldet, sóval, borssal ízesítjük. A húst kis szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, fűszerezzük és mindkét oldalát megsütjük. Rövid ideig hűlni hagyjuk majd a burgonyás keverékkel beburkoljuk. Az olívaolajon vagy étolajon, közepes hőfokon világosbarnára sütjük. Saláta vagy zöldségköret illik hozzá.

Bármilyen húsból elkészíthető
- nekem ez a mennyiségű burgonyabunda a 3 normál szelet húsra volt elegendő. 80 dkg húshoz biztosan nem elég!
- Legkönnyebben úgy lehet beburkolni a húst, hogy közben fóliába tesszük, úgy nem ragad és lehet formázni is.


Kategória: Húsételek receptjei


A pulykaszelet burgonyabundában elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook