Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Galyasági csülkös gulyás bográcsban recept

Galyasági csülkös gulyás bográcsban recept

Elkészítési idő 210 perc

A Galyasági csülkös gulyás bográcsban hozzávalói:
1 nagyobb
friss sertés csülök
50 dkg sertés comb
15 dkg füstölt szalonna
1 nagy fej vöröshagyma
2 száll sárgarépa
1 száll petrezselyem
1 kisebb zeller
50 dkg burgonya
pirospaprika

bors,1 kávéskanál őrölt kömény
1 maréknyi aprított friss petrezselyem
vagy zeller zöld.4-5 babérlevél.


A Galyasági csülkös gulyás bográcsban elkészítési módja:
Ebben a gulyásban a csülök ízvilága az uralkodó, így az étel zsírossága a minden csülök rajongónak kedvez. Bográcsban elkészítve az igazi. A felkockázott füstölt szalonna zsírját kiolvasztjuk, majd a zsiradékban megfonnyasztjuk az apróra vágott vöröshagymát. Amikor a vöröshagyma megfonnyadt, beletesszük a kockára vágott disznóhúst és a feldarabolt csülköt. Addig pirítjuk a hagymás zsírban ameddig a hús kifehéredik. Felengedjük vízzel, sózzuk, és addig főzzük, ameddig a csülök és a hús félig megfő. Ekkor beletesszük a felkockázott zöldségeket és a burgonyát. Meghintjük a pirospaprikával, a köménnyel és a babérlevéllel. Ha szükséges sózzuk is. Ha a hús és a zöldségek is megpuhultak, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyem vagy zeller zöldet. Tálaláskor külön szeletelt csípős paprikát, friss kenyeret adunk hozzá.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A galyasági csülkös gulyás bográcsban elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook