Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » A képernyők hatása a gyerekekre fórum

A képernyők hatása a gyerekekre (beszélgetős fórum)


Ez a fórum a következő cikkhez nyílt: A képernyők hatása a gyerekekre

9. iszkiri (válaszként erre: 8. - cimpi)
2017. nov. 25. 08:52

Igaz. Rengeteg inger éri a pici gyerekeket. Ez pedig nem tesz jót az idegrendszerüknek.

Bölcs meglátásod van. Nagyon nehéz megtalálni az egyensúlyt a mai felgyorsult világunkban. Mi engedhető, és mennyi ideig.

Azzal ugye mindenki tisztában van, hogy teljesen nem tudjuk kiküszöbölni a tévé, okostelefon, számítógép okozta negatívumokat. A mai gyerekek, sőt már az előző generáció is ebbe született bele. A legnagyobb baj, hogy mindez az élő beszéd, a szabadban való mozgás rovására megy.

Szóval valóban nehéz.

2017. nov. 24. 23:15

Én is féltem az unokáimat,sokszor ott játszanak az óriási tv képernyő előtti szőnyegen vagy fél méterre,sokszor felnéznek rá..óhatatlanul is...Szerintem ez ártalmas lehet, ez a sugárzás...

A lányom amúgy sokat mesél nekik, könyvből is...társasoznak stb.. de tv-s mesefilmeket is néznek..Ha nálam vannak.én ritkán kapcsolom be..inkább mesélek, főleg saját magam kitalált meséket /ezt szeretik inkább/ és ha az idő engedi akkor ki a szabadba.. De a mai kor valóban annyi kütyüvel.okostelefon, vibrálós,elektromos játékokkal teli,sok gyerek csak kapkodja a fejét,annyi inger éri őket, pedig kiskorban nyugi kéne... csend!! elmélyülés játékban..kézségfejlesztő játékokkal.. Nehéz a mai szűlőnek kordában tartani az egyensúlyt..

7. SansaS (válaszként erre: 6. - ridgeback)
2017. nov. 24. 20:59

Hihetetlen... :/


Főleg azért nem értem ez a dolgot, mert más a csapból is az folyik, hogy nem szabad pici babákkal tévét nézetni... és mégis.

6. ridgeback (válaszként erre: 5. - SansaS)
2017. nov. 24. 20:46
Én is hasonlót láttam fb-n: feküdt a pát hónapos baba a babakocsiban és szigetelő szalaggal volt az anyuka telefonja a mózesre felrögzítve... :(
2017. nov. 24. 20:30

Hmm....furcsa, hogy erre a cikkre nem sokan írtak.


Én mostanában azon vagyok kiakadva, hogy több ismerősöm is feltette facebookra, ahogy a pár hónapos babája közelről (1-1,5 méter) nézi a tévét, és még boldogan hozzá is fűzte, milyen kis ügyes, hát tévézik...


Basszus, ott villództak a gyerek arcán a fények...

2017. nov. 23. 18:28

Jó cikk,teszik :)

Nekem is mondták már, hogy miért nem néz a 9,5 hónapos gyerekem miért nem nézi a Bogyó és Babócát (vagy mi a túró a neve...)???

3. iszkiri (válaszként erre: 1. - b.viktoria)
2017. nov. 23. 18:16

Jó cikk.


És bizony beszélni kell róla. Akkor is, ha tudjuk, akkor is, ha már a könyökünkön jön ki.

Nem lehet elégszer elmondani.

Vissza a könyvekhez, vissza az élő szóban történő mesékhez, vissza az énekléshez, mondókázáshoz, vissza a fára mászáshoz, a labdázáshoz.

Mert ezek sok mai gyerek életében ismeretlen dolgok. Sokan csak az óvodában találkoznak először ilyenekkel.

Otthon meg marad a számítógép, tévé, okostelefon. Sok szülő még büszke is a 2 év körüli gyerekére, hogy milyen kis zseni. Ja, tényleg! Aki a képeskönyvet úgy lapozza, mintha okostelefon lenne. Igazi kis zseni! :)

Az én olvasatomban meg az a zseni, aki ha lapozza a képeskönyvet, kívülről fújja a több versszakos mesét. Mert anyával és apával együtt szokták nézni a könyveket. :)

2017. nov. 23. 13:20

Így-így!

Rossz, gonosz anya vagyok, szinte napi rendszerességgel harcolunk. A zuramra is ráférne egy kis nevelés e téren.

2017. nov. 23. 13:08
A különböző képernyős eszközök elkerülhetetlen tényezői a mai gyerekek életének, többen közülük rendszeresen töltenek valamennyi időt okos telefonok, számítógépek és a tévé előtt. Ez nem feltétlenül rossz dolog, hiszen az alkalmazások korát éljük. Temérdek oktató, fejlesztő applikáció található, amelyek segítik az agy, a kommunikáció, a figyelem, a gondolkodás fejlődését gyermekkorban. Nem beszélve azon hatásukról, hogy lefoglalják a gyerekeket olyan időszakokban, amikor a szülő nem tud (vagy nem akar) velük foglalkozni.

Ugrás a teljes cikkre: A képernyők hatása a gyerekekre

Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook