Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » PRI Tapolca..ide járó meddőpárok tapasztalatai, eredményei fórum

PRI Tapolca..ide járó meddőpárok tapasztalatai, eredményei (beszélgetés)

2751. betti125 (válaszként erre: 2749. - Vroni)
2010. okt. 28. 08:31

Vroni, talán a 5.-6. hétben vagyok. Bár kicsit elbizonytalanodtam,mert mensi szerint 5. , de a férjem felvilágosított, hogy azon a hétvégén nem volt itthon, amikor a ciklus 14.napján lettem volna, hanem 1héttel elöbb. Bár a drága doktor ur szerint ez nem matematika :) A papirra azt írták, hogy 6+5. De szívhangot még nem nézett. Majd 2 hét múlva kell mennem. Egyébként tényleg nem távolság Pápa-Cell. Szombaton vizsgálattal együtt 1 óra alatt megfordultunk. 6órakor indultunk Pápáról és 7-kor értünk a városba be. A Pápa-Győr utvonal sokkal rosszabb. Az a szakasz egy horror. Cell felé nincsen tele kamionnal és egyáltalán nincs nagy forgalom. Ezért is választottuk Celldömölköt, de a legfontosabb a doki volt. Tényleg nem találkoztam még életemben ilyen orvossal.

Te mikorra vagy kiirva? Mi lesz a neve a babának? Lehet írtad már, csak lemaradtam róla. :)

2750. betti125
2010. okt. 28. 08:20

Lányok!

Mielött megcsináltam volna a tesztet pénteken ebédután valamikor, elkezdtem nézni a "A Titok" cimű filmet. Akkor töltöttem le a netről. Mivel már annyira nyúztak a barátnőim, hogy nézzem meg végre. Elkezdtem nézni és a végére sem értem azt tettem, amit mondanak benne, elképzeltem hogy kisbabánk lesz. Leszüneteltem a dvd lejátszót és kimentem egy teszttel a wc-re. Szószerint majdnem leestem a wc-ről. Nektek is az kellene, hogy megnézzétek. Szívesen elküldöm, ha kell a dvd-t akár postán is. Vagy megpróbálhatom emailben is.

Mert éppen az a baj, hogy persze, hogy akarjátok, de ott van az a kicsi félelem is, hogy nem sikerülhet. Csillag irtad is: "Mondom, hogy igen, lesz babánk, de már ha őszinte vagyok, egyáltalán nem tudom elhinni" Na és a titok film szerint itt be is vonzod, hogy nem sikerül. Persze én is ugyanigy voltam. Tehát átérzem ám a helyzetet. A film viszont megértette velem, amit eddig nem értettem hiába mondták a barátnőim, hogy gondoljak pozitivan rá. Nem ment.

Egyébként a nem görcsölés, nem gondolás az egészre teljesen kivitelezhetetlen amikor Tapolcára jár az ember. Tehát csak a gondolatokat kellene átformálni.

2749. vroni (válaszként erre: 2737. - Betti125)
2010. okt. 27. 20:44

Betti, én is Kovács doktorhoz járok, tényleg képben van mindenkivel kapcsolatban. Bár lehet, nálam az a meggyőződése, hogy lombikkal sikerült a baba, de ahhoz képest, hogy tényleg sokan járnak hozzá, tudja, hogy Tapolcára jártunk, és ugye hogy nem egyszerűen jött össze a baba, még csütörtökön mondta is, hogy azért akarja, hogy befeküdjek, mert hogy nem könnyen jött össze a kicsi, de ezt is olyan diszkréten csak odasúgta. Aztán mondjuk akkor 1 napot kellett benn lennem és eltávot kaptam, naponta megyek nst-re, ahol minden ok. Úgyhogy szombaton akár össze is futhattunk volna a kórházba. Ja, és egyébként a szobatársam szombaton éjjel megszült, hozzá be is jött, mert az ügyeletes doki felhívta és már jött is, pedig szerintem nem volt kimondottan megbeszélve vele, hogy ha jön a csajnál a baba, akkor bejöjjön. És egyébként nektek sincs olyan messze, hisz van, aki Szhelyről, Sárvárról, sőt, aki Pápa és Győr között lévő faluból jár ide.

Elhiszem, hogy majd csak akkor leszel nyugodt, ha megszületik a baba. Hányadik hétben vagy? Ja, és egyébként mondják, hogy akinek meddőségibe jön össze a baba, azokra mégjobban figyel, ügyel, hogy minden ok legyen. Az ultro-t meg Tapolcán is a 12. hétig mondják, hogy használjuk. Úgyhogy csak fel a fejjel, minden rendben lesz, és vigyázz Magatokra.

2748. vroni (válaszként erre: 2743. - Csillag80)
2010. okt. 27. 20:37
Csillag lehet, az a gólya röpköd a levegőben, de még nálunk nem szállt le. :-) Nem is érzek semmit, (meg nem is tudom, mit kéne érezni), csak abban bízok, hogy nem akkor akar kibújni, mikor a férjem nem lesz itthon, nehogy ő megússza a szülést. :-) Az nst sem mutat semmit, bár az is csak akkor mutatja ki, ha már megindult, vagy még akkor sem. Talán nem mondja azt a doki, hogy na, itt a napja, akkor innentől maradjak benn a kórházba. Így azért mégis csak sokkal jobb, hogy bemegyek nst-re aztán haza, csak ugye az is mindig a vizsgálat után derül ki, hogy hazajöhetek-e vagy sem.
2010. okt. 27. 18:53

Mi 5éve szeretnénk babát. Két éve voltunk először Tapolcán,akkor volt 2 inszem majd utána volt a műtétem,akkor el is ment a kedvem mindentől magam alatt voltam teljesen. Majd most szeptemberbe mentünk újból Tapolcára. Gondolkodtunk Pestbe is csak az messze lenne kicsit,Tapolca meg közel van hozzánk! Elvileg mindkettőnkel minden rendbe de akkor miért nem lettem terhes nemértem.

Csak tudod olyan rossz a baráti társaságunkba mindenki most szült az elmúlt 3 évben,nekünk meg nem jön össze. Biztos ismerős az érzés. Csak azt tudja ezt megérteni aki benne van. Hiába mondják hogy ne foglalkozzak vele,nehéz nem gondolni rá.

2746. csillag80 (válaszként erre: 2744. - 42726a6469)
2010. okt. 27. 18:07
És Ti?
2745. csillag80 (válaszként erre: 2744. - 42726a6469)
2010. okt. 27. 18:06

nyugi, 2 nap után semmit nem kell érezned, már hat a szuri, de a sok tüsző is kicsi ilyenkor. Az ismerősöm SEMMIT nem érzett a várható tünetekből, 43 petesjtje lett.

2 éve próbálkozunk, 1 éve voltunk először Tapolcán, 2 hónap alatt lett meg minden vizsgálati eredmény, aztán a férjemnek volt egy 3 hónapos closti kúra, aztán 4 inszem és egy lombik Ezzel el is ment egy év :-(

2010. okt. 27. 18:01

Lányok az normális ha még nem érzem a petefészkemet,most meg azon aggódok hogy nem is használ a szuri. Hétfő óta kapom a gonált de még csak a fejem fáj,mondjuk ma reggel fájt de el is múlt gyógyi nélkül is,petefészkem még nem feszít!

Csillag Ti mióta próbálkoztok a babával?

2743. csillag80
2010. okt. 27. 17:56

Vroni, úgy érzem gólyahír repked a levegőben, csak nem tud ideérni.

Bessi, még mindig 2in1?

Gabka, Ti hogy vagytok?

Eszike, köszi a pozitív példát. Hogy haladtok a hozzátáplálással? Gondolom a fiúk lassan kirántják Apa kezéből a kolbit :-)

Kata, hogy vagy fogügyileg? Barnus nemalvásának rájöttél az okára?

2742. csillag80 (válaszként erre: 2741. - Eroka81)
2010. okt. 27. 17:52
kettőtől a plafonig ugranék örömömben, de már egyel is beérem, nem vagyok telhetetlen...csak legyen már!!!!!!!!!!!!!!
2741. Eroka81
2010. okt. 27. 17:45

Sziasztok lányok!

Milyen jó lenne, mindenkinek 3as ikrei lennének :) Pontika, prego, csillag... én... :)

2740. csillag80 (válaszként erre: 2736. - Betti125)
2010. okt. 27. 17:15

Betti, még szép, hogy nem jöttél rá, mert még sehol, egyelőre parkolópályán vagyok 10. ciklusnap, jövő csüt. megyünk előzetes vizsgálatra, és ha rendben, akkor szurit is hozunk haza, aztán kezdünk.

Vigyázz magadra nagyon és a babóra, próbálj többet pihenni!

Biztos, hogy a görcsölés a témán nem segít, de ki nem tud görcsölni pl. lombik alatt? Ha azt mondanám, h. úgysem sikerül, nem hinnék benne, akkor ha tényleg nem, akkor azt mondanám utána, h. na azért, mert azt mondogattam. Így aztán próbálom az ellenkezőjét mondogatni, de azt hiszem, azt meg nem tudom elhinni. Mondom, hogy igen, lesz babánk, de már ha őszinte vagyok, egyáltalán nem tudom elhinni. Azért stabilan mondogatom, hátha.

Lehet, h. nekünk is az lenne a jó, ha valamiért el kellene tolni, és addig úgysem adnék neki esélyt...bár az előző hónapban sem adtam. Na mindegy, majd lesz valahogy.

2739. csillag80 (válaszként erre: 2735. - 42726a6469)
2010. okt. 27. 17:09

Drukkolok neked is, a leszívást igazából a második kontrollon mondja meg, az elsőn még csak az látszik, hogy reagáltál. Nekem a másodikon montda már, h. valószínű mikor, de nekem volt plusz egy kontrollom.

Az embriók számát mindenki maga dönti el, 2-3 a szokásos, bár indolkolt esetben lehet 1 vagy 4 is, 1 pl. ha 2 baba kihordása nagy eü-i kockázatot jelentene (én ilyennel még nem találkoztam), 4 sokadik lombiknál, amikor voltam, volt egy lány , akinek a 4. lombikja volt, visszakapott 4 embrit, ráadásul jól feljettek voltak, 8 sejtesek, de nem sikerült neki.

2010. okt. 27. 17:06

Csillag, köszi... nemsokára a helyemben lehetsz, csak 1-2 hét! Remélem te is átéled amit én, mert az azt jelentné, hogy elég sok petesejted lenne! :P

Amúgy nem akarok panaszkodni, csak már tényleg szar, főleg dolgozni így. Majd meglátod te is! :)

Prego, igen, még változhat sztem az időpont, gondolom majd pénteken már pontosabbat tud mondani. 3 embrikét kérünk vissza, ha lehet és ha lesz annyi jó. Amennyire tudom, más intézetekben csak 2-őt ültetnek be, vagy csak 35 éves kor felett, vagy nagyon indokolt esetben 3-at. Ha jól tudom, itt ez nem így van. (Mondjuk félek tőle, hogy hármas ikreim legyenek, de azért arra nagyon kicsi az esély, kb 2%)

Betti, sztem ez természetes, hogy aggódsz a babó miatt, főleg hogy ennyi megpróbáltatás után jött össze. De azért ne idegeskedj nagyon, vigyázz magatokra. :)

Puszi

2737. betti125 (válaszként erre: 2633. - Vroni)
2010. okt. 27. 11:59

Vroni, Celldömölkre járok dokihoz. A Kovács Antal főorvoshoz. Annyira szeretem. Emlékezett rám 1 év után is a telefonban, mikor felhívtam. Pedig nagyon sok betege van. Benne megbizom. És látszott, hogy tényleg szívből örül, hogy sikerült a baba. Szombaton átmentünk este, mert nagyon görcsölt a hasam és fájt a derekam. Aranyos és alapos volt az ügyeletes doki is. Ide Pápára még az ügyeletre sem szerettem volna bemenni, pláne, hogy az volt az ügyeletes orvos, aki 2 éve a vetélésemnél nem tett semmit. Tegnap kellett mennem vizsgálatra. Azt mondta a főorvos, hogy minden rendben van. 2hét múlva kell mennem. Addig utrot kell használnom 3x1-et. Azért nem vagyok ám nyugodt. :( Majd csak akkor, amikor megszületik :). Bár utána meg másért kell aggodni.

Vroni Te kihez jársz? Emlitetted még annó, hogy Te is a Kovács doktorhoz mész esetleg.

2736. betti125
2010. okt. 27. 11:34

Csillag Te most hol tartasz? Mert probáltam visszaolvasni, de nem jöttem rá. :)

Kara, Te?

Egyébként a lombiknak azért nagyobb esélye van és tuti, hogy sikerülni is fog meglátjátok!! Mert miért ne sikerülne?? Csakhát kitartás és türelem, ami nagyon nehéz. :( Én kicsit feladtam és eltoltuk a lombikot januárra, (mert nem jött volna ki már ebben az évben jól) és látjátok akkor sikerült. Mondta is tegnap a dokim, hogy biztosan azért sikerült, mert nem görcsöltünk rá és, hogy Ő megmondta, hogy sikerülni fog. Bár szerintem a tapolcai stimuláció hozta meg az eredményt. Emlékeztek, hogy emelt adagú injekciótól is csak 1db tüszőm lett? De valamit mégiscsak rendbehozott.

A szurizásról, mindenképpen jobb, ha magának adja be az ember, mert elég macera minden nap elmenni az ügyeletre. Elöször mondjuk én is nagyon féltem, de erőt vettem magamon és elkezdtem szúrni, utána már olyan simán beadtam, hogy észre sem vettem. :) Elkezdeni nehezebb.

Nagyon szorítok mindenkinek!!!!!

Kata, megszerettem volna nézni a kicsi fiadat de nem találtam róla képet. :(

Esztike, Neked nagyon nagyok és gyönyörűek a fiacskáid. Olyan édes kis puffancs pofikájuk van. :) Lassan már futnak, úgy megy az idő :)

2735. 42726a6469 (válaszként erre: 2732. - 0debccb83e)
2010. okt. 27. 09:53

Igen a nyilatkozatos papírra gondoltam. Akkor még elvileg pénteken nem kérik tőlem. Pénteken megyek kontrollra remélem minden rendben lesz és jól reagálok a szurikra.

Pontika Te már látod a végét,jó neked:-)mennyi petesejtet kérsz majd vissza,vagy ezt ők döntik el?

A doki azt mondta Nekem ha minden jól alakul előreláthatólag leghamarabbi leszívási időpont jövő hét péntek. De gondolom ez még változhat,nem?

2734. csillag80 (válaszként erre: 2731. - 0debccb83e)
2010. okt. 27. 09:20
Kitartás, szeretnék a helyedben lenni!!! :-)
2733. csillag80 (válaszként erre: 2730. - 42726a6469)
2010. okt. 27. 09:19

Prego, ha nagyon rossz, vegyél be valamit, feleslegesen ne szenvedj!

A papírt én vittem már a köv-re, de csak az utolsó uh-on kérték el, addigra ki kell tölteni.

Jobbulást!

2732. 0debccb83e (válaszként erre: 2730. - 42726a6469)
2010. okt. 27. 08:37
Ja, most látom,hogy pénteken mész. Akkor megint egyszerre megyünk. A nyilatkozatokra gondolsz amúgy, vagy milyen papírra? Mert én egy csomót kaptam a második uh-on, és a harmadikon (utolsón) vittem vissza őket.
2010. okt. 27. 08:28

Sziasztok!

Akkor azért tényleg javultak a statisztikáink. :) Köszi mindenkinek, aki megírta a tapasztalatait.

Eroka, az elsőt én is alig mertem beadni, de majd belejösz, a végén már nagyon profi leszel, meglátod. :D

Csillag,köszi az infot, akkor felhívom a dokim! Nem kell bemásolnod a pontos szöveget, csak erre voltam kíváncsi, hogy hány napra szól. :)

Prego, kitartás, a mellékhatások sajna nem túl kellemesek, nekem is már nagyon elegem van, fáj mindenem :( Mikor kell menned megint tapolcára?

Puszi, szép napot mindenkinek!

2010. okt. 27. 07:57

Jó reggelt mindenkinek!

Ma megint fejfájásra ébredtem,remélem azért jobb lesz mint tegnap. Akkor nagyon szenvedtem.

Csillag hétfőn kaptam egy papírt amit kitöltve vissza kell majd vinnem,adatokat kérdeznek rajt,meg hogy milyen beavatkozás lesz. Azt mikor kell vinnem,pénteken megyek legközelebb akkor vagy majd a leszívás napján?

2729. csillag80 (válaszként erre: 2724. - 0debccb83e)
2010. okt. 27. 07:35
Nincs rajta, hogy hány nap, csak az, hogy a beültetésig kímélő életmódot javasol és akkor a beültikor ad egy zárót a beültiről és azon meg az van, hogy a tesztig (rajta van a dátum) KÍMÉLŐ ÉLETMÓD, SOK PIHENÉS, BŐ FOLYADÉK ÉS FEHÉRJEFOGYASZTÁS JAVASOLT. Hú, a caps lock véletlen volt bocs, nem írom újra. Ha gondolod, otthon megnézem este és bemásolom, de ennyi volt, meg leszíváskor hogy mennyit szívtak le ,beültikor meg hogy mennyit ültettek vissza és a méretük (sejtszám). Mi úgy csináltuk, hogy a leszíváskor a férjem elvitte a tp-javaslatot a dokihoz én meg csak a teszt után mentem vissza, de mondom, nekem ilyen szempontból jó a doki, nem problémázik rajta. Hívd fel holnap, hogy péntektől tp.
2010. okt. 26. 20:09
Sziasztok!Szintén a tapolcai segítséget igénybe vevő kolléganőm első beültetés után édes ikerfiúkkal lett boldogabb!!!Többek között ő is rábeszélt a látogatásra Tapolcára!Milyen jól tette!!!!
2727. sztike80
2010. okt. 26. 19:52

Sziasztok!!

Akkor én is írok pozitív példát: Itt laknak a másik lépcsőházban egy ismerősék, és nekik szintén elsőre sikerült a lombik, hármat ültettek vissza, abból mind a 3 megmaradt, de sajna az egyiktől megváltak( ez mondjuk elég szörnyű, na de mindegy:(( ) De nemrég meg is születtek az ikerfiúk, mint nekünk is:))

Szóval csak hajrá, én drukkolok!!!

Többiek igen eltűntetek!!!

Kismamik?? Katám?? Remélem jól vagytok!:)

Mi igen, Drágáim egyre szebbek, okosabbak és ügyesebbek:)))

Puszika,még jelentkezek!

2726. Eroka81
2010. okt. 26. 19:21
Meg volt az első szurim :S Kb.10 percig szemeztem a fecskendővel, mire beszúrtam. Holnap már bátrabb leszek. Egész nap ezen járt az agyam...
2725. Eroka81 (válaszként erre: 2718. - Csillag80)
2010. okt. 26. 19:16

Sziasztok!

Akkor javítom a statisztikát :)

Barátnőm nővérének elsőre összejött! 3 lett visszaültetve, abból kettő megmaradt, majd a kilencedik hét után egy maradt! Most lesz 3 éves a kisfiú, olyan, mint egy angyalka :) szőke fürtök, kék szemek :)

Másik ismerősömnek elsőre összejött, kettőt ültettek be, és egy maradt! 4 éves a kiscsaj, és nagyon cserfes :)

2010. okt. 26. 19:01
Csillag, még az jutott eszembe, hogy a táppénzes javaslatot a doki a leszívás napján már odaadja? És hány napra szól? Vagy a beültetés napjáig, és akkor újat ad? Vagy hogy van ez? Mert holnap fel kéne hívnom akkor a háziorvosomat, hogy péntektől vegyen tp-re.
2010. okt. 26. 18:52

Lehet kénytelen leszek megtanulni mert úgy kényelmesebb lenne,majd a végére lehet megtanulom én is:-)

Nekem még egyenlőre nem fáj a petefészkem de érzem már hogy azért van pedig csak ma kaptam meg második gonált.

2722. csillag80 (válaszként erre: 2720. - 0debccb83e)
2010. okt. 26. 18:41
hát igen, a végén már én is untam, célegyenesben vagy :-)

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook