Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » PRI Tapolca..ide járó meddőpárok tapasztalatai, eredményei fórum

PRI Tapolca..ide járó meddőpárok tapasztalatai, eredményei (beszélgetés)

3591. mona180
2011. jan. 14. 14:25

[link]

ezért lehet kapni fogok de lehet ti még nem hallottatok róla olvassátok el ha van kedvetek!

3590. a8972e6228 (válaszként erre: 3575. - Eroka81)
2011. jan. 14. 14:13

Diétázom én most is. :-) De nem olyan brutálisan ám. Nem eszek édességet,meg sokszor keveset,de amúgy mindent eszek,amit épp megkívánok. Édes kajákat nem nagyon. Nem fogytam,tartom a súlyom. kiló vok. Nekem nem kell fogynom. :-)

Van szoba bicikli,de lusta vok. :-) Néha ráültem,akkor viszont 45-50 percet bicajoztam,de inkább sétáltam a kutyákkal.

3589. csillag80
2011. jan. 14. 14:10
Csajok, jövő csüt. megyek altatóorvossal konzultálni, ha mensi nem késik 26-án műtét!!! Hülye vagyok, hogy örülni tudok neki???? :-O
3588. csillag80 (válaszként erre: 3587. - Zsanababa)
2011. jan. 14. 14:09
Zsana, sajnálom, úgy tűnik Te sem reagálsz jól, én is így voltam. Az mit jelent, mennyit látott? Nekem a másodiknál gonalról váltott közben pergoverisre, ugyanaz, csak van benne plusz 75 egység más hormon . 2 pergo / nap? nekem annyi volt. mikor mész kontrollra?
3587. zsanababa
2011. jan. 14. 12:04
Sziasztok ma voltam uh és sajna nem érnek ugy a tüszők ahogy kellene és most felírta a pergoveris szurit. Ki használta azt?? Eddig a gonal f nem nagyon segített. Remélem ez fog bár jo huzos ára van. Kicsit magam alatt vagyok, remélem ez a szuri segít. Pusz
3586. csillag80 (válaszként erre: 3585. - Eroka81)
2011. jan. 14. 05:53
ez a beszéd!!!!!!!!!! :-)
3585. Eroka81 (válaszként erre: 3579. - 42726a6469)
2011. jan. 13. 20:48
Nekem azt mondta a nődokim, hogy ha most nem sikerül (bár miért ne sikerülne), akkor várjak fél évet a következővel minimum. Jobb így a szervezetnek. De én úgy döntöttem, ez lesz idén az utolsó lombikom... biztosra megyünk! :-)
3584. zsanababa (válaszként erre: 3576. - Kriszta 78)
2011. jan. 13. 20:43
Szia. Köszönöm hogy ilyen aranyos vagy,és remélem mindkettönknek sikerül és pár hét mulva már azt írjuk h boldog kismamák vagyunk. Mindenképp írok de te is hogy mit mondtak oks? Idejössz tapolcára? pusssz
3583. Eroka81 (válaszként erre: 3582. - Csillag80)
2011. jan. 13. 20:42
Köszi szépen! Tök jó, hogy én vagyok a zegi, aztán semmit nem tudok :S
3582. csillag80
2011. jan. 13. 20:26

ZEG infó:

külön beutalót kell kérni mindkét félnek és külön immunológia és genetika, össz 4 beutaló kell, háziorvos intézi legegyszerűbben

ZEG Zala Megyei Kórház, Zrínyi u.1.

Immunológia kód: 200 120 197

Genetika kód: 200 12A 201

Genetikai Tanácsadóba

Tel. még egyszer:

Immunológia:dr. Kovács Mónika

06 92 501 516

Genetikus:

Dr Tihanyi Mariann

06 92 507 561

3581. csillag80
2011. jan. 13. 20:21
ormon=hormon
3580. csillag80 (válaszként erre: 3577. - 42726a6469)
2011. jan. 13. 20:21

hát, köszi, a nők ugye 2 dolog miatt hajlandóak BÁRMIRE....

Pest lesz, igen, altatóorvost nem értem el, holnap újra, csak nehéz lesz, mert holnap dolgozom és tanítani meg telefonálni nem lehet egyszerre...na de mindegy, majd utána , hátha

szerintem is kavar a sok ormon, nekem a lombik utáni havi mensi pontos volt, de utána több mint 1 hetet késett. ha amúgy normális, akkor ne aggódj, de lehet. h. tényleg jobb, ha kihagytok még egy hónapot

3579. 42726a6469 (válaszként erre: 3578. - Eroka81)
2011. jan. 13. 20:20

Majd csak februárba kezdjük,megvárom hogy a következő mensim normál időbe jöjjön meg,remélem úgy is lesz.

A hormonok akkor bekavartak nálad is. Egyébként nem tudod,hogy mennyi idő alatt megy ki a szervezetből az a rengeteg hormon?

3578. Eroka81
2011. jan. 13. 19:39

Nem baj Prego, a múltkor is előttem voltál :-)

Én pont azon izgultam, hogy a 3 hónapot húzzam ki (támogatás miatt), mert ugye a ciklusaim nagyon rövidek voltak. De amióta "teázom" azóta normál hosszúságú!

Akkor most hogy döntöttetek? Most kezditek, vagy majd februárban?

Ne aggódj, a hormon nekem is bekavart. A hátam tele van pattanásokkal :S ilyen se volt még..

2011. jan. 13. 19:28

Csillag le a kalappal előtted,de ha valamit nagyon szeretne az ember ugye mindenre képes,tűzön-vízen keresztülviszi. Akkor méhtükrözést Pesten csináltatod? Nagyon becsüllek,hogy ilyen vagy. Erőt adsz mindannyiunknak.

Eróka nemkezdjük egyszerre a második kört azhiszem. Képzeld ma megjött a menzeszem,hát néztem is egy nagyot meg kicsit meg is ijedtem. Ugye jövő hétvégén kellett volna megjönnie ilyen nekem soha nem volt hogy ennyivel előbb megjöjjön, csak arra a sok hormonra tudok gondolni amit ugye kaptunk és kicsit megbolygatott. Mert ugye beültetés óta ez a második menzeszem,először normálisan meg is jött most meg tessék. Azt beszéltük a férjemmel hogy várunk egy hónapot még majd a következő mensikor kezdjük.

Csillag neked nem volt esetleg ilyen?

2011. jan. 13. 19:26

Sziasztok!Zsanababa én is holnap megyek uh-ra,vérvételrtől én nem tudok,hogy holnap nekem az lenne.Szorítok neked,hogy jó híreket kapjál holnap:)Remélem majd megírod,hogy mi történik Veled,mert én nagyon csüggök a szavaidon,mivel pár nap van a kezeléseink között,és hát Te vagy elől:)Izgulok Érted:)Pussz

A többiekkel hírtelen annyi minden történik,hogy nem győzőm követni:)Kitartást mindenkinek!!!:)))

3575. Eroka81 (válaszként erre: 3570. - A8972e6228)
2011. jan. 13. 18:18

Az én "cukromat" elcseszte a laboros... :-( Ezek a laborosok már csak ilyenek :-)

Kár, hogy nem vizsgálják ki az embereket... Mondjuk nagyon sokan járunk oda, ezért nem jut annyi figyelem.

Te diétáztál ugye? Fogytál is? Torna...?

3574. Eroka81
2011. jan. 13. 18:14
Ha lesz időd tényleg a kódokat elküldöd nekem? Köszi! :-)
3573. Eroka81 (válaszként erre: 3571. - Csillag80)
2011. jan. 13. 18:13

Uhh! Hát ez nem semmi! Elfelejtette a laboros? Hát akkor futhatsz még egy kört. Vagyis jó pár kör lesz, mire végére érsz a dolognak! Becsüllek Csillag! Mennyi erő és kitartás van Benned! :-) De hajrá, hiszen egy célért "küzdünk"!

Én most azt fogom csinálni, hogy diétázom. Semmi liszt és tejtermék! Annak idején csináltak laktóz vizsgálatot a kórházban, de nem fejtették ki bővebben, csak azt vágták oda nekem, hogy ne egyek tejterméket (tejföl, tej, túró,...) de trapista sajtot ehetek! Na végeredményben, aki tejcukor érzékeny, annál ugyanezek kilőve! Ennek már 13 éve és én még mindig kínlódom!

Házi orvosomtól kértem beutalót lisztér.vizsgálatra 2010 nyarán... nem sokra mentem vele. Csak nézegette a papírt "talán jó". A nőgyógyászom jó fej, de ennyi. Bíztat, hogy ne adjam fel (pedig ő azt mondta, nem érdemes lombikra elmennem, mert hiperstimus lehetek, meg sok cisztám, az ő tudta nélkül mentem el). Szóval én is neki akarok állni, de nem tudom hol kezdjem.

1. elmegyek gastrora, rákérdezek a laktóz meg a lisztér. vizsgálatra

2. házi orvos, kérek beutalot endokrinológia, immunora, és genetikára

3. megmutatom a végeredményt a nődokinak

Tényleg nem egyszerű...

3572. zsanababa
2011. jan. 13. 17:49
Csajok holnap uh és vérvétel, kiváncsika vagyok h csak jo híreket kapok e. Remélem. És remélem innéttől felgyorsulnak az események. Pusz mindenkinek.
3571. csillag80
2011. jan. 13. 15:04

lementem laborba, mert a háziorvos mondta, h. amit ő adott beutalót (és nekem kell a műtéthez), az ma du. kész kell legyen, az inzulinos az egy hetes. Így is volt, de képzeljétek, a zizi laboros elfelejtette beküldeni a pisit!!!!!!!!!! Holnap vihetek újra, még jó, hogy nem kell újra beutalót szereznem, azt mondák, ráírják arra, ami 1 hét múlva lesz meg... Most sakkozhatok, mikor mehetek érte, tök jó. Még jó, hogy van 1 decemberi pisileletem is.

A cukrot nekem is simán elszúrták volna, behívtak, hogy jöhetnek a kismamák, 3 szor szúrnak, mondtam, hogy én nem vagyok várandós és 4 szúrást kérek, mert más vizsg. lesz, sajna nekünk kell odafigyelni.

immunora+genetikára a háziorvos adta a beutalót, de tudtommal nőgyogyi is ad, amúgy immunon nézik a lisztérz.et is. ha menni akarsz, írok beutaló kódot, mert a dokik nem nagyon bírják kinyomozni....

a hisztero méhtükrözés, hsg az más, az volt, de az csak arról ad képet, h. átjárható vagy-e, meg ha nagy gikszer van odabent. a kicsi polipokról, miómákról, endometrium-gyulladásról csak ez tájékoztat, meg a HyCoSy, de azt nagyon nehéz elintézni, meg sztem nem is finanszírozott

most altatóorvost üldözök a SOTE-n, még nem sikerült....

3570. a8972e6228 (válaszként erre: 3567. - Eroka81)
2011. jan. 13. 14:07
Amikor említettem T dokinak a teherbe esésem elött,h.csináltatok önszorgalomból cukor vizsgálatot,akkor azt mondta,hogy nem érdekli,mert nem fogja figyelembe venni a teherbe esés szempontjából. Nem volt szimpi. Mióta viszont várandós vagyok,nagyon kedves.
3569. Eroka81
2011. jan. 13. 13:47
Az immunológia és a genetika vizsgálatra a beutalót kitől kérted? Házi orvos, vagy nő dokitól?
3568. Eroka81
2011. jan. 13. 13:46
Ja, a terheléses cukor vizsgálatomat a múltkor a laboros nő elszurta, mert az egy órási cukor mérés kimaradt. azt még 1x megcsináltatom...
3567. Eroka81 (válaszként erre: 3564. - Csillag80)
2011. jan. 13. 13:43

ÁÁÁÁÁ!!! Azért ez nagyon bosszantó! Ha nem mész utánna a dolgoknak, nem derül ki, mi a probléma!

Hiszteroszkópia az micsoda? Bocs, ha butaságokat kérdezek... az a hsg?

Én febr. 3-án megyek gastrora, megkérem a doktornőt csináljuk meg a laktóz vizsgálatot, meg a liszérzékenységi vizsgálatot. Lehet az a bajom. Már egy hete nem eszek fehér kenyeret, péksütit, semmi liszteset, tejfölöset, és láss csodát, kezdem jobban érezni magam.

Remélem az eredményeid jók lesznek, és végre végére jársz a dolgoknak. Kár, hogy tényleg nem csináltat T. doki vizsgálatokat...

3566. csillag80
2011. jan. 13. 10:53

tegnap intéztem mellkasröntgent, ma terheléses cukor+inzulin, vérkép, vese, májfunkció, 1 óra múlva ekg és tegnap elértem a pesti dokit is, akivel a hiszterot akarom csináltatni, és most tel.-on beszéltem is vele, előjegyzett 26-ára hiszteoszkópiára, most azon idegeskedhetek, addig meglesz-e minden, mert előtte fel kell mennem Pestre altatóorvosi konzíliumra, legkésőbb pénteken, de csak úgy, hogy minden leletemmel, és a laborban azt mondták, több, mint egy hét, mire eredmény lesz!!! ÁÁÁÁ!!! Na ennyi, remélem kimerítő olvasmányt adtam :-)

Prego, Eroka, a köv. lombikhoz legkésőbb 20. napra kérjetek időpontot és férjet is vigyetek, mert kérnek cuccost tőle. Nektek szokásos kenet, uh, ha cito 1 évnél régebbi, akkor az is.

Aki most szúrja magát, annak egy kalappal!!!! sziasztok!

3565. a8972e6228 (válaszként erre: 3564. - Csillag80)
2011. jan. 13. 10:48

Jó sok minden történt veled. :-)

Csak egy baba volt tervbe,de kettőnek is örülünk. :-) Bár párom kicsit sokkos állapotba volt,de már ő is többes számba beszél a picikről. :-)

3564. csillag80
2011. jan. 13. 10:38

Sziasztok Lányok!

Dehogy titkolózom, csak egyszerűen 2 perc időm nem volt, most úgy írok, h. táppénzen leszek ma, most jöttem haza laborból, délre megyek EKG-ra.

Naszóval. Kira, a petezsákkal kapcs.csak annyi, h. egy lombikos ismerősnek 5 hetesen 1 zsák volt, +gyanús pöttyök, 6 hetesen 2 zsák, de az egyikben nem láttak embriót, most 2 lurkó rúgja le a veséit, szóval ez még bármi lehet. Azért drukkolok a 2-höz, akkor tényleg teljes lenne a kép, persze ha amúgy is 2-t terveztetek.

A keddünkről, ZEG.- en voltunk, 6kor indultunk, 3-ra értünk haza. Ezzel kapcsolatban a legfontosabb, hogy bármennyire nem is ajánlgatja ezeket a vizsgáaltokat egy doki sem, aki épp parkolópályán van, menjen el, mert MINDENT megnéznek, amit csak lehet. Az eredmények 1 hét és 2 hónap között lesznek meg, változó melyik, mikor, és postázzák őket. Az immunológia szégyenletes körülmények között működik, a genetika jobb, de mindenki nagyon kedves és segítőkész volt. Egymástól függetlenül többször is hallottuk (a vérvevős nővértől, külön az immunológustól), h. Tapolca , és főleg T. doki, nem híve a dolognak, abszolút lebeszélik az embert, még Cs. dokit mondták, h. pont most beutalt valakit, de egyértelmű okok miatt - hmmm, mi is lehet az.... - nem küldenek el (nehogy már kiderüljön,h. csak diétázni kellene), pedig nagyon hasznos lenne. Konkrét példa , amit a vérvételes nővér mesélt: egy pár, sikertelen próbák, 1 lombik után elmentek, kiderült, hogy mindketten tünetmentes lisztérzékenyek, semmi panaszuk nem volt. Kérdeztem, mit kaptak, gyógyszert? ÁÁÁ, dehogy, diéta, múlt kedden született meg a baba!!!! Ezt kideríteni egy vérvétel lett volna!!!! És sok ilyen van, mert ott is virított pár babafotó. Ráadásul elmondták, h. pont az ilyen esetek miatt a fiúknál is megnéznek mindent, igaz, h. csak a sperma elleni antitestet kellene nekik, de ha ilyen akad, soha nem derülne ki. És ez iszonyú ritka persze, hogy így összeakadnak, ráadásul tünetmentesek, a ZEG-i orvosoknak köszönhetően most boldogan babáznak. Nagyon sok mindent vizsgálnak, felsorolták, és itthon megnéztem a kis "listámat", amit netről gyűjtöttem, minden benne volt, meg még egy csomó más dolog is. Mellettünk ült egy pár , ők 4 lombik + 3 fagyis beülti után jöttek el , mindig 8-as embriket kaptak vissza, és TZ. doki még ezek után sem látta indokoltnak a vizsgálatokat!!!!

Lányok, én bíztatok mindenkit, aki épp sikertelenség után van, h. menjen, aki most lombik előtt az, ne, mert mondták, h. addig ne is menjük a köv.re, amíg nincs eredmény, nekünk ez márc. elején esedékes kezdeni, mondák, ha addig nem jön meg minden, telefonáljunk, mert ők lehet, h . meg tudják már mondani, szóval nagyon segítőkészek.

Az elérhetőségek, hogy mindenki tudjon róla:

Immunológia:dr. Kovács Mónika

06 92 501 516

Genetikus:

Dr Tihanyi Mariann

06 92 507 561

Este endokrinológiára mentünk, magánrendelés, így is vártunk 1,5 órát...Na mindegy , kaptam 1 csomó vérvételre beutalót, ma voltam cukor és inzulinterhelésen, több mint egy hét, mire eredmény lesz, jövő héten kell 2-5. napira menni, de Tapolcára is kellene, és tök jó, mert az endokrinos dokinő mondta,h. tudja, h. az ilyen laborvizsg. gyakorlatilag lehetetlen,mert sokszor 2-3 hétre adnak időpontot, de megadta a magántel. számát, hogy ha megjön, hívjam, és az ő aszisztense a kórházban leveszi a vért , meg majd a 21. napit is, az eredményt kipostázzák és majd ha minden megvan, tel-on konzultálunk. ÍAgy igaz, h. 7500 volt a magándoki, de T-án meg fizetős a vérvétel, 13 ezer a 2 ha jól emlékszem, szóval még ha visszamegyek az endokrin dokihoz kontrollra 5000-ért, akkor is ugyanott vagyok, csak nem utaztam annyit + még a leletem is megvan :-)

Aztán, tegnap hívtam T-át, hogy kellene a többi leletem, mert az endokr. dokinak kellett volna a hormonok előtti eredményem, mondtam, p._nak, miért kell, azt monda, semmi akadálya, de írásban kell kérni, e-mailben is jó,és mailen küldik, a cím: cs.brigitta@pri.hu (még nem kaptam meg)

folyt. köv.

3563. Eroka81 (válaszként erre: 3562. - 42726a6469)
2011. jan. 12. 21:22
Csillag titkolódzik! ;-)
3562. 42726a6469 (válaszként erre: 3561. - Eroka81)
2011. jan. 12. 21:07

Szerintem akkor amikor megyünk akkor kell a kiskatonákat is leadni. Akkor szinte egyszerre kezdjük:-)

Csillag80 veled mi a helyzet. Mit mondtak Egerszegen?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook