Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ

Preznic recept

A Preznic hozzávalói:
25 dkg leveles tészta
A töltelékhez:
2 tojás
3-4 kanál rum
10-20 dkg mazsola
5-10 dkg aszalt füge
10 dkg dió
10 dkg mandula
10 dkg mogyoró
10 dkg áfonya
1 db alma
reszelt citromhéj
reszelt narancshéj
5-6 db háztartási keksz
2 evőkanál méz
1 csomag vaníliás cukor
1-2 evőkanál porcukor
A kenéshez:
1 tojássárgája
kevés tej


A Preznic elkészítési módja:
Az aszalt gyümölcsöket korábban beáztatjuk rumba. Az olajos magvak egy részét megőröljük, másik részét csak durvára vagdaljuk. Az almát meghámozzuk és kis darabokra vágjuk. A kekszet porrá őröljük. A 2 tojást a cukorral és a mézzel alaposan elkeverjük, majd hozzákeverjük a töltelék többi hozzávalójához. A tésztát megfelezzük, minkét részt vékonyra nyújtjuk. Elosztjuk a tölteléket a tésztákon, a széleken 3 cm-t szabadon hagyva. Szorosan feltekerjük, a végeit lenyomkodjuk. Megkenjük tejjel higított sárgájával és megszurkáljuk villával. 180 °C-on sütjük (előmelegített sütőben), míg színt nem kap (kb. 30 perc). Van, aki úgy készíti, hogy újra megkeni sárgájával, és még 5 percre visszatolja a sütőbe.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A preznic elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook