Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Krumpligombóc öntettel recept

Krumpligombóc öntettel recept

Elkészítési idő 90 perc

Kalória 640 kcal

A Krumpligombóc öntettel hozzávalói:
4 főre:

A tésztához:
- 60 dkg burgonya
- 20 dkg liszt
- 2 tojás
- 1 kávéskanál só

A töltelékhez:
- 20 dkg alma
- 5 dkg mazsola
- 5 dkg cukor
- őrölt fahéj

A mákszóráshoz:
- 5 dkg darált mák
- 4 dkg cukor

Az öntethez:
- fél csomag hidegen kikeverhető mogyorós krémpor
- 5 dl tej


A Krumpligombóc öntettel elkészítési módja:
1. A burgonyát héjában megfőzzük, amint lehet, meghámozzuk, hogy még melegen, könnyen át tudjuk törni, majd hagyjuk kihűlni. Hozzáadjuk a lisztet, a tojást, csipetnyi sót. Összegyúrjuk jó alaposan. A mazsolát vízbe áztatjuk. 2. Az almát megmossuk, meghámozzuk, gorombára lereszeljük, összekeverjük a cukorral, fahéjjal és a leszűrt, puhult mazsolával. 3. A tésztából kicsit lisztezett kézzel 14-16 gombócot formázunk, amit jól ellapítunk, és a közepébe kanállal beletesszük a tölteléket. Gombóccá formázzuk újra. Forró, enyhén sós vízben, kíméletesen tíz percig főzzük, majd szűrőkanállal kivesszük, egy pillanatra langyos vízbe mártva leöblítjük. 4. A darált mákot összekeverjük a cukorral, és beleforgatjuk a langymeleg gombócokat. A krémport a tejjel - habverővel - jól elkeverjük, a gombócokat mellé tállaljuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A krumpligombóc öntettel elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook