Főoldal » Receptek » Tojásételek receptjei » Aszpiktojás recept

Aszpiktojás recept

Az Aszpiktojás hozzávalói:
3 dkg porzselatin
15 dkg gépsonka
15-20 db petrezselyemlevél
piros színű paprika (lehet befőtt is)
1 kukoricakonzerv
kb. 15 dkg fagyasztott borsó
ételízesítő
10 db egész tojáshéj


Az Aszpiktojás elkészítési módja:
A 10 db tojást egyenként a szélesebbik végén feltörjük, épp csak akkora nyílást készítve rajta, hogy a hozzávalókat majd bele tudjuk szórni. A belsejüket kiöntjük (ebből finom rántottát készíthetünk, mivel az aszpikos tojásunk úgy is csak később lesz fogyasztható :-) ), vízzel kiöblítjük. A fagyasztott borsót hirtelen átforraljuk, kihűtjük. Mindegyik tojáshéj belsejébe 1-1 petrezselyemlevelet helyezünk. Mikor majd megdermed és meghámozzuk, ez fog felülre kerülni, nagyon mutatós. Beleállítjuk őket a tojástartóba, nyílással felfelé. Elkezdjük rétegezni a tölteléket: kukoricát, a felkockázott sonkát, csíkokra vágott pirospaprikát, borsót, kb. a tojások 3/4-ig. Ha megvagyunk, elkészítjük a zselatint a leírása szerint, 1-2 kanálka ételízesítővel feldobva. Mikor már sűrűsödik, minden tojásba öntünk belőle óvatosan, hogy a tölteléket teljesen ellepje, amíg a tojáshéj engedi. Ezután már csak hűtőbe tesszük, és mikor már teljesen megdermedt, a tojásokat - mint a hagyományos főtt tojást - meghámozzuk.


Kategória: Tojásételek receptjei


Az aszpiktojás elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook