Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Petrezselymes cukkini recept

Petrezselymes cukkini recept

Elkészítési idő 30 perc

A Petrezselymes cukkini hozzávalói:
2-3 zsenge cukkini (vagy 1 nagyobb)
2-3 dkg vaj

1 csokor friss petrezselyem


A Petrezselymes cukkini elkészítési módja:
A cukkinikat megmossuk, két végét levágjuk és a törzsüket vékonyan felkarikázzuk. Ha nagyobb cukkinink van, érdemes előbb meghámozni és kiszedni a magjait is. Ezután egy mélyebb serpenyőben megolvasztjuk a vajat, megforgatjuk rajta a cukkinidarabokat, sózzuk és közepes tűzön addig pároljuk, amíg szinte üvegesre puhul és alatta csak krémes szaft marad. Közben apróra vágjuk a megmosott petrezselyemzöldet és a cukkinire szórjuk, elkeverjük. Ha kész, fűszeresebb húsokkal köretként, tésztával akár önálló fogásként is fogyasztható.

Fűszerezhetjük még örölt borssal vagy fokhagymával is.
Nagyon gyors, könnyen elkészíthető étel és még finom is!


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A petrezselymes cukkini elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook