Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Almás csirkemáj sajtos burgonyával recept

Almás csirkemáj sajtos burgonyával recept

Elkészítési idő 40 perc

Az Almás csirkemáj sajtos burgonyával hozzávalói:
50 dkg csirkemáj,
2 ek liszt,
10 dkg füstölt szalonna,
hagyma,
40-50 dkg alma,
só, őrölt bors, majoránna, egy kevés bazsalikom, 1/2dl fehérbor.
KÖRETHEZ:
80 dkg burgonya,
só,
15 dkg főzőmargarin,
10 dkg trappista sajt.


Az Almás csirkemáj sajtos burgonyával elkészítési módja:
A csirkemájat megtisztítjuk, kettévágjuk, és lisztben megforgatjuk. A vékony szeletekre vágott szalonnát bevagdossuk, ropogósra sütjük, majd kiszedjük a zsírból, és félre tesszük. A visszamaradt zsiradékon az apróra vágott hagymát megpirítjuk, majd hozzáadjuk az apróra darabolt, meghámozott almát. Kevergetve kb. 5 percig, sütjük, majd a serpenyő szélére húzzuk és a májat is hírtelen, átsütjük (mindkét oldalát). Megsózzuk, borsozzuk, fűszerezzük, felengedjük a borral, és még 5percet forraljuk.
A körethez a burgonyát megfőzzük, áttörjük. A margarinnal alaposan bekenünk 1sütőtálat, a burgonyát egy kis margarinba beleforgatjuk, majd felét a tálba öntjük. A sajtot lereszeljük, és a burgonyát beszórjuk vele, majd a maradék burgonyával teljesen befedjük a sajtot. A sütőben kb. negyed óra alatt szép pirosra, sütjük. Salátával tálaljuk.



Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei

A receptet beküldte: , 2007. júl. 2. 06:53
Az almás csirkemáj sajtos burgonyával elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook