Petesejtdonoros lombik (beszélgetés)
Én azt ajánlom, hogy a választ kérd írásban. Biztos, ami biztos. Ne legyen félreértés🤗
Te meg ne idegeskedj! A te XB-d lehet, hogy jobb, mint 100 HB! Nem ezen múlik. Te csak melengesd, ringasd, hogy jól érezze magát! 😘😘😘
Ez azért elég kiàbràndító... Nem kevés pénzt hagyunk ott, és mégsem mindig azt kapjuk, amit kérünk. Szinte ugyanolyan lutri, mint eddig sajáttal.
Pedig rendesen kikeszultem, én sem értem, jobbat vártam én is, több XBét és HBét is, főleg ahogy így a papírokat nézem utólag, na meg a fiatal donor. holnap megkérdezem mit tudunk a donorrol, akik állítólag szigorúan teszteltek.
Szoritsatok! Én is mindenkinek!
Nekem van egy olyan érzésem, hogy a miénk mellettünk ült... olyan lány, akire illettek a megadott külső jegyek. Szegénynek nagyon fájhatott a hasa, mert összegörnyedve várakozott. Jött érte egy nővér, aki elvitte magával, nem sokára rá szóltak a férjemnek, hogy mehet a kabinba... Legalábbis szeretném ezt hinni, mert szimpatikus, értelmes lány benyomását keltette.
Remélem nem vagyok túl jóhiszemű és valóban betartják a szerződésben foglaltakat🙏🏻
Nagyon köszönöm! Igen, semmi extra ne legyen...
Én igen, az Iscarban. Olyan fiatal kislányokat láttam, hogy azon gondolkodtam, vannak-e18 évesek. Általában reggel, délelőtt van a punció.
Szerintem ezt nagyon diszkréten kezelik, nehogy találkozzunk a saját donorunkkal. Sajnos mi sem láttuk a sajátunkat. Ráadásul a műtő részleg a klinika másik területén van, így ritkán láthatjuk őket. Bár nem tudom, hogy van RF- ban és az RG-ben
Én eddig 5 alkalommal jártam a klinikán, de egyszer sem láttam senkit, akire ráillett volna a leírás, hogy fiatal donor.
Pedig ha a statisztikát nézem, akkor naponta átlag kb 2 petesejtdonornak kellene petesejtleszívást csinálni....
Látott közületek bárki is ott már huszon 1-2 éveseket?
És ugyebár a termèszet jó esetben szelektál, egy normál terhességnél csak a legjobbak petesejtek, spermiumok jutnak el a célig. 👶🏻
Én úgy gondolom, hogy a donorok, akármilyen fiatalok is, nem mindegy, hogyan ès milyen gyakran vannak stimulálva. Lehet, hogy az első stimunál több jó minőségű petesejtet szívnak le, hiába tartják be a közelező szünetet a 2 stimu között, lehet, hogy másodjára már nem úgy reagál a szervezete és kevesebb petesejtet tudnak leszívni. És olyan sok mindentől függ. Pl. életkörülménytől, eszik- e rendesen, szedi- e az előírt gyógyszereket, vitaminokat, stresszhelyzetek ( sokuk egyetemista), és még sorolhatnám. Mi pedig reménykedünk, hogy fiatal, erős és egészséges legyen sok használható petesejttel.
Mert a szép blasztók fele fiatal donornál is aneuploid, azaz genetikai hibás :(
Nekünk egyébként mind a 7 db HB lett. Akkor ezek szerint ez ritka..
Ehhez képest az első beültetés nem sikerült.
Raktam fel egy képet az adatlapomra az embrió fejlődéséröl, ha valakit érdekel 😊
Igen, jó, csak érdekes a mennyiség..
Szerintem a HB ritkább, inkább XB szokott lenni, de valóban lehetne több belöle fiatal donornál. De az XB teljesen jó.
Na így már ok. Akkor blasztociszta volt, amit kaptál.
Azért ez elég durva, hogy fiatal donornàl összvissz egy XB van, ami nem is a legjobb, a többi meg még XB sem... Ilyet még nem is hallottam. HB-k szoktak lenni, az ugye a legjobb, max. pàr XB. Persze lehet, hogy nem ez a lényeg, hiszen HB-snàl is van, hogy nem sikerül, csak furi... De te ezen ne idegeskedj Lujzi, hiszen nàlad pont ő lesz a befutó! Egy hét múlva már tesztelhetsz is, addig szorítunk!
itt vagyok bámulom a papírom es próbálok emlékezni ahhoz képest mit mondtak.
Ahogy írod, nekünk is azt mondtak, hogy monitoringozzák még őket és ami fagyaszthato azt megirjak.
Köszke, közben már tisztázta Bajzilujzi
igen, a papíron 1xXB van. Ez akkor remélhetőleg jót jelent- ha jól kezdem érteni, ez egy expanded blastocyst.
Így már nyugodtabb lehetek?
Van még a fenti kívül a papíron az 5ik napra felirva : 1xEB, 1XCM, 2X8, 1x6, 1XSTOP
Na erre mondta az orvos hogy a beultetten kívül még kettő teljesen jó lehet, meglatjak a héten a fejlődést, a többire csóválta a fejét hogy majd meglatjak hova fejlődnek.
Szia VKarolka!
Köszönöm szépen.Izgulok is rendesen 2 hétig.
akkor beszélgetek én Veled:) , kizárt 5. napon a 8 sejtes, itt már több száz sejt kéne, hogy legyen, nekünk összefüggő massza volt, megszámlalhatatlan sejttel az 5. napra. És nálunk is volt egy embrió, ami az 5. napon még nem volt fagyasztható, a 6. nap pedig túlszárnyalta a fejlődést és akkor fagyasztották és utólag kaptunk a plusz egy embrióról értesítést:)
Jaj Ildus annyira nagyon sajnálom😢😢
Nekem épített ciklusom volt, nem saját.
Akkor beszélgetek tovább magammal: a két embriót elviszik a 6. napig és ha ok. megy a fagyóba. De a 8 sejteset az 5. napon akkor sem értem.
Ha nem értettél semmit félre, és tényleg 8 sejtes embriót kaptál vissza 5 naposan, akkor azért elég érdekesnek tartom tölük a garanciavállalást, hogy 2 jó minöségü embriót garantálnak. Igaza van Babukának, a 8 sejtes 3 naposnak felel meg.
akkor úgy érted, hogy a 12-böl 5 indult el, és abbol 1 maradt 8 sejtes, amit visszakaptál, és talán még 2-t le tudnak fagyasztani? A papirodon mi van rajta, milyen volt az embrió az 5.napon? XB-t esetleg látsz valahol?
Lehet nekem nehéz ma a felfogásom, de ezt a két embrió még fejlődik dolgot totál nem értem...
Hát nagyon szorítok, hogy sikerülni fog minden extra nélkül.
egyelőre nem mondták meg hány éves volt a donor, majd megirjak azt ami tudható róla.
A sperma jó volt, kérni akartuk mégis a PICSI-t, de lebeszeltek róla.meg az embrió glue-rol is, mondván hogy az első nem kell a gluenak meg nem bizonyított a hatása, csak többszöri vetelesnel ajánlják.
Két különböző orvos volt, azt mondták csak hogy jó az embrió...
További ajánlott fórumok: