Petesejtdonoros lombik (beszélgetés)
Szia Beus!
Mi volt a dokinál para mami??
Ne aggódj! Szerintem mindegyikünk egytöl egyik ezt éli meg. Folytonos agyalás, parázás.
Ez már csak így megy.
Én sem vagyok másként. És én mindjárt 48 vagyok🤨
Próbálj meg mindig a jelenlegi dologra koncentrálni, ne a többi 20 következö lépésre.
🤗🤗🤗🤗🤗
Figyu en 47 multam decemberbe.....szoval engem is surget a kor🙈
Annyira vartam hogy itt tartsak es most nem tudok orulni mert fogva tart a felelem. Annyira nyugodt voltam idaig de nehany napja vegem es legjobban parom miatt aggodom mert utoljara is miatta hiusult meg a kimenetel 😭😭😭
Kedves Sorstársak, mostmar nem birok csendben ulni.😔 Muszaj kiirni mert napok ota ram telepedett "para koma" :(
Epp uh ra varok Genium elott. Keddre tervezik a donor punkciot. De aggodom.
Aggodom es felek hogy nem lesz jo a mnyh.
Ha jo lesz, hogy valamiert megint nem jutunk ki.
Ha kijutunk keves lesz a tusző. Ha megis lesz elég, nem termekenyul meg.
Ha megtermekenyul nem megy el 5 napig.
Ha elmegy nem agyazodik be.....es folytathatnám az elso trimeszter felelmeivel, a genetikai vizsgalattal, a komplikaciomente terhesseggel es csaszarral,... de egyenlore itt ulok a kocsiba a Genium elott, varom a 18 orat es aggodom...
Nem hiszem el hogy en vagyok ennyire gyászos vagy ezt mindenki igy eli meg?!😭
Emelhető persze.
Szinte gondolkodás nélkül felemelném 3x3-ra.😉
Fontos, hogy innentől maradjon ennyi és ne csökkentse vissza majd.
Linda
Ahogy írtam Kyara napi 3x2 az ajánlott barnázás/vérzés esetén.
A Rutascorbin egy C vitamin származék és erősíti az érfalakat.
Vény nélkül kapható a gyógyszertárakban.
Linda
Szia Kyara,
Nem, nem normális.
Progreszteron dózist mindenképp emelni, 3x2 Rutascorbin és sok magnézium (napi 1000 mg).
Ennyit tud tenni.
Reméljük minden rendben lesz.
Linda
Így van, csak pozitívan, és csak előre.
Amennyiben a stimuláció után a petefészkeid visszanyerték eredeti méretüket, vagy legalábbis már összébb húzódtak, akkor már nem szokták tiltani a sportot az orvosok.
(Az lehet veszélyes, ha a stimutól megdagadt megnőtt petefészekkel sportolsz, mert esetleg megcsavarodhat).
Lightosan én már elkezdeném a mozgást- bár én nem vagyok orvos, az a biztos, amit a dokid mond, az ő tanácsát kövesd!
(Nekem túlstimum volt nyáron, ezért folyamatosan néztek UH-val, de ahogy rendeződtek odabenn a viszonyok elengedtek a 1 hetes bicajtúrára)
Kedves RosaGina!
Tudom, hogy nagyon ostoba kérdéseket fogalmaztam meg, de köszönöm, hogy ilyen részletesen leírtad a véleményedet :)
Hetente kétszer szoktam edzésre járni, most ezt abbahagytam, de akkor lehet light-os formában újra elkezdem, lehet az is segít. Tudom, hogy csak a pozitív gondolatokkal szabad foglalkozni, de mégis annyira elkeseredve éreztem magam.....
A lényeg az, hogy a szervezetemet fel kell töltenem, így is fogok tenni.
Köszönöm:
Kata
Az estofemet a terhességem 12 hetéig szedtem, napi 3x1. Semmi bajom nem volt tőle, azt leszámítva, hogy melegem volt, pedig én MINDÍG fázom. Annyit tudok, hogy a nagy dózis mellé van hogy javasolják vérhígító alkalmazását is, a trombózis veszély miatt.
Persze ahány szervezet annyi féle reakció, hogy Te hogy fogsz reagálni, azt nem tudom.
Hogy mi lesz a tüsződdel, azt szintén nem tudom. Nem olyan nagy még az, szerintem szépen fel fog szívódni, nem törvényszerű, hogy ciszta legyen. Relaxálj, és kérdd meg a tüszőcskét, hogy szépen szívódjon fel.
Hogy mit tudsz tenni, hogy minden rendben legyen? Ha tudnám ? Vagy bárki tudná?? Akkor mindenki már babázna itt.
Az E vitamin, Gránátalma, és a napi 1 dl száraz vörösbor jót tesz a nyálkahártyának. A peteérést én nem piszkálnám kívülről, mert még regenerálódik a tested.
Sok alvás, jó levegő, napsütés, sport, szex, hobbik, igyál sok folyadékot. Segíts a testednek, hogy regenerálódjon a stimu után. Hatalmas munkát végzett érted, háláld meg neki!!
Én ezt tenném :-D Kitartás
Kedves RosaGina!
Nagyon hálás vagyok, hogy írtál. Sajnos a magánrendelésen is millióan várnak, megértem valahol az orvost, az asszisztenseket, hogy egyszerűen nem tudják elmagyarázni részletesen, továbbá teljesen lefagytam én is a hírtől, kérdezni sem tudtam... remélem nem veszed rossz néven, ha a pár kérdést még megfogalmazok.
Most ezzel a tüszővel mi fog történni? Mert azt mondta az asszisztens, hogy lehet ciszta lesz belőle? Ettől őszintén szólva megijedtem.
Mit tudok tenni annak érdekében, hogy a következő hónapban rendben legyen minden? Vannak csodamódszerek, élelmiszerek, vitaminok, bármi?
Az Estofermről elég rémisztő a betegtájékoztató, depressziót, emlő daganatot, meg ilyeneket sorol. Neked volt bármilyen rosszulléted tőle? Vagy kaptál erről részletes tájékoztatást az orvostól?
Nagyon nagyon köszönöm a leveled.
Szép napot:
Katalin
Szia! Gratulálok az egészséges embriókhoz :-)
A fagyasztott embrió traszfer többfajta protokoll szerint is történhet.
Amit most nálad alkalmaznak protokoll, az úgy működik, hogy megvárják, míg lesz saját, spontán peteérésed, amikor elég nagy a tüsző, és már elég vastag és szép szerkezetű a nyálkahártyád, akkor mesterségesen tüszőrepesztővel megrepesztik a tüszőt, kapsz progeszteron pótlást és tüszőrepedéstől számított ötödik nap(hiszen az embrióid 5 naposak) lesz a transzfer.
Ez a protokoll gyakorlatilag a természetes ciklusodat imitálja, arra épít.
Mivel neked most nem elég vastag a nyálkahártyád és a tüsződ sem nőtt meg, így a tested nem készült fel az embrió befogadására. Nagyon helyes, hogy az orvosod a halasztás mellett döntött.
A másik protokollt épített ciklusos fagyasztott embrió transzfernek hívják. Itt a mensi első napjától szedsz ösztrogén tartalmú gyógyszert ( ez az Estofem) ami segít a nyálkahártyádnak felépülni, és nem lesz tőle peteérésed. Nem fogsz kapni tüszőrepesztőt sem, hanem amikor a nyálkahártyád már elég vastag és szép szerkezetű, elkezded a progeszteron pótlást, és öt nap múlva megkapod az embrióbabádat. Ebben a protokollban jobban 'kézi' vezérlésen van a tested.
Remélem segítettem.
Tudom, hogy rossz érzés, hogy elhalasztották a transzfert, de hidd el, hiba lett volna így visszakapnod a babót. Bízz benne, hogy a következő hónapban minden rendben lesz.
(nekem épített ciklusos FET- ből lett a kisbabám - ezt bíztatásként mondom)
Kedves Fórumozók!
A történetemet már röviden leírtam, PGS vizsgálatot követően hála Istennek mindkét vizsgált embrió egészséges lett, de most kissé össze vagyok zavarodva... kb 50. napra jött meg a menstruációm valószínűleg a leszívást előkészítő kezelés miatt. Úgy volt, hogy ebben a ciklusban lesz a beültetés, mire tegnap közölték, hogy mégsem. Hétfőn voltam UH vizsgálaton, és a nyálkahártya vastagsága 6.5 mm volt, valamint jobb oldalon egy 11 mm tüsző. (natív ciklus) Tegnapi eredményeim 6,7 és 11 mm. Azt a választ kaptam, hogy a tüsző kicsi, így nem tudják ovulálni, és várjam meg a következő ciklust, aztán majd nézik, ha ott sem lesz jó, akkor meg kapok Estrofem nevű gyógyszert. Van erről valakinek véleménye? Meg az egészet sajnos nem értem.....
Ket kihordott terhessegem alatt nem volt negyedannyi tunetem mint most a ket ev "nemterhessegem" alatt...
Nekem is fajt mensi utan a hasam eszrofem mellett. Nemtom. Talan mar tulsagosan erzekenyek vagyunk en legalabbis🤔
Ráérek...
MÉG:-D
En hasfajast kifejezetten nem tapasztaltam. Melleim fajtak nagyon de az inkabb kozepidoben.
Nem amolyan utomensis hasfajas inkabb?
Szia!
Szerintem vagy írsz a központi mail címre, és bejelentkezel ott angolul ( mi ezt tettük)
info@reprogenesis.cz és aztán bekerülsz egy koordinátorhoz onnan automatikusan, aki majd válaszol.
Vagy írhatsz Annamáriának is egy bejelentkezést.
maria@reprogenesis.cz
A dokit, ha tudod kihez akarsz menni, akkor szerintem kérheted, mi csak simán bejelentkeztünk, és akit ránk osztottak az lett a dokink. ( mondjuk sem az UH-t sem a punkciót nem ő csinálta)
De majd a többiek is leírják, ha ők másképp csinálták :-D
Hajrá!
Sziasztok Lányok!
Segítséget szeretnék kérni, hogy miként lehet a Reprogenesisbe konzultációt kérni? Azt tudom, hogy van egy Annamária nevű magyar koordinátor, neki kell írni (mi a teljes neve?)? Illetve ki dönti el, hogy melyik orvoshoz kerülök?
Segítségeteket előre is köszönöm.
Sziasztok,
Marvelomtól nem fájt senkinek a hasa?
Most mult el ,de ugy fájdogàl mintha most akarna megjőnni.