Petesejtdonoros lombik (beszélgetés)
:-) tudom.
De azért beírtam, hátha másnak hasznos aki olvas, zugolvas.
Ez is egy út...
Szijaa!
Dehogy bántásként írjuk, hanem hogy nem kéne a hülye nyilatkozataival megkülömböztetni és megbélyegezni egyes eljárásokat, döntéseket.
Hisz tudod! Mi is gondolkodunk rajta.
Igen, igazad van, több országban is van rá lehetőség, pl. Ukrajnában, Grúziában,...
Láttam a német ZDF adón egy műsort, ahol egy német fitnessbajnok Ukrajnába ment, ahol egy béranya ikreket szült. Amúgy a fitnessladynek volt egy veleszületett betegsége, ami miatt nem tudott gyermeket kihordani. Végig követték a a béranya terhességét és nagyon jó viszonyba maradtak a gyerekek megszületése után.
Nincs ezzel semmi gondom.
Csupán Zita ellentmondásos hozzáállása érthetetlen a számomra.
Szia Babuka :-)
Igen! 7 embrió van még versenyben :-).
Szia Babuka!
Köszönöm a segítséget.
Igen, a 3x1, szájon át ment. Sajnos itt Brno-ban, nem fogok tudni új laborvizsgálatot csináltatni, mert az ünnep miatt leállt az élet.
Kedden már lesz rá lehetőség otthon.
Korabban azt mondta, orokbefogadni sem akar. Magyarorszagon a beranyasag kifejezetten tiltott, es torveny mondja ki, az a gyermek edesanyja, aki megszuli. A petesejt donacio szabalyozott, nem tiltott, ha lennenek onkentes adomanyozok, akkor a gyakrolatban is ugyanugy mukodhetne, mint kulfoldon, ahol a koltsegterites resze is szabalyozott.
Az elozo nyilt levelere vonatkoztatva eleg nagy butasagomat beszelt. Nem nevezne senki turistanak senki azokat a kismamamkat, akik egy specialia itthon nem elerheto magzati kezeles miatt kulfoldre mennek, pedig vesznek igenybe szallashelyet. A Magyarorszagon szetvalasztott sziami ikreket es edesanyjukat sem nevezne senki turistanak. Nem nevezne senki turistanak azokat a pacienseket, akik Magyarorszagon nem elerheto mutetek miatt kenytelenek kulfoldre menni. Lehet, higy vam coach vegzettsege, nekem is van, de ennyire keves empatiaval rendelkezo embert nem szoktak segito palyara javasolni. A turisztikai fogalmakra vonatkozoan, turista az, aki 24 oranal tobbet tolt a meglatogatott helyen, es szallashelyet vesz igenybe. Hagyjuk a lovikai bukfencet, hogy nem mindneki tolt 24 oranal tobbet szallashelyet igenybeveve kulfoldon, mert lehet, neki az mar komplimalt lenne. Aki 24 oranal kevesebbet tolt a meglatogatott helyen az definicio szerint kirandulo. Tudtommal PZ nem Budapesten el, de Budapestre jart lombikra. Ebbol kovetkezoleg o egy lombik kirandulo. Budapest varos koszoni, hogy latogatasai alatt az esetleges kave es ettermi fogyasztasaival novelte Budapest varos turisztikai beveteleit, es remeli remekul szorakozott, es elvezte a kikapcsolodast kirandulgatasai alatt. Csak tudnam minek volt az a sok sirankozas, ha o csak egy kirandulgatott.
Ez a selejt kifejzes gyanus, mert mastol nem hallottam hasznalni, de itt a forumban is fslmerult (amit toroltek), es o hangoztatja minden alkalommal, hogy nem erzi magat selejtnek.
Ami viszont lejon az egeszbol, nem dolgozta fel azt, hogy nem lehet genetikai gyermeke. A beranyasag gondolatara is az jon le, azt gondolja, a gond az edometrozis, es ha lenne petesejtje, akkor ez lenne az ut. Azt nem tudja elfogadni, hogy sajnos ebben a korban az arany tenyleg a nagyon sok rossz petesejt, akar 100 rossz, es 1 jo. Vagy egy sem. A beranyasag es dajkaanyasag fogalama is kulonbozo. A beranyasag azt kenyelmi okokbol is igenybeveheto, teritest kell fizetni a beranyanak. A dajkaanyasag, amikor a genetikai mama orvosi okobol nem tudja kihordani magzatat, es helyette kozeli hozzatartozo szamara orvosi engedellyel hordja ki a gyermeket. Ez utobbi sem engedelyezett itthon. PZ valojaban egy olyan eljarast tart elfogadhatonak, amit a celebek is hasznalnak azert, higy ne essenek ki a karrierjukbol es ne csufitsak el a terhesseggel a testuket. Mindamellett, hogy ezt ugyanugy igenybe veszik azok is, akiknek nincs dajkaterhessegre alkalmas es vallalkozo rokonuk.
Az, hogy pont a petesejt donaciot utasitja el leginkabb erositi meg azt, hogy nincs tul annak elfogadasan, hogy a tudomany mai allasa szerint nagyon-nagyon kicsi, a nullahoz kozelito eselye van a genetikailag sajat gyermekre. Senki nem mondja azt, hogy ez az o utja, van akinek utja, van akinek nem utja, de ahogy ot sem nevezi senki lombik-kirandulonak, neki sem kellene butasagomat beszelnie. Az sem jott ke neki, azzal, hogy azt mondta, azert akar dolgozni, hogy itthon is elerhetove valjon ez a mahas szintu szolgaltas leszolta azokat az orvosakat es klinikakat, akik eddig erte dolgoztak, hiszen ezek szerint ezek a klinkak nem nyujtottak magas szintu szolgaltast.
Legutolso, hogyan tervezi ezt a magas szintu szolgaltatast itthon megvalositani. Lobbizni fog a torvenyhozoknal? A nyilatkozatai utan a temaban mennyire lesz hiteles. Ezek utan hogyan tud lobbizni a petesejt donoros lombikert, a citoplazmatikus ivfert, a tandem lombikert, a 3 szulos lombikert? Vagy penzt szerez a klinakaknak a szukseges tanulmanyi utakra az orvosoknak, biologusoknak? Penzt szerez a szukseges gepekre pl. macs, harcol a jobb minosegu taptalajokert, fagyasztasi technikakert? Es hogy allnak szoba vele azok utan, hogy kozolte ott magas szintu a szolgaltas, ami szerinte itthon meg nem, ezek szerint.
Helyre kellene tennie az egeszet a fejeben, mert most meg nem alkalmas arra, hogy masnak segitoje legyen, sem arra, hogy azert dolgozzon itthin is elerhetove valjanak ezek a lehetosegek. Ahhoz rendben kellene lennie magaval, nem csak mondani, hanem valoban elfogadni a tenyeket es a lehetosegeket. Utana akar orokbefogad, akar nem, akar eljut a petesejt donacioig, akar nem, a helyen lesz. Es ez a helyben leves kulonosen fontos akkor, ha majd anyukaja lesz egy gyermeknek, akit hozza kuld az eg. Csak akkor tud jo szuloje lenni. A gorcsot el kell engedni, adaptalodni kell tudni ahhoz, ami van.
Friss laborérték nélkül szerintem nem fog tudni senki semmit javasolni. A beágyazódáshoz nem szükséges amúgy egetverően magas progeszteronérték, mi több káros is lehet esetleg.
A 3×1 utro szájon át ment? Mert ha igen, akkor nem összehasonlítható a hüvelyen keresztül használttal.
Szia Lisie,
igen hallottam, de ezt úgyis tudod ;) uNK nekem nem volt, mivel a kezelés lipid/szteroid amúgy is megy, ezért feleslegesnek tartottuk (és Grazban nem csinálják), a krónikus endometritis vizsgálat megvolt, negativ lett :)
Sziasztok Kislányok!
Nekem a próbaciklusban 3X1 Utrótól 86,79 nmol/l volt a progeszteron szintem. Most, keddtől 4-0-4-et kapok vaginálisan. vasárnap lesz a beültetés. Szerintetek növeljem? Van valakinek ilyen jellegű tapasztalata?
Szia Deda,
Nekem vasárnap lesz a beültetésem. Itt vagyunk Brno-ban. Koordinátor már egy sincs ma sem, mert mindenki szabin van ( Mónika+ Emese). Tegnap sem nagyon volt már senki
Bagocsi dolgozik ma és holnap, de vasárnap már ő sem.
Szerintem nekem a portás fogja berakni a kölköt :-)
Van egy info@reprofit.cz email cím ahova lehet írni, vagy a +420 774117766 os nonstop teloszámot próbáld hívni, ha szeretnéd őket elérni.
Szivbol gratulalok es orulok veletek en is, igazi nyuszi ajandek!!! 🎈👏🏻 ❤️
Altalaban a koordinatorok nincsenek ilyenkor, de surgossegi ugyelet van, lehet, h telefonalni kene nekik, leveleket olvasni valoszinu csak kedden fognak.
Írtam nekik, nem tudom h ők vannak e de ha Brnoba vasárnap is lesz beülti akkor ott lehet h nincs húsvét?🤔🤷♀️
4-1-4 et tolom ezt meddig lehet emelni?
Hát a progeszteron tényleg nem túl magas. Mikor tudod meg a klinikátòl, hogy kell-e emelni a progeszteronon? Ha csak kedden lenne válasz.... addig szerintem ne várj vele, emelj rajta magad.
A hcg remélem, hogy szépen fog tovább növögetni!
A hcg 13,9 lett a progi 32
A hcg 2,7-30 ig van megadva a referencia tartomány terhesség esetén, a progira azt írja h az első trimeszterbe ez jó érték,viszont ez sokat csökkent! 56 volt a beülti napján! Kint azt mondták h ezt a véreredményt is kérik a hcg mellé, mert lehet h változtatni emelni kell az adagon, mert ilyenkor lemehet az értéke!
Én úgy tudom, hogy a béranyaság itthon ugyan valóban nem legális, de vannak országok, ahol igen. Van olyan ország, ahol törvényileg szerződésekkel szabályozzák, és nem a szülő anya lesz anyakönyvezve, mint anyuka. Ha ilyen országban lombikozol, utána teljesen legálisan haza tudod hozni a babát, akit a másik országban a te nevedre anyakönyveztek, és családon belüli örökbefogadással az itthoni törvények szerint is te leszel az anyukája.
Mint ahogy sokan külföldre megyünk itthon nem törvényes eljárásokért - pl PGS, vagy petesejtdonoros lombik - van aki legális béranya programért megy külföldre.
Nem bántani akarok senkit, remélem nem annak veszitek, csak leírtam amit kinyomoztam tavaly.
A béranyaság Magyarországon tilos és büntetendő (ha jól tudom) mégis elég sokan választják, kitéve ezzel magukat az esetleges későbbi kellemetlenségeknek /zsarolás/
Én örülök, hogy ezt az utat választottam, nincs annál nagyobb boldogság, amikor érzem, hogy megmozdul a baba, átélni minden kellemes és persze kellemetlen velejáróját.
Persze a béranyaság, ha nem indokolt, akkor marha kényelmes dolog. (Vannak olyan betegségek, akikor tényleg nem tudja kihordani az anyuka a magzatot, akkor nincs más járható út, nekik lehetővé kellene tenni)
Ha Zitáék rászánják magukat az örökbefogadásra, akkor valószínűleg nekik minden gyorsabban fog menni, mint egy átlagos párnak. De nem írígylem tőlük, legyenek boldogok.
Csak egy kicsit elgondolkodhatna Zita a nyilatkozatain, miért jobb a béranyadág, mint a petesejtdonoros lombik???
Bocsánat, ha túl nyers voltam.
Hallottatok már NK-és Plazmasejtek vizsgálatáról a méhben?
Állítólag a vérben mért normálus NK aktivitás nem zárja ki, hogy a méhben ugyanúgy normális ez az érték.
A Plazmasejtek jelenléte pedig krónikus endometritisre utalnak. Ez egy krónikus gyulladása a méhfalnak, aminek semilyen jelei nem Érzékelhetöek, a folytonos beágyazódási problémán kívül. Hysteroskópiával nem mutatható ki. Csak biopsziával.
Mi most ezt fogjuk megvizsgáltatni. Itt Bécsben 300€ ca az ára. És Németországba küldik a mintát.
Hozzácspjuk az ERA Teszthez.
🤨🤨
Pontosan!😘
Gartulalok Deda 😍😍😍
A Húsveti nyuszi Nektek is hozzott egy pici babat 😍😍😍
Vigyazz Magatokra 😘😘😘