Petesejtdonoros lombik (beszélgetés)
Sziasztok!
Gondoltam, bejelentkezek, már régen írtam. A 8.hétbe léptünk, eddig minden rendben. Csodásan pulzált a kis bogyóka szíve az első ultrahangon.
Nekünk az 5.fet volt az utolsó lehetőségünk, ami sikerült. Bár nekem volt era-m is, a lipidnek tudom tulajdonítani a sikert (amit hozzáteszem a Reprofit sosem ajánlott, hanem a nőgyógyászom javasolta).
Kitartást kívánok mindenkinek, aki még ezen az úton van! ❤️
Örülök, hogy minden rendben! Pihenj, kíméld magad!
A vérvétel mit mutatott?
Sziasztok! Voltam UH-n, minden rendben a bogyóval, 6mm és ver a pici szíve. 😍 💓 Szívhang még nem hallható, de látszott a dobogás. Szétpityeregtem a maszkom... 😂
Picit tegnap is véreztem, ma látszott az uh-n valami, ami talán hematóma. Szóval továbbra is pihenés és köszönöm a sok drukkot! 😍
Szia Trefort!
Hat egyaltalan hogy hogy merettel progi szintet a progeszteron elott? Jol tetted. De tolem ilyet nem kertek.
Januarban volt egy FET em. Akkor maradt egy sajat tuszom a ciklus alatt. Es akkor nekem asszem egy injekciot kellett beadnom h a tuszo azelott beerjen mielott megkapom az embriot.
Mar nem emlekszem tisztan. Nem sikerult egyebkent.
A felideji ultrahangnal lattak tuszot vagy cisztat nalad?
Én azt nem értem, hogy ha ez olyan fontos, akkor miért nincs kötelezően előírt progi szint mérés a petesejt leszívás napján.
Sajnálom, hogy így alakult!
Örülök, hogy a baba rendben van! És már felszívódott a hematóma? Adtak rá vmit? Rutascorbint szedsz/szedtél?
A leépítésre minden doki mást mond. De jobb, ha kitoljuk.
A többi lány tapasztalata ezt mutatta.
Szívesen! Szedjed, aztán kb. 2-3 hét múlva menj el megnézetni! Biztos lejjebb viszi a megemelt adag! Akkor már látszana kell.
Addig, ha gondolod, van is időd más doki után nézni.
Amikor a 3,78 volt FET előtt, mennyivel emelték meg az adagod?
Nekem évekig 1 körül volt, azon a szinten tartották, mondván, hogy ez az ideális. Egyik nap 50-est szedtem, másik nap 75-öst, Euthyroxból.
FET+14.napon 2,8 lett. Azt mondta a doki, minden nap szedjem a 75-öst. De addigra már magamtól megemeltem ugyanígy. 15 nap múlva 1,3 lett. Telefonon beszéltem egy dokival, nekem sincs most fix. Majd nézetem mindig és meglátom, hogyan tovább.
Nincs senki, az endokrinologus orvosom kórházban fekszik lélegeztetőn, koronavírusos.. màs orvoshoz meg ilyenkor bejutni lehetetlen, és nincs is más itt, akihez fordulhatnék.
Gondoltam erre, hogy az estrofem miatt magas. Hány mg-ra növelték a dózisod? És mekkora volt a TSH értéked? Köszönöm, màris nagyon sokat segített a válaszod!
Szia!
Itt, a fórumon említették, hogy az Estrofem megemelheti a TSH-t. Így rögtön nézettem a 14.napon. Fel is ment. Így meg kellett emelnem a gyógyszer adagom. Már lejjebb ment az érték. Nemsokára újra nézetem.
Van dokid, akit el tudsz érni hamar ezügyben? Aki az adagolásban segíthet?
A hcg eredményem még nincs meg! A mértékegységet észre sem vettem nagy idegességemben, köszönöm hogy felhívtad a figyelmem.
Utrogestant szedek 400 mg reggel es este hüvelybe, és 100 mg délben szájon át. Beültetés előtt arefam név alatt használtam, nem tudom hogy attól-e, de szépen emelkedett a progi szint.
Ha túl alacsony lenne, nem kéne görcsöljön a hasam vagy barna vérzésem legyen?
Holnap írok a dokiknak..
Most nagyon aggaszt a TSH szintem, ami 5.244 µUI/ml lett..
Október elején, még a FET előtt 3 héttel mérettem, akkor 3,78 µUI/ml lett, és szedek rà azóta is 25 mg levothyroxint.
Ebben van tapasztalatok?
Köszi a segítséget!! Nagyon
Szia Ave!
Voltál ma vérvételen?
Szia!
Utrogestant szedsz, szájon át?
Ez alacsony sztem. Konzultálj nőgyógyásszal! De ha van otthon vmilyen másfajta progeszteronod, sztem el is kezdheted addig is szedni.
Nekem a 14.napi 45 nmol lett (4-0-4 Utrogestannal, hüvelyi). Elkezdtek velem szedetni szájon át 2x1 Progesteron exeltist. Az megemelte hamar.
Kérték ugye az ultrahang eredményét a méhnyálkahártya vastagsággal, a FET előtt 1 héttel, amit elküldtem nekik, de azon rajta volt, hogy van egy domináns tüsző, erre visszaírtak, hogy mielőtt elkezdem a progeszteront, SOS nézessek egy progi szintet. 14,51 lett, lefújták a beültetést.
A következő hónapban megint ott volt a tüsző, akkor már magamtól - mielőtt kérték volna - megnézettem a progit, 4,1 nmol lett, ismét lefújták a beültetést.
Nem ért véget a sztori a 3.hónapban is lett tüsző, de a progi 1,9 nmol, ami megfelelő volt, ekkor viszont 5,4 mm volt a nyálkahártya így emiatt fújták le, de ez most mellékes.
Nem kérik automatikusan a progeszteron szint mérést a progi pótlás megkezdése előtt, ami gondolom nem is szükséges, csak akkor ha van tüsző vagy ciszta. Ezekből okulva én most már az ultrahang napján automatikusan megyek vérvételre is, mert valószínűleg mindig ott lesz a tüsző:-(
Szia!
A váltó szám : 1 ng/ml=3,18 nmol/L, vagyis 32,85 nmol/l a progid. Én megkérdezném a itthoni és a kinti dokit is, hogy érdemes-e pótolni, itt többünknek azt mondták 30 körüli értékre, hogy emelni kell a progi mennyiséget.
A beültetés napján biztosan ng/ml volt? Ugyanennyit szedtél akkor is?
Mennyi HCG-d, most méretted először? Nyugi, ne stresszelj, a progin simán lehet emelni, írj a dokiknak. Szorítok!