Petesejtdonoros lombik (beszélgetés)
Dehogy ... volt itthon egy db rossmanos 25ös érzékenységű, tegnap, ET+7 úgy éreztem, kipróbálom, délben, déli pisiből :)
Lett egy nagy nega, ami úgy elkedvetlenített, hogy most már tényleg semmi merszem, reggeli pisiből sem tesztelni, - majd jövő szerdán vv. DD
Na akkor még halkan, de nagyon lelkesen gratulálok! :-)
Nekem a FET+14 napon 45,8nmol/l volt a progim. Ekkor napi 1200 exeltis/cyclogest és 2 naponta 1 Prolutex ment (a beültetés utáni 2. naptól emeltem 800-ról 1200-ra és mellétettem a Prolutexet). Elkezdtem naponta szúrni a Prolutexet és így lett 61,5nmol/l a progi szint, ami engem már megnyugtatott.
Szóval szerintem nem rossz a progiszinted, de ha megnyugtat, akkor szúrd naponta, szerintem nem lesz még attól sem túl magas.
Sziasztok TSH-val kapcsolatban lenne kérdésem.
A Synlabnál most megcsináltattam a Pajzsmirigy Max csomagot is, ez nagyon átfogóan vizsgálja a pajzsmiriggyel összefüggő értékeket. Minden értékem jó, még a reverz T3 eredményére várok. Feltételezve, hogy ez is jó lesz, problémát jelenthet beültetésnél, ha a TSH 2,6 körüli? Tudom, hogy elvileg 2 alatt kell lennie, legalábbis lombikos fórumokon ezt olvasom, de az elmúlt éveket figyelembe véve nagyjából egyszer ment az érték magától 2 alá, általában 2,4-2,6 közt mozog, és a többi eredményt figyelembe véve normális a működés, tehát nincs alulműködésem. Még korábban voltam endokrinológusnál, akkor ő is a lombikosok véleményére hagyatkozva mondta, hogy igen, jó ha 2 alatt van az érték, de ezt is úgy mondta, hogy ezt hallotta, és inkább menjünk biztosra. Akkor Letroxot írt, amit szedtem is, de mivel nálunk ez évben parkolópályán volt a téma, nyilván abbahagytam a gyógyszert. Most megint konzultálok vele, de szerintetek, mint igazán szakértők szerint, tényleg kockázatos ez a magasabb érték? Illetve milyen jellegű a kockázat? Beágyazódási problémát, vagy vetélést, vagy nem megfelelő embriófejlődést, vagy mit okozhat, ha magasabb mint kell? Köszönöm előre is.:)
Köszönöm szépen, azért még óvatosan örülök de örülök 🙂
Neked nagyon nagyon drukkolok!🙏🍀😘
Nagyon örülök!! Ilyet szeretnék én is :)
A progid nem kevés, - de lehet persze pluszban erősíteni. A Prolutexben lóadag van, - de volt aki esküszik rá, meg hogy nem lehet túl sok..., majd megszakértik akik már tapasztaltak ezügyben. Vigyázz magadra, Anita, fejlődjetek!
Sziasztok!
Megvan a mai HCG eredmeny:353 🙂
Igazatok lett!🙂
Nagyon szépen köszönöm, hogy segítettetek és biztattátok, nagyon hálás vagyok.
Jövő héten még nézetni fogom, de most pár napig kiélvezem a helyzetet🙂
Meg1x köszönöm Nektek❤
Ui: a progeszteron viszont kevesebb lett, 46 nmol/l így jól teszem ha a prolutexet naponta szúrom mostantol a kétnaponta helyett, ugye?
Szia!
12.hét betöltésével el lehet kezdeni csökkenteni.Én 2 hét alatt építettem le, 14.hét betöltésével.
A 34.hétig történő prog.szedése a koraszülést hivatott megakadályozni. Ezt összességében szokták mérlegelni, ha indokolt akkor szedetnek tovább progeszteront.
Én Proluton nevezetű injekciót kaptam, heti 1x izomba, vhogy a 16-17.héttől a 35.ig. Ugye ott mindent leállítanak általában, magnéziumot, stb.
Nekem a terhesség alapján nem volt indokolt, de az előzmények miatt (sok-sok próbálkozás) a dokim jobban be volt tojva mint én, így kaptam Prolutont, nem beszélve hogy a végén naponta jártam NST-re.
Szia Nita, ha szépen duplázódik akkor minden rendben lesz 🥰 bízz benne🍀🍀🍀🍀
Nem mindig a magas hcg- a nyerő,ott is lehet gond.
Sziasztok!
Rég jártam erre. Találtam egy új háttérintézményt, gondoltam megírom nektek is. Nagyon rugalmasak kedvesek. Hattyú Medicina, A.Zs. Doktornőnél voltam. Ő rendelt anno a Genium Medben is, képben van brnoi dolgokkal és nagyon támogató.
Hátha más is keres épp háttérintézményt, és hasznos neki az info.
Sok sikert mindenkinek!
Én elkezdtem ahogy a Reprofit javasolta, de barnazni kezdtem. Ezért hamar visszaemeltem a dózist, egy héttel később kisebb ütembe csokkentettem. Először hetente, aztán a vege fele 5 majd 3 naponta volt a csökkentés.
Kb 13.het vége felé igy el is hagytam.
Szia Vicike!
Elvileg a 12.hét után átveszi a szervezet a gyógyszerek szerepét, nekem a 34.kicsit soknak tűnik. Egyébként a ReProfit nálam a 9.héten kezdte volna a leépítést, hogy a 12.et már gyógyszermentesen kezdjem el.
Nekem inkább az üteme kérdéses, hogy elég 2-3 hét az elhagyásra vagy inkább lassabban kellene?
Szia Olaszlány!
Nekem két orvos is azt mondta, hogy a 34-dik hétig kell szednem, mert ez nem egy úgymond normál spontán terhesség (ha donortól van) Ezt a kérdést feltettem régebben én is, aggasztott engem is, hogy a donor klinikától megkapom az utasítást, hogy hogyan kell leépítenem teljesen, a kezelőorvos szerint meg nem szabad abbahagynom.
Sziasztok!
Megírnátok, hogy ki mikor kezdte a gyógyszerek leépítését és meddig tartott? Én úgy tervezem, hogy a 12 hét után 3 hét alatt építek le mindent. Ti hogy csináltátok?
Nagyon köszi!
szia.
ösztrogén: estrofem (3 doboz/hó) kb 1500/doboz
progeszteron: (beültetés előtt 5. naptól) (8 doboz utrogestan/hó (2200/doboz)vagy 4 doboz cyclogest/hó) kb 3500/doboz)
prolutex (beültetés előtt 5. naptól, ha kell) (napi 1 db)(7db 12600)+ fecskendők, tűk
De progeszteron szinttől függően lehet, hogy több kell, akár 2x ennyi is.
+ decapeptyl depot injekció, ami leállítja a ciklusodat (ha kell) (1 db kb. 35000 (ha nem írják fel támogatással) + beadás)
Jobb össze sem adni :-)