Petesejtdonoros lombik (beszélgetés)
Szia Gru,
Sajnos nem tudom fejből megmondani...
Este megírom,ha addig más nem írja meg esetleg.
Linda
Szia Linda!
Köszi a választ!
Úgy mennyi volt egyébként?
Szia Gru,
Nekem a nőgyógyászom írta ki normatív támogatással.
Linda
Sziasztok lányok!😊
Amit a csehek küldenek receptet e-mailben, azzal be kell ballagni itt egy dokihoz és feliratni, ugye?
Mindegy h körzeti vagy nőgyogyi? Van ezekre 90 %-os támogatás?
Pl.Decap.depot-ra?
Én azt gondolom kezeletlen cukorbetegség már lehet hogy probléma, de az már egy súlyosabb eset.
A kicsit nem tökéletes eredmény nem lehet akadály szerintem. De nem vagyok
szakértő.
A sportot és egészséges étkezést mindenhol szajkózzák.
Szia Nanosz!
Bár egyáltalán nem vagyok szakértő, meg csak most próbálom beleadni magam a témába, de szerintem ez egy nem rossz értek. Nekem mindig azt mondtak a lényeg, hogy az ehgyomri vércukor 6 alatt, ideális esetben 5 alatt legyen, a 120 perces terhelt pedig 7 alatt, az ehgyomrinal kb 0,5 el nagyobb.
Az inzulin kezdetnek 5 szerintem kiváló, a 120 perces el pedig tudomásom szerint ennek kb 5 szorosra legyen.
De én tényleg csak ennyit hallottam mindenhonnan.
Én tegnap voltam diabetologusnal, mert az endokrinologusom oda küldött a magas cukrommal és alacsony inzulinommal (120 ás cukor 15 feletti, inzulin 20 alatti). A bácsika nagyon cuki volt fel órát magyarázott (felénél elvesztettem a fonalat), de szumma szummarum, szerinte a nem jzeljesen jó cukor értéknek fogantatáskor lehet ugyan jelentősége, de javarészt nem ezen múlik, ámde befolyásolhatja. Próbáltam kérdezni az ír rezisztenciarol, de az szerinte kicsit túl van hajpolva, illetve nem akart részletesebben belemenni, mert nálam az kizárt...
Azt mondta a cukor értek kis mértékű eltérése szerinte a teherbeesest nem befolyásolja alapvetően. A terhesség harmadik harmadában van inkább a nem megfelelő anyagcserenek jelentősége.
Hat nem tudom, olyan jó lenne találni valamit, amit ha kiegyenesitunk, biztosabb sikert eredményez...
Az én laikus szememnek a Te eredményeit nem rosszak, de tényleg csak most kezdek utána olvasni. Az ÍR-t pedig nem ismerem...
Hát, a próféta szóljon belőletek! :-)
Egy szép kis 5napos HB-t (5AA vagy valami ilyesmi :-)) kaptam vissza.
Csak ahogy olvasgatok az első héten ált. senkinek nem történik semmi, nekem meg már most ilyeneken kell aggódnom... megyek inkább filmezni. 😋
Én is erre gondoltam rögtön😀😀😀
Ágyazódik be a kicsike😊
Sziasztok, megjött a mai 5pontos cukor-inz terhelésem eredménye, szerintetek lehetséges, hogy felcserélték a 90 és 120 perces értékeket? (nekem nagyon gyanús, hogy 90 percre visszamegy az érték, majd a 120 percre újra felmegy?
cukor:
4,9 / 8,5 / 5,8 / 3,9 / 4,4
inzu:
5,1 / 74,5 / 72,6 / 33,1 / 49,2
Amúgy ha tényleg fel van cserélődve, akkor egészen meg vagyok vele elégedve, bár látom, hogy a közepe nem a legjobb.
két éve ez volt a 3 pontos.
cukor:
4,7 / 3,8 / 4,0
inzu:
5,5 / 45,6 / 42,2
(ahhoz képest a 33 jobb, bár sportolgatok azóta, alig eszek cukrot, és teljes kiőrlésű dolgokat igyekszem enni.
Erre mensmentis azt mondta, hogy 220g diéta + sport. ennyi.
Szerintetek erre a diéta+sporton kívül mondanak mást, vagy ne dobjam ki endokrinológusra a pénzt? (Azért kértem 5 pontost, mert azt írták a mensmentis honlapján, hogy aki sovány annak a 30 perces mérvadó (hát látom..)
Szegfű nem bántottál meg csak szerettem volna jelezni,hogy egyes vizsgálatok mennyire fontosak.
Az "apró"nálunk a genetika volt...Ez nem kialakul,hanem egyszerűen így születünk.
Mindenkinek erősen javaslom elvégeztetni elsők között a kariotipizálást,ha nincs még kivizsgálva.
Neked is😊
Linda
Szia Andi!
Mónika a koordinátor?Kérj időpontot Bagócsihoz, nekünk skypon keresztül történt a konzultáció.Ha a rendelkezésre álló eredményeke megküldet, akkor kérj konzultációra időpontot, mert mi is több, mint 1 hónapot vártunk rá.
Konzultációtok volt már ottani dokival?
RG-ben online is lehetett, nekünk úgy volt. Azon elmondták még milyen eredményeket kérnek (kb. minden megvolt addigra szerintem) és küldték pár nappal később a kiválasztott donorról az infókat az általam kért tulajdonságok mentén.
Excaliburné,nagyon sajnálom és ne haragudjatok,ha valakit esetleg megbántottam. De néha valóban egy "apró" dolgon csúszik el az ember.
Catwalk, nagyon drukkolok neked!! Együtt izgulunk érted! 🍀🍀
Kedves Egypitypang!
Neked is nagyon drukkolok❣👼🏼
Kedves Catwalk!
Köszi szépen, elmentem ezt a kis táblázatot👌🏻
Nagyon szurkolok neked, hogy sikerüljön🙏🏻😊
Pihenj sokat és csak pozitív gondolatok❣
Köszi csajok! nagyon sok erőt adtok!!
@ egypitypang - mik ki nem derülnek!! :-D én is nagyon szorítok neked!
@ cukimami - az biztos, hogy nullánál többnek kell lennie, ami nekem a lombikos pályafutásom alatt még egyszer sem történt meg.. ha 20 körül van, akkor már lehet reménykedni valamiben. Amúgy ezt a listát nézegetem sokat:
5 napos (blaszto) transzfer
1ntu. . . ezen a napon szabadul ki a blasztocita burkából
2ntu. . . a blasztocita hozzá cuppan a nyálkahártyához
3ntu. . . a beágyazódás megkezdődik a blaszto elkezdi beásni magát
4ntu. . . a beágyazódás folytatódik, a blaszto egyre mélyebbre ássa magát
5ntu. . . befejeződik a beágyazódási szakasz külön sejtjei vannak a placentának és az embriónak
6ntu. . . a placenta sejtek megkezdik a hcg kiválasztást a véráramba
7ntu. . . még több hcg termelődik az embrió fejlődésével
8ntu. . . . hcg termelődés folytatódik
9ntu. . . a hcg szint már elég magas, ahhoz, hogy a vizeletből megállapitható legyen a terhesség
Szia Catwalk!
Meg szeretném kérdezni, hogy ET+9-en mennyinek kell lenni a hcg-nek?
Pusza
Betti
Én is drukkolok!😊
🍀🍀🍀