Pécsi kismamák és újdonsült anyukák! (beszélgetés)
1 szülőszobás hálóingem volt, 2 másik
törölközőből 1 nagyot csomagoltam előre, 1 kis kéztörlőt, és 1-et külön altájra
a többit meg amit kellett kicseréltük menet közben, a férjem hozta,
ja meg nekem nem volt ilyen eldobhatós bugyim sem pl., nekem nem tűnt túl erősnek, ami a helyén tartaná a dolgokat, így én vettem rendes bugyikat, abból vittem 4-et
vittem magammal szoptatós melltartót is, de nem használtam bent, meg melltartóbetétet is,
de az csak akkor kell már, ha valami miatt tovább benttartanak benneteket,
Ja, és mi elraktuk a fényképezőgépet is, plusz elemet is hozzá.
Én azért raktam külön a szülőszobás cuccomat, mert már régóta nyitva voltam, a végén már 2 ujjnyira. Így az bent volt az autóban, hátha bent fognak NST után, vagy beindul váratlanul a szülés. Hanna is 2 óra volt összesen (és végül Regina is), így kicsit paráztam.
Pakolhatsz egybe is, mert utána úgyis a szülőszobáról tolnak majd le a gyerekágyra, csomaggal együtt.
Én a baba hazahozós ruháját is bevittem, befért.
Nem baj, hogy elkezdesz bepakolni.
Lehet praktikusabb szülőszobait külön tenni.
Én inkább 2 táskát vittem. A szülőszobai kicsi volt, és meg volt beszélve férjemmel, mit kell áttenni abból a nagyba, ha már a gyermekágyon vagyunk.
Még így is voltak dolgok(plusz pelus, popsitörlő, textilpelu, hálóing - mert ezek fogytak:)-), amiket utána hozott be!
De persze, hogy be tudják vinni a szülőszobára is amit kell, és az osztályra is!
Mandulácska örülök hogy minden simán ment akkor biztos jol mondta a védönöm aztán én is kapok idöt nekem két hét mulva vissza kell mennem akkor leszek 35 hetes és akkor veszi le ezt a baktérium leoltást na akkor ha nem mondja az uh-t akkor szolok de tuti mondja majd.
Gabyke:Köszi a leirást a szülöszobai holmikrol.
Flat:Neked meg mindent köszi !De ha egybe csomagolok mindent attol még van rá mod hogy anyu vagy a párom behozza a szülöszobára ugye ?Nem szeretnék külön pakkokkal menni minden legyen egy helyen és ha befér csak egy börönd(ilyen gurulos)Irtam egy listát anyu szerint nem korai elkezdeni bepakolni mert akármi történhet és menni kell,ugyhogy ma vagy a napokban elkezdem,akkor a pici holmiát(ruhákat)azt nem pakolok be csak itthonra bekészitem apának!
Ez sem lehet piskóta! :D :D
Több kezet én is igen sokszor szeretnék! De minimum még 2-t!;)
Hát ismerős a csomag...
Nálunk már az is szép, ha Hannával megyünk csak ide le a játszóra. Viszem ugye Reginát a mózesbe (a babkocsi váz a tárolóban, 3 ajtót kell kinyitni), meg amit Hanna kitalál (bicikli, babakocsi, stb.), plusz valami innivaló azért kell, most már ugye pulcsi is, mert később hidegebb van. És akkor a boltba még be sem ugrottunk.
Ilyenkor elkéne még néhány kéz (de jó izmos). :DDD
Bizony nem egy egyszerű dolog kicsi babával elindulni.Balázska már 9 hónapos lesz a héten,de még így is jól le kell szervezni a dolgokat.
Mi nem voltunk látás,hallás vizsgálaton ,se koponya uh-on.Itt Szigetváron csak ortopédia van,azt is csak szerdánként,ott voltunk.A többit mondtam a gyerekorvosnak nézett rám mint a birka,azt mondta,hogy ha nincs baj,nem kell menni.Nem is tudom ,hogy oldottam volna meg az egészet.
Később meg kértem tőle szív uh-ra beutalót,ott is megkérdezte miért..mondtam neki,hogy azért mert nekem volt szívműtétem..aztán addig-addig erőszakoskodtam ,hogy csak adott papírt.Persze nálunk már ez is megszűnt,és nem szeretik ha Pécsre viszi az ember a babát,de ha egyszer nincs a kórházban,akkor mit tegyek!!
Mi tápszeresek vagyunk..nem volt könnyű megoldani az étkeztetést!Vettünk egy nagy termoszt,és abba készítettem el előre a kaját,de ahogy nagyobb lett,és többet evett,már csak egy adag fért bele..úgyhogy nem volt egyszerű,ha mentünk valahova.
Több ismerősöm kérdezi,hogy miért járok ekkora pakkal mindenhova..hát annyi minden kell,és én szeretek mindenre felkészülni,inkább több legyen mint kevesebb..pelus,törlőkendő,popsikrém,kaja,innivaló,váltóruha..sbt..stb..Szóval teljes menet felszereléssel indulunk útra.
Hát igen csak macerás kitalálni, hogy minden jó legyen - indulás - etetés - kaki - böfi - alvás, hát igen...
Én is mindig már előző nap kitaláltam, hogy akkor mikor keljünk, hogy jó legyen, ja és természetesen addigra én teljesen kész legyek.
Málunk pl. a lefejt tej nem kellett..., így mindenképpen haza kellett érni.
De bunkók! :(
Ja, mert olyan könnyű egy pici babát beprogramozni. Etess meg, öltöztetsd fel (és szerencséd van, ha nem épp akkor kakil, vagy bukik mikor már kész vagytok), készülj el te is, menj oda, parkolj le "valahol", legyél türelmes, és a baba is azt csinálja amit kell.
Nekem mindig min. egy nap szervezés, hogy úgy jöjjön ki az etetés, hogy jó legyen. Ez a parám, úgy sajnálom mikor éhes és nem tudod megetetni sehol. Múltkor is vittem magammal lefejt tejet üvegben, hátha nem végzünk időben.
És milyen az a lenőtt nyelv? Vagy ez ugyanaz mint mikor rövid neki a nyelvfék? Nem tud tőle szopizni?
Nagy pocakkal elég érdekes ja :D :D, de mégis csak jobb otthon :D :D.
4 helyre a külön ortopédiai uh és vizsgálat miatt kell menni?
Nekünk is 4 helyre kell menni. :S
A hallása rendben van. Szerencsénk volt, mert elaludt odafelé a kocsiban, így kb. 5 perc alatt végeztünk.
Juli, le van nőve Lea nyelve? Ezt laikus szemmel meg lehet állapítani? Kicsit aggódom, nehogy Biusnak le legyen, mert nekem és anyumnak is fel kellett vágni. Pénteken megyünk a házidokihoz. Ő meg tudja vajon állapítani? Mert akkor rákérdezek.
Igen, hát ez nagyon bosszantó, hogy egy ilyen pici babával min. 3 helyre kell menni, időre! Van ahol mégis megváratnak. Na meg van ahol ugye aludjon, mert ez aztán csak olyan simán megy.
De szerencsénkre nekünk mindhárom helyen normálisan ment minden.
És régen ezt mind még bent a kórházban megcsinálták...
Mikor mi voltunk, akkor nekünk sem mondtak ilyet a telefonba, hogy előtte ne egyen a baba. Kb. úgy mentünk, hogy előtte háromnegyed órával szopiztunk, ugye még felöltöztünk, odaértünk stb. és még haza is érjünk köv. szopiig.
Egy nagyon kedves és aranyos doktornéni nézte végig a kisfiunk és aranyosan meg is jegyezte, hogy már nem sok kajcsi van a pocakban :), és azt is látta, hogy nincs levegő a bélben - szóval nem egy hasfájós baba, és milyen szerencsénk van.
Nekem nem mondtak semmi ilyesmit, és evett is az UH előtt Lea. Jah ne is mondd... Nekünk külön volt az ortopédia, így 4 klinikán 4 különböző időpontban...
Próbáltuk volna múlt héten az UH-val egyidőben letudni a gégészetet is (lenőtt nyelv miatt), mire közölte a bunkó asszisztens, hogy vigyük vissza ezen a héten DÉLELŐTT, mert nem sürgős eset, a doki meg siet... 2 perc lett volna ránézni, úgy, hogy már ott vártunk jó ideje...
Mi 20-án megyünk a koponya és hasi uh-ra. Majd írd meg milyen volt, mert emlékszem, hogy mikor Hannát vittem, külön szóltak, hogy "éhgyomorra" vigyem (tehát ne előtte etessem). Mondjuk én megetettem (na jó, nem közvetlenül előtte), nem fogok egy csecsemőt éheztetni. Állítólag a hasi uh-n jobban látszik minden, mert a tej elhomályosítja. Barátnőmet még le is cseszték, hogy miért etette meg a kisbabát. De Ő már 5 éve volt. Kíváncsi vagyok, hogy most is így van-e, mert most nem mondták ezt a telefonba, akkor meg igen. Mint ahogy a hallásvizsgálatnál is szóltak, hogy aludnia kell.
Sok sikert!
Amúgy még jó, hogy 3 vizsgálat, 3 időpontban, 3 különböző helyen. Úgy élvezem... :S
Szia Gabi! Köszi, hogy leírtad, mit vittél a szülőszobába.:)
Igen, én is örülök a fűtésnek, bár minket mindig körbefűtenek, így nem érezzük annyira. Meg valahogy terhesség alatt én nagyon izzadtam eddig, de azért esténként jól jön. Baba miatt biztos nagyon fontos. Kisszobába nálunk valami gáz van, mert nem teljesen működik a radiátor, de ez csak nálunk van így, majd szólunk a közösképviselőnek.