Pécsi kismamák és újdonsült anyukák! (beszélgetés)
Szerintem is vigyél mellbimbóvédő krémet.
A DM-eset sem kell lemosni és 700-800 Ft. Mondjuk én csak az elején használtam, így nem akartam drágát venni. De van sok féle.
Ne felejts el vinni evőeszközt, poharat, szalvétát, stb. (biztos beraktad, csak nem soroltad fel, azért írom, bocsi).
Igen, én is így gondoltam, hogy császár után másképp vérzik az ember, ezért nekem csak annyira volt vérzésem, mint egyébként is. Csak hosszabb ideig.
De előre nem leeht tudni, így vigyél tenát.
A melltartóval meg tényleg így leszel, ráér otthon, mert bent örülsz tényleg, ha nem ér hozzá semmi :). Bent meg ömleni még nem fog.
Inkább vigyél mindenképp mellbimbóvédő krémet. Pl. Lansinoh, elég drága, nem kell lemosni és nagyon jó!
Cumit, cumisüveget ne vigyél. Nem kell. Ha kell adni a babának pótlást, vagy cukrosvizet, azt úgyis előírják, és ha nem megy pohárból, akkor aláiratnak veled egy papírt, hogy kéred a cumisüveget. És utána adnak is. (mindenki aláírta akivel én voltam).
Betétből én is Tena-t vittem, nekem kellett is. De azt hiszem a vérzés mennyisége is más egy "sima" szülés után, meg egy császár után. Császár után jobban kitudnak "pucolni".
Mellszívót is adnak, ha kellene. Melltartót és melltartóbetétet szerintem berakhatod, de nem fog még kelleni. Tejed még nem fog ömleni, a cicid meg fájni fog a szoptatástól. Örülsz majd, ha nem lesz rajta annyi ruha.
De tényleg bármit be tudnak majd neked vinni, 9-19-ig van látogatás.
Én is vittem be tena lady-t, de nekem pl. elég lett volna sima éjszakai betét is.
De csak azzal azért nem mertem bemenni. Aztán alig használtam tenát.
A cumit és cumisüveget én nem biztos hogy vinnék.
Ha bármi van, akkor bent a babákat pohárból itatják!
De ezzel is sokáig várnak ám, szóval nem azonnal.
Nem szeretik ,emrt cumizavart okozhat és esetleg nem fog majd szopni!
Most olsvasom flat hozzászólását.
Én kaptam. De azt hittem ez normális. Lehet hogy akkor csak azért, mert kicsit sok vért vesztettem? Vérszegény is lettem rendesen.
Ja minden nap 3x kaptam szurit.
És a szoptatás tényleg nagyon segíti az összehúzódást!
Én ezzel úgy voltam, hogy hiába lakunk Pécsen 7 éve, gyerekorvosokat nem ismerek.
Úgy voltam vele, hogy ha bárkit is ajánlanak, attól én még nem biztos, hogy tudok róla mindent.
Szóval mentem a körzetihez. Úgy voltam vele, ha nem jön be, akkor továbbállunk.
Még nem mentünk el tőle. Pedig nem mindenkinek jön be.
Tesztelés alatt áll :).
Magyarhertelend. :)
Nekünk innen a Komlói útról nincs sokkal messzebb mint mondjuk a belváros. :)
Mi is hozzá járunk, ezért esett rá a választás.
Ergam cseppeket szerintem ne kezd el magadtól inni! Bevinni sem kell semmiképp!
Na az épp nem volt hiánycikk!
Mondjuk én azt tudom leírni, hogy császárnál hogyan vol: ott, amég bent voltam 3x kaptam oxitocin injekciót, mert ugye ilyenkor kell ez a plusz segítség, hogy húzódjon össze a méh, mert az is keresztbe lett vágva, utána itthon kellett innom az Ergamot.
Aztán volt egy anyuka, akinek volt egy kis problémája szülés után, ő nagyon vérzett, ezért bent kapott Ergamot.
Akinek nem volt semmi szövődmény, azok nem kaptam Ergam cseppet!
Ha szükség lesz rá, akkor a kórházban adnak!
Ja, és nem kérdés, be kell szedni. Mindig belecseppentik a poharadba, ha kéred, ha nem.
Azt tudom, hogy a császáros szobatársam az elején injekcióba kapta a méhösszehúzót. Császárosan lassabban húzódik azt hiszem. De erről a császárosok jobban tudnak mesélni.
Hu jo sokat irtatok lányok de mindd szuperokat,szeretek erre az oldalra feljönni.Nem is tudom már mi volt a legfontosabb számomra ,na lássuk:Aloe vera first akkor csomagolok van a tesoméknak majd ök adnak remélem jo lessz.Fevelin:Nehéz dolgod lessz karácsonykor én már elöre sajnállak komolyan mondom én nem is birnám
Mandulacska:jol gondolod a karácsonyt,a legfontosabb hohy egy jo pár honapig önzönek kell lenni és csak annyit bevállalni a látogatokbol amennyit fizikailag,idegileg birunk,mindig csak kevés idöt jöjjön a látogato...
Lányok ezt az ergam cseppeket(ez a méhösszehuzo)szeretném kérdezni hogy azt szülés után méár lehet inni?Vagy az hogy van?Én kaptam barátnömtöl megmaradt neki de a doboza nincs meg és nem tudom hogy az adagolás hogy müködik és hogy vigyem e a korházba?
Hát így kell ehhez hozzáállni normális esetben!
Majd jönnek ők látogatni!
Mandulácska! Ne foglalkozz azokkal akik nem értik meg hogy félted a kisbabád. Írtad hogy pl ugye a kutya se zavar (hiszen családtag :)), ennyi "kosz" kell egy kicsinek is, legalább ellenállóbb lesz, de egy influenza azért más.
Majd rájönnek hogy igazad van. :)
Jó hogy minden rendben van nálatok.
Köszi az infókat. Annak azért nem örülök, hogy a betegek mellett kell majd várakozni. Még jó, hogy anyukám el tud kísérni.
A cigizéssel egyetértek. Anyóséknál is ez van,még nem is voltunk náluk Reginával (ők voltak nálunk). Csak ők nem sértődnek meg. Szerintem azért ilyenek, mert amikor még mi voltunk gyerekek, ez "természetes" volt. A mai világban már szerencsére nem az.
Hanna úgy is hívja anyóst, hogy "füstös mama". Az apja mondta neki, mert mindig füstszagú volt a ruhánk mikor hazajöttünk tőlük. Még szerecse, hogy anyós nem sértődős. :D