Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Pattogatott kukorica torta recept

Pattogatott kukorica torta recept

Elkészítési idő 30 perc

A Pattogatott kukorica torta hozzávalói:
- 300 g tejcsokoládé
- 90 g pattogatott kukorica (natúr),
- 1 tábla tejcsokoládé (díszítéshez)
- 6 zselatinlap (színtelen!)
- 500 g sovány túró
- 150 ml tejföl
- 50 g kristálycukor /vagy édesítő/
- 500 ml habtejszín
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom leve


A Pattogatott kukorica torta elkészítési módja:
A csokoládét felolvasztjuk vízgőz fölött--> A natúr pattogatott kukoricát elkészítjük, majd kicsit összetörjük és az olvasztott csokoládéhoz keverjük--> A masszát sütőpapírral kibélelt tortaformába öntjük--> hagyjuk kihűlni. A zselatinlapokat vízbe áztatjuk--> A túrót összekeverjük a tejföllel, a cukorral és a citromlével--> A megduzzadt zselatint a túrós masszához keverjük, aztán a hűtőszekrénybe tesszük. A tejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verjük--> A habot a túrós masszához keverjük, majd a túrókrémet a p.kukoricás tortalapra halmozzuk és visszatesszük a hűtőszekrénybe.

Tálalás előtt lereszelünk egy kevés tejcsokoládét, és ezzel díszítjük a sütemény tetejét.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A pattogatott kukorica torta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook