Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Patisszonpaprikás recept

Patisszonpaprikás recept

A Patisszonpaprikás hozzávalói:
1 nagy vagy 2 kisebb patisszon
1 fej vöröshagyma
1 paprika
1 paradicsom
kevés füstölt szalonna (elhagyható)
néhány karika vékony kolbász (elhagyható, ebben az esetben kevés fűszerpaprikával helyettesítjük)
2 pár virsli
tejföl

bors
ételízesítő ízlés szerint
A galuskához:
liszt

4-5 tojás


A Patisszonpaprikás elkészítési módja:
Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon üvegesre pároljuk, rádobjuk az apróra vágott füstölt szalonnát, a kolbászkarikákat, a vékony csíkokra szeletelt paprikát és a karikára vágott virslit. Néhány percig pároljuk, majd hozzáadjuk a megmosott és kis kockákra vágott patisszont, valamint a szeletelt paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk, adunk hozzá ételízesítőt, és fedő alatt kb. fél óra alatt puhára pároljuk. Közben a tojásokból és a lisztből galuskát készítünk és kifőzzük. Ha elkészült a patisszonpaprikás, keverünk hozzá egy doboz tejfölt, de lehet natúr joghurtot vagy kefírt is, majd hozzáadjuk a galuskát, és az egészet összerotyogtatjuk.


Kategória: Egytálételek receptjei


A patisszonpaprikás elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook