Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Sonkás-fokhagymás-gombás tészta recept

Sonkás-fokhagymás-gombás tészta recept

A Sonkás-fokhagymás-gombás tészta hozzávalói:
15-20 dkg maradék füstölt sonka
20-25 dkg gomba
2 dl tejszín
1/2 doboz tejföl
1/2 kg tészta, jelen esetben spagetti
1 fej fokhagyma
sajt
bazsalikom
bors
olaj


A Sonkás-fokhagymás-gombás tészta elkészítési módja:
A sonkát kis kockákra, a gombát szeletkékre összevágjuk, és kevés olajon picit megpirítjuk. Közben megpucoljuk az egész fej fokhagymát, és szépen átnyomjuk nyomón, bele az egészet a tűzről félrehúzott sonka-gombába. Ezzel is kicsit átpirítjuk, csak annyira, hogy a fokhagymának kibontakozzék az illata. Majd az egészet félrehúzzuk, ráöntjük a tejszínt és a tejfölt. Ezután az egészet összefőzzük, ekkor már látni a sűrű krémes állagát. Ha hígnak találjuk, reszelhetünk bele sajtot. Összevágunk egy kis csokor bazsalikomot (szárított is jó, ha nincs friss), azt is belekeverjük, és az egészet borsozzuk. Közben befőzzük a spagettitésztát, leszűrjük, majd összekavarjuk a kész szósszal. Kivajazott tepsiben, reszelt sajttal a tetején 190 fokon átsütjük, míg a teteje meg nem pirul. Ízletes rakottast kapunk így, mely paradicsomsalátával tálalva könnyű egytálételként is szolgálhat.


Kategória: Egytálételek receptjei


A sonkás-fokhagymás-gombás tészta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook