Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Pasta Carbonara recept

Pasta Carbonara recept

Elkészítési idő 30 perc

A Pasta Carbonara hozzávalói:
30 dkg spagetti tészta
20 dkg szeletelt bacon szalonna
3dl főzőtejszin
10 dkg parmezán sajt
3 tojás sárgája
10 dkg pannónia sajt
pici olaj


A Pasta Carbonara elkészítési módja:
A tésztát a szokásos módon megfőzöm majd félre teszem. A szeletelt bacon szalonnát apróra eldarabolom és a pici olajon jó pirosra megsütöm.Ha túl sok zsírt engedett akkor leöntöm róla hogy ne legyen nagyon nehéz az étel.Mikor ezzel is megvagyok hozzá öntöm a tjszínt és a parmezán sajtot.Ha össze rottyant a sűrűségtől függően esetleg még egy kis tejet önthetek hozzá.Picit félre teszem és hagyon állni 1-2 percig majd hozzá keverem a tojás sárgáját.vissza rakom a tűzre és ha felfort kavarok rajta egy kicsit majd rá öntöm a kifőtt tésztát és össze keverem ovatosan. Reszelt pannónia sajttal tálalom

A tojás sárgáját könnyen össze rántja a szósz ezért kell várni vele egy kicsit ,és utána sem szabad sokáig főzni mert darabos lesz.
Ha a parmezán sajtból nagyobb darabot veszel megfelezed,és a másik fele fagyasztó szekrényben még sokáig eláll.
Sót csak abban az esetben kell bele tenni ha kóstolás még esetleg megkívánja,mert a bacon az lehet hogy alapból eléggé sós.


Kategória: Tésztafélék receptjei


A pasta carbonara elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook