Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Köretek receptjei » Párolt cukkinis répacsíkok recept

Párolt cukkinis répacsíkok recept

Elkészítési idő 25 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Párolt cukkinis répacsíkok hozzávalói:
30 dkg cukkini,
2 db nagyobb sárgarépa,
1 fej vöröshagyma,
1 ek. libazsír,
1 ek. vaj,
0,5 dl Cserszegi fűszeres fehérbor (vagy víz)
Ízlés szerint fűszerek: patikasó, őrölt kömény, őrölt színes bors, provence-i fűszerkeverék


Párolt cukkinis répacsíkok 1.Párolt cukkinis répacsíkok 2.


A Párolt cukkinis répacsíkok elkészítési módja:
A megmosott cukkinit héjastól vastagabb julienne-re vágjuk. A megtisztított sárgarépát és a vöröshagymát is felcsíkozzuk.
Egy kerámiabevonatú wokban megolvasztjuk a zsiradékokat és aranyszínűre pirítjuk benne a vöröshagymát. Hozzáadjuk először a répát,
megpirítjuk majd egy kevés bort löttyintünk alá és 15 percig néha megkeverve pároljuk. Utána a cukkinit adjuk hozzá, bátrabban fűszerezzük és állandó kevergetés közben még 5-6 percig közepes lángon pároljuk. Ízletes és főleg egészséges zöldségköret, pl. rostonsült hús vagy halételek mellé. Én ezúttal rántott Hortobágyi palacsintával és pulyka medalionokkal tálaltam könnyű vacsoraként.

Jó étvágyat kívánok!



Kategória: Köretek receptjei

A receptet beküldte: , aug. 5. 19:46
A párolt cukkinis répacsíkok elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook