Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Paradicsomos káposzta székelyesen recept

Paradicsomos káposzta székelyesen recept

Elkészítési idő 75 perc

A Paradicsomos káposzta székelyesen hozzávalói:
1 közepes fej vöröshagyma, 1 közepes fej édes káposzta, 35 dkg sűrített paradicsom (lehet házi, de konzerv is), 5-6 dkg disznózsír (vagy olaj), 8 dkg finom liszt, 2-3 db babérlevél. Ízlés szerint: köménymag, só, cukor, csipetnyi csombor (borsikafű). .


A Paradicsomos káposzta székelyesen elkészítési módja:
Vékony csíkokra szeleteljük a fejes káposztát és a meghámozott vöröshagymát és mindkettőt egy lábasba tesszük. A paradicsompürét ráöntjük és annyi vízzel engedjük fel, hogy a káposztát ellepje. Hozzáadjuk a köményt (őröltet vagy egészet, tetszés szerint), a babérlevelet, sózzuk, és addig főzzük, míg a zöldség megpuhul. A zsiradékon zsemleszínűre pirítjuk a lisztet, kevés vízzel felöntjük, elkeverjük, hagyjuk hűlni. A főzelékhez keverjük, együtt készre forraljuk, végül kidobjuk belőle a babérlevelet. Ízlés szerint adhatunk hozzá cukrot is


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei

A receptet beküldte: , márc. 16. 09:18

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook