Főoldal » Receptek » Nassok, sós finomságok receptjei » Erdélyi tepertős pogácsa recept

Erdélyi tepertős pogácsa recept

Elkészítési idő 120 perc

Az Erdélyi tepertős pogácsa hozzávalói:
50 dkg tepertő
2 db tojás
2.5 dl tej
1 dl tejföl
1 csomag sütőpor
annyi liszt amennyit felvesz

frissen törött fekete bors.


Az Erdélyi tepertős pogácsa elkészítési módja:
A tepertőt megdaráljuk, megsózzuk, megborsozzuk és összegyúrjuk az egyik tojással, a tejjel, a tejföllel, a sütőporral és annyi liszttel, hogy rugalmas tésztát kapjunk. Kb. órán át hűvös helyen pihentetjük, majd kétujjnyi vastagra kinyújtjuk, és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Ha a tésztát száraznak érezzük, vagy nyújtáskor nagyon törik, egy kevés tejfölt gyúrjunk bele. Sütőlemezre téve tetejüket késsel bevagdossuk. Most a másik tojást felütjük és a pogácsák tetejét lekenjük. Előmelegített forró sütőben szép pirosra sütjük.


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


Az erdélyi tepertős pogácsa elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook