Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Nassok, sós finomságok receptjei » Erdélyi tepertős pogácsa recept

Erdélyi tepertős pogácsa recept

Elkészítési idő 120 perc

Az Erdélyi tepertős pogácsa hozzávalói:
50 dkg tepertő, 2 db tojás, 2.5 dl tej, 1 dl tejföl, 1 csomag sütőpor, annyi liszt amennyit felvesz, só, frissen törött fekete bors.


Az Erdélyi tepertős pogácsa elkészítési módja:
A tepertőt megdaráljuk, megsózzuk, megborsozzuk és összegyúrjuk az egyik tojással, a tejjel, a tejföllel, a sütőporral és annyi liszttel, hogy rugalmas tésztát kapjunk. Kb. órán át hűvös helyen pihentetjük, majd kétujjnyi vastagra kinyújtjuk, és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Ha a tésztát száraznak érezzük, vagy nyújtáskor nagyon törik, egy kevés tejfölt gyúrjunk bele. Sütőlemezre téve tetejüket késsel bevagdossuk. Most a másik tojást felütjük és a pogácsák tetejét lekenjük. Előmelegített forró sütőben szép pirosra sütjük.


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei

A receptet beküldte: , márc. 14. 12:58

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook