Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Epres-mentás joghurt recept

Epres-mentás joghurt recept

Az Epres-mentás joghurt hozzávalói:
Hozzávalók (4 személyre - 4x2dl)

A joghurthoz:
200 g érett eper
280 g natúr joghurt
1 db tojásfehérje
35 g kristálycukor
4 db mentalevél

A díszítéshez:
friss eper
friss mentalevél


Az Epres-mentás joghurt elkészítési módja:
Az epret turmixoljuk össze a cukor felével és a mentalevéllel egy botmixer segítségével, majd az így kapott szószt tegyük hűtőbe. A joghurtot keverjük ki simára, és tegyük félre. A tojásfehérjét a maradék cukorral verjük kemény habbá. Az így kapott tojáshabba keverjük bele az eperszószt. Lassan keverjük, ne törjön össze a tojáshab! Készítsünk elő 2 dl űrtartalmú poharakat, osszuk el bennük az eperszószt, majd a joghurtot. Keverjünk bele a joghurtba, majd jól hűtsük be őket. Ha alaposan lehűtöttük, friss mentalevéllel, kristálycukorba forgatott eperrel díszíthetjük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az epres-mentás joghurt elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook