Főoldal » Receptek » Savanyúságok receptjei » Paradicsom nyersen télire recept

Paradicsom nyersen télire recept

Elkészítési idő 15 perc

A Paradicsom nyersen télire hozzávalói:
Jó kemény
de érett paradicsom tetszés szerinti mennyiségben
száraz fehérbor és borecet fele-fele arányban
só és õrölt fekete bors ízlés szerint
l-enként 1 késhegynyi tartósító


A Paradicsom nyersen télire elkészítési módja:
Elõször elkészítem a levét, amit úgy mérek ki, hogy a paradicsomokat beletöltöm az üvegbe, majd ráöntöm a vizet. Az így kapott vízmennyiséget lemérem, ennyi liter lesz az összes folyadék. Tehát fele bor, fele borecet, keverékébe ízlés szerint teszek sót, õrölt borsot és a benzoesavas nátriumot. A megmosott és lecsöpögtetett paradicsomokat szorosan beleteszem a tiszta üvegekbe, ráöntöm a levet (a lének el kel fednie a paradicsomokat). Szorosan lekötöm és hûvös helyen tárolom. Használat elõtt rövid ideig áztatom a paradicsomot, hogy az ecetes-boros íz elmenjen belõle és bármilyen ételhez, akár szendvicsre is használhatom.


Kategória: Savanyúságok receptjei


A paradicsom nyersen télire elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook