Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Paprikás csiga recept

Paprikás csiga recept

A Paprikás csiga hozzávalói:
Tésztához:
60 dkg liszt
3 dl tej
2 evőkanál olaj vagy 5-6 dkg margarin
2 dkg élesztő (vagy ennek megfelelő mennyiségű porélesztő)
1 evőkanál cukor
2 dl langyos tej


Töltelékhez:
Cukor, ízlés szerint
Olaj
Pirospaprika (csemege)

Kenegetéshez:
1 csomag vaníliás cukor
2 dl tej


A Paprikás csiga elkészítési módja:
Ha hagyományos élesztővel dolgozunk, akkor azt felfuttatjuk, majd összegyúrjuk a tésztát a többi alkotóval együtt és selymesre dagasztjuk. Porélesztővel úgy készítjük, hogy a tejet meglangyosítjuk, a lisztet is mikróban kicsit meg melegítjük, majd mindent összegyúrunk és fényesre dagasztjuk a tésztát. A hozzávalókat összegyúrni, 1 órát hagyjuk kelni meleg helyen, majd kinyújtjuk kb. 0,5 cm vastagra, megkenjük olajjal, jó vastagon beszórjuk cukorral, majd annyi paprikával, hogy legyen azért piros színe, de ne legyen majd keserű. Az így megkent tésztát feltekerjük, és kb. 2 cm széles „szeleteket” vágunk, melyeket szorosan egymás mellé fektetünk a kikent tepsibe, így lesz csiga alakjuk. Nagyon fontos, hogy teljesen egymás mellé tegyük őket, mert így nem terülnek el, nem száradnak ki, és felfelé fognak kelni, és mikor megsülnek, kicsit négyszög alakúak lesznek a csigák, ahogy egymásnak nyomódnak. Sülés közben többször kivesszük és megkenegetjük vaníliás cukros tejjel, hogy puha legyen a tetejük is. Kb. 180 fokon, lassan sütjük, hogy legyen ideje kelni, és jól átsüljön belül, de ne égjen meg kívül. Ugyanez a recept készíthető fahéjjal vagy kakaóval is a paprika helyett, esetleg pizza krémmel, de akkor persze cukrot ne tegyünk bele!


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A paprikás csiga elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook