Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Papagáj-szelet recept

Papagáj-szelet recept

A Papagáj-szelet hozzávalói:
Tészta:
4 tojás
300 g cukor
1 csomag kocka margarin
2 dl tejföl
300 g liszt
1 csomag sütőpor

1. tál:
1 csomag vaníliás pudingpor
1 csomag vaníliás cukor

2. tál:
2 ek. kakaópor

3. tál:
1 csomag puncs ízű pudingpor

Mázhoz:
1 csomag margarin vagy vaj
250 g porcukor
3 ek. forró víz


A Papagáj-szelet elkészítési módja:
Tészta/tészták elkészítése: 4 tojást, 300 g cukrot 1 csomag margarinnal habosra keverünk, kicsinyenként hozzáadunk 2 dl tejfölt, 300 g lisztet, 1 sütőport. Három tálba tesszük, s mindegyik adaghoz mást keverünk. Az elsőhöz 1 csomag vaníliás pudingot, és egy vaníliás cukrot. A másodikhoz 2 evőkanál kakaóport. A harmadikhoz 1 csomag puncs ízű pudingport. Két őzgerinc formában sütjük úgy, hogy alul sárga, középen barna, felül rózsaszín massza van. Lassú tűznél kell sütni. Máz elkészítése: 1 csomag vajat, 250 g porcukrot, 3 evőkanál kakaóport, 3 evőkanál forró vízzel jól kikeverünk, és a kihűlt tésztára kenjük. Ha megszárad a máz, lehet szeletelni.

Nagyon mutatós sütemény. (Tv parikában láttam.)


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A papagáj-szelet elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook