Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Vegetáriánus ételek receptjei » Búzakolbász recept

Búzakolbász recept

Zsírszegény Zsírszegény

A Búzakolbász hozzávalói:
- 500 g szemes búza
- 3 ek. hidegen sajtolt olaj (más fajta is jó)
- 1 tk. só
- őrölt kömény
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 ek. pirospaprika
- műbél


A Búzakolbász elkészítési módja:
A búzát egy éjaszkára beáztatjuk, majd bű vízben megfőzzük. Leszűrés után olajjal, a fűszerekkel és a sóval összekeverjük, majd aprólyukú húsdarálón ledaráljuk. Hurkatöltővel műbélbe töltjük. Forró olajban is kisüthetjük, de hidegen is finom. Jó étvágyat!

Hidegen sajtolt olaj azért ajánlott, mert sokkal egészségesebb mint a többi, egyes nézetek szerint az olívaolajnál is.
A szemes búzást pedig nem csakbioboltokban lehet beszerezni, hanem paicokon is. Én kecskeméti vagyok, itt is beszerezhető.


Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei


A búzakolbász elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook