Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Panelből kertes házba...előnyök, hátrányok fórum

Panelből kertes házba...előnyök, hátrányok (beszélgetés)

1 2 3 4
70. zozo1983 (válaszként erre: 69. - Zozo1983)
2010. júl. 6. 00:07
És azért egy Belvárosi ház sokkal szebb, mint egy lakótelepi panel épület, pláne, ha renoválva van:) Belvárosnak talán 1-2 hátránya van számomra: hogy pl. sok ház igen öreg valóban, fel kéne újítani, amúgy hál istennek, a kerületünkben elég sokat rendbe tettek, a közös képviselőtől is függ ez. Budai oldalon lévő kertes házak azok meg nekem nagyon tetszenek, nagyon közel van Budapesthez és nem esik ki annyira, mint a Pesti oldali, jó a közlekedés, szépek a hegyek, a tájak, jók a levegőn. Azon az oldalon szívesen laknék kertes házban, akkor talán én is szívesebben gondoznám a kertet és kukákat tologatnék reggel:) De csak a Budai oldalon és ott is max. Szentendre, Budaörs, Törökbálint, Budakeszi környékein meg a II., XII., XI., és a XXII. kerületekben:)
69. zozo1983 (válaszként erre: 68. - 9bbc382386)
2010. júl. 6. 00:02
Hát azét ez nem teljesen így van, mivel van egy pár ember, aki nem menne kertes házba:) Nem csak én gondolkozom így. Te nem tudod elfogadni, hogy nem mindenki szívesen lakna kertes házban.:) Nem mindenkinek egyforma az ízlése:) Van aki itt szeret lakni, van aki ott, van aki csak kényszerből lakik abban, ahol lakik. Por meg az valóban van mindenhol, akár hol lakik az ember.:)
68. 9bbc382386 (válaszként erre: 66. - Zozo1983)
2010. júl. 5. 22:08

Olvasd vissza magad,nem én voltam támadó,mint Mindenki úgy én is leírtam a véleményem:)

Tudod,te nem fogadod el,hogy az emberek többségének a családi házas övezet fekszik inkább,mint a poros belváros,vagy a panel-rengeteg.

Megírtam azt is,mindenki ott él,ahol és ahogy a pénztárcája engedi.(nincs ebben semmi)

A végére ismét csak azt tudom írni,nincs egy belváros,vagy városrész mely tiszta és pormentes övezet lenne.

67. zozo1983 (válaszként erre: 62. - Panni58)
2010. júl. 5. 21:53
Hát az tényleg valóban így volt sajna:( Lehet, hogy megszerettem volna a kertes házat, ha nem ott laktunk volna, ha nem pl. Budapesten vagy Budapest 30 km-es körzetében.
66. zozo1983 (válaszként erre: 65. - 9bbc382386)
2010. júl. 5. 21:47
Aki meg vidéki prosztók között él, vagy flegma beképzelt emberek közözz annak tökéletes élettér egy vidéki falu vagy egy külvárosi környezet. Ahol ott is előfordulnak koszos szemetes utcák, porosak, s még a madár se jár arra. Nívós emberek ugyan ugy előfordulnak városban, alja is előfordul bőven kertes házaknál. Látom itt 1-2 ember nagyon falu, kertes ház védő, de ez engem nem érdekel, mindenkinek szíve joga ott él, ahol szeret lakni. Ezért nem kellene engem lekiabálni, ha megírom a véleményemet egy fórumon, tudtommal ez fórum, ahol bárki bármiről véleményt írhat, s nem olyan hely, ahol csak jókat szoktak írni, szoktak negatívumokat is írni, s ezt el kell fogadni a másik embernek. Amúgy elnézést kérek valóban őszintén olyan külvárosi vagy vidéken élő embertől, akit megbántottam az előző hozzászólásaimmal, az első pár mondat is csak visszavágó arra a mondatokra, amit rere73 írt nekem. Ez inkább ő rá vonatkozik:)
65. 9bbc382386 (válaszként erre: 60. - Zozo1983)
2010. júl. 5. 18:10

Aki szemét helyen élt,szemét emberek közt: annak tökéletes élettér egy belváros!

Aki meg belvárosban élt,az meg elmenekül a nyugodt családi házas övezetekbe,itt a nívóra gondolni kell,nem szabad egy kalap alá vonni azokkal,amikről írsz...

Azért írtam az előző h.szólásomban,innen Manhattan szívébe szívesen költöznék egyrészt,másrészt meg Hamilton Islandra.

Vajon miért?Mert az azt jelentené,hogy nagyon tehetős vagyok :)

64. 9bbc382386 (válaszként erre: 59. - Zozo1983)
2010. júl. 5. 18:07

Na látod!Te éltél rossz helyen,de nem szabad általánosítanod!

Vajon miért nem élnek lakásokban a tehetősebb emberek???

Ezen elgondolkoztál-e vajon?hm?

Tedd meg,nem csak rossz környékek vannak,és ne az aljával hozakodj elő minden hozzászólásodnál....

63. 9bbc382386 (válaszként erre: 56. - Zozo1983)
2010. júl. 5. 18:04
:D vicc amiket írsz.
62. Panni58 (válaszként erre: 59. - Zozo1983)
2010. júl. 5. 13:48

"De alkalmazkodni se kell a szomszédokhoz olyan szinten, mint a többemeletes házakban."

Rossz környéken éltél, rossz szomszédsággal.

2010. júl. 5. 13:32
Jó, hát Neked ez jött be. Megtaláltad a számodra ideális környezetet,kívánom, hogy érezd magad jól benne. Én már nem hiszem, hogy tudnám, de ez csak abból adódik, hogy különbözőek vagyunk mindannyian, mi emberek. Bár szükséghelyzetben kompromisszumot is tudnék kötni, de remélem idáig nem jutunk.
60. zozo1983 (válaszként erre: 59. - Zozo1983)
2010. júl. 5. 13:16
Ostorozás alatt azt értem, hogy mentek az unatkozó fiatalok az utcán és csattogtatták nagyon hangosan az ostort, apuék már többször rájuk is szóltak, mert eléggé idegesítőek voltak, főként hétvégén. Vidéket én csak úgy szeretem, nyáron, lemenni nyaralni, azt nem mondom, hogy az nem esik jól, főleg, ha közelben van valami termálfürdő (pl. Dávod, Bük, Sárvár, stb.), ezeken a helyeken voltam, azok nem rossz helyek. Meg nagyon imádom a Balatont, a Fertő-tó környékét és Tisza-tót és annak vonzás körét.
59. zozo1983 (válaszként erre: 58. - Panni58)
2010. júl. 5. 13:12
Hát azért azt nem mondanám, hogy egy kertes házas résznél nem kéne alkalmazkodni a szomszédokhoz, mert azért ott is kell:) Ahol mi laktunk Bács-Kiskun megyében, falun, ott is mindig, állandóan szinte minden nyári és jó idő hétvégén hangos zenebonákat tartottak 1-2 utcában, 1-2 szomszéd mindig ki hívta rájuk a rendőrséget, csendháborítás, stb. Voltak a faluban olyan unatkozó fiatalok, akik kutyákat, macskákat, kis csirkéket, ynuszikat dobáltak ki a főbb utcákra az autók, kamionok elé, gyújtogattak néha, petárdáztak sokszor, és nem hazudok, még ostoroztak is, főként nyári időszakban. Na én ezeknél csalódtam akkor hatalmasat vidékben és a kertes házaknál, hogy mondtam, hogy én soha többet nem laknék se vidéken, se kertes házban. Még a házi állatainkat is sokszor ellopták (és nem csak a romák), a kertünkbe is nagyon sokszor bejártak lopni. És volt olyan is, hogy sokszor kellett hallgatnunk az utcánkban és a környékeken esténként a ház és az autóriasztókat.
58. Panni58 (válaszként erre: 49. - Zozo1983)
2010. júl. 5. 12:24

Mindenkinek szíve joga, hogy eldöntse, hol szeretne élni, és kívánom mindenkinek, hogy ez meg is adasson neki.

Én gyerekkoromban kertesben nőttem fel, majd 21 évig éltem panelban, most már újból kertes házban élek, mert ezt szeretem.

És a panelben is voltak legyek, szúnyogok, mi legalább a csótányokat megúsztuk, de egy nyáron, mikor az erkélyajtók nyitva voltak, sorra látogatta a lakásokat egy egér is....

Igen, a kertesben minden felelősség a tiéd, és nincs közösképviselő, akihez el lehet rohanni, ha a lépcsőházban nem ég a villany. De alkalmazkodni se kell a szomszédokhoz olyan szinten, mint a többemeletes házakban.

És igen, nálunk is szinte minden háznál van kutya, ami nagyon hasznosnak bizonyult már sokszor a kéretlen látogatók ellen, de megnyugtatlak, ezek az állatok csak a saját területüket védik, és nem kergetnének végig az utcán, ha nyitott kapu mellett mennél el.

2010. júl. 5. 12:17
És vidékeken, de Budapesten is, kertes házaknál is láttam olyan lepukkant családi házat, hogy már csak a gerenda tartotta össze. Omlott a vakolat, a bűz és a dohszag keringett, 1-2 szomszéd tett is ez ellen bejelentést.
56. zozo1983 (válaszként erre: 55. - 9bbc382386)
2010. júl. 5. 12:16
Téged meg a kosz, a mocsok, a fertő a kertes házaknál.
55. 9bbc382386 (válaszként erre: 49. - Zozo1983)
2010. júl. 5. 12:04

Ember,írsz nekem a falu-faluról..... :D

Értsd meg,nem érint.

Viszont téged nagyon is a szemét a belvárosban.

54. 9bbc382386 (válaszként erre: 48. - Zozo1983)
2010. júl. 5. 12:03

Ugye ezt most nem komolyan írtad? :D

Visz-majorról írsz,ne viccelj,kifejezetten leírtam az első hozzászólásomban hogy nem érint és nem is érdekelnek az ilyen helyzetek.

53. Gordonka (válaszként erre: 39. - Zozo1983)
2010. júl. 5. 08:06

Szerintem mindenféle ember van, Te inkább városlakó vagy, nincs ezzel semmi gond :)

én laktam már mindenhol, panel, társasház, bérház, kertes ház.

Minden a környezettől függ, én kertesház párti vagyok, de csak rendezett, biztonságos településen,ahol igényesek a lakók. Biztos van még ilyen :)

2010. júl. 5. 04:53

Egy rokonunk a XI. kerben a Kosztolányin lakott, közvetlen a Feneketlen tó mellett. Régi bérház 3. emeletén, ami szerintem már 4. volt, de hát olyan magas szintek és félemelet is volt. Meglehetősen túl volt értékelve az a környék. Budai belvárosi rész, zöldövezetnek titulált a tó miatt.

Na a körfolyosós udvar igen lepukkadt, szánalmas, utoljára tán Rákosi idején volt festve. Macskaköves, szőnyegporolós, mocskos. A lakásban nem lehetett ablakot nyitni, csak a konyháét a folyosó felé, mert a többi ablak az útra nézett. Olyan zaj volt és büdös és szó szerint fekete kipufogógáz szivárgott be az ablakon. 15 év után adták el és kiköltöztek a Szilaspatak lakóparkba, akkoriban készült. Szóval szélsőségek mindenhol vannak.

2010. júl. 5. 03:21
Azért kertes házaknál, családi házaknál is akadnak bőven Hit térítők, Jehovások, házalók, szórólapozók, én tudom, mivel dolgoztam szórólaposként Bp. 17,18. kerület kertes részein is, a kutyák majdnem szétmarcangoltak engem és a kollégáimat, aztán inkább lakótelepeket, társasházakat és Belvárost kaptunk:)
2010. júl. 4. 23:58

Laktam mind a kettőben.

Kertes ház akkor is jobb !

Nagyobb tér ,nem egy gyufásdoboz x főnek.

Nem hallom át mikor a szomszéd lehúzza retyót, ,ordít egyet, éjjel hazajön részegen, verekszik és csapkodja az ajtót, vagy a kölke rinyál.

Autózaj sincs, se kipuffogógáz, se az áruházak, kocsmák villódzó reklám felirata,és a részegek, ballagók, bulizók se erre mennek haza, nem hallom be a reggeli buszjáratot, amire a munkások mentek, nyugi van,szabadság.

Nincs fizetett házmester, közös költség, se fizetett parkölő, nem rúgják itt a bőrt és nem nyomja naponta valaki a csengőt .Nincs teli szórólappal a póstaláda, nincsenek házalók.

A tél kemény a fűtés miatt, nehéz átfűteni a házat,főleg, ha a szigetelés, ablakok, ajtók ,vakolat, padlózat rosszak. Kihagytak mindent, ami oda bele kellett.

Több miliós kár, sok a félbehagyott,kiloptt hz,eladósított család az építőipari lopások,visszaélések miatt.

Van virág, virágoskert, kisállatok, medence, kerti tó ,nyugágy, grill ,kertitörpe.

Nem kell már a balcsira se menni ,benzínpénz, belépők ára, a programoké megtakarítva..

Kert és gyümölcsök, élelemforrás, kreativitás, kis munka, mozgás.Lehet furt kutad,napkolid ,esőgyüjtőd.Hátrány a magas téli rezsi, a rossz szigetelés, építipari csalók, kivitelezési hibák, perek hátrányai amit kifognak, kilopnak egy házból, gyerekzsivaj, rossz szomszédság, akik kilopják a szemed, a házad anyagát, a vized. Hátrány : Mindentől messze van,és az állandó fünyírózás ,garázsajtó csapőkodás a szomszédéktól.Nincs panelprogi,gázártámogatás ,és a családiházasokra ráver mindent az önkormi,szolgékltató,munkáltató többet kell jóval jöbbet fiozetni mindenért ,beszedik a jogosulatlan pénzeket,mindenkinek a pénzed kell.Jön, kiszedi, vagy azzal jön, állít be, keres meg.

Se vendég, se a szomszédod, rokon,barátod onnét nem lesz, egy se őszinte .

Vidéken a por, föld miatt naponta, heti kétszer kell teljes lakást nagytakarítani, míg panelban, és Pesten csak heti egyszer elég volt ,és ragyogott minden,rend volt.

Kertesház bőven ad helyet, de munkát, problémák és feladatokat is,főleg ha benne a férfi,gyerek a többi lakótárs nem szereti a rendet, higéniát naponta csinálnak neked 6 óra plussz munkát.

49. zozo1983 (válaszként erre: 46. - 9bbc382386)
2010. júl. 4. 23:33
És ráadásul vidéken, ahol állatokat tartanak, meg mezőgazdasággal, gyümölcs és növénytermesztéssel foglalkoznak, ott nagyon sok a legyek, bögylök, csípős legyek, amik a trágyákra szállnak rá utána meg a kajákra, tányérokra, poharakra.:) Na én ezt sem tudnám nagyon elviselni.:)
48. zozo1983 (válaszként erre: 46. - 9bbc382386)
2010. júl. 4. 23:31
Vidéken is elromolhat az egészség, elég egy belvíz, árvíz, nagy esőzés és megfertőzödhet a talaj, a talajvíz és a csatornarendszer és az után azt issza az ember, abban fürdik, hány ilyen eset fordult már elő vidéken:) Lakótelepeken is előfordult, míg a belső kerületekben kevésbé. Nem akarok én se megfűzni itt senkit, hogy hol lakjon, mindenki ott lakik, ahol szeret, ahol szimpatikus, na meg persze, ahol tud, rá van kényszerülve:)
47. laszlozsu (válaszként erre: 42. - Zozo1983)
2010. júl. 4. 20:53

Köszönöm, tudom a különbséget közöttük.

Igen, minden igaz lehet. Lehet ilyen-olyan szomszéd, érezheti bezárva magát az ember (bár szerintem kevésbé), ismerem a reptér zaját és bűzét, ismerem a 4-es forgalmát, (egyetlen utca választ el tőle). Van száguldozás, van hangzavar is néha ugyanúgy. Ezért írtam, hogy mindenki a saját közegében érzi jól magát. Az enyém ez, s nem cserélném vissza semmiképpen. Bár belvárosi bérlakásban nem laktam, az igaz. Inkább csak láttam a kapualj-üzletekben vásárlóként. Hát akkor kevésbé tűntek számomra szépnek és vonzónak (kosz szédületes mennyiségben, málló vakolat), de azóta változhatott, hiszen jó pár éve kiköltöztem Pestről. Annyira áldatlan állapotok voltak akkoriban, hogy azt muszáj volt renoválni, gondolom így történt.

46. 9bbc382386 (válaszként erre: 45. - Zozo1983)
2010. júl. 4. 20:39

Biztos így van,de abban a szerencsés helyzetben vagyok,hogy ezek nem érintenek,és nem is kell foglalkozzak vele.

Belvárosában akkor élnék,ha egyedülálló lennék és sz@rnék a nagyvilágra , na meg az egészségemre :D

Mindenki ott és úgy él,ahogyan azt a pénztárcája és ingerenciája engedi.

Ha megtehetném akkor egyik felem Manhattanban élne,a másik Hamilton Islandon.....

45. zozo1983 (válaszként erre: 40. - 9bbc382386)
2010. júl. 4. 20:01
Kertes övezetekben is előfordulnak bőven száguldó autósok, motorosok, nagyon sok kamion, ami áthalad a településen, családi házas részen (lád példának Üllőt és környékén vagy Győr, Komárom, Fejér vagy Veszprém megyét vagy bármely más megyei településeket), pl. Üllőn, ahol az egyik ismerősöm lakik nem tud ablakot szellőztetni a nagyon alacsonyan szálló repülők és a nagy kamion és autós forgalom miatt, ott mennek el a kamionosok, autósok, motorosok, hogy ne kelljen autópálya díjakat fizetni. Akkor az sem jobb, mint egy Belvárosi út, utca:) Az ismerősöm el szeretne onnét jönni, de ő valamivel csendesebb kerteses övezetbe, amik meg azok igen drágák, nem az ő pénztárcájának felelne meg:) Nem élnék Vecsés környékén se, főleg a Ferihegyi reptér miatt és a 4-es út borzalmas forgalma miatt, elég szmogos terület. Benne volt a naplóban és a fókuszban is:) Igaz:)
44. zozo1983 (válaszként erre: 40. - 9bbc382386)
2010. júl. 4. 19:56
Kertes övezetekben is előfordulhat rossz kötekedőbalhézó mulatozó szomszéd:)
43. zozo1983 (válaszként erre: 41. - Laszlozsu)
2010. júl. 4. 19:54
Kertes házba, vidéki faluba is érezheti magát bezárva az ember:)
42. zozo1983 (válaszként erre: 41. - Laszlozsu)
2010. júl. 4. 19:53
Nem Belvárosi lakóparkban lakom, ha nem Belvárosi bérházban:) A kettő nem ugyanaz:) Külvárosi Lakóparkba se nagyon mennék lakni, mert az olyan, mint egy lakótelep:)
2010. júl. 4. 18:23

Hát kinek a pap, kinek a papné. Általában mindenki a megszokott közegét szereti.

Zozo-nak a belváros jön be, nekünk a családi ház.

Annyi igaz, hogy kertes házaknál valóban sok a teendő, ha az ember igényes a környezetére. Na nem a kertásásra gondolok, mert ma már a parkosított kertek a jellemzőek. Fűnyírás, virágok gondozása, locsolása, stb. Ez azért jól is tud esni. Amikor kiszabadulok a betondzsungelből a munka végén és hazaérek a nyugalom szigetére, akkor tényleg felüdülés tud lenni, még az ilyen tevékenység is. Hát az igaz, hogy egy belvárosi lakóparkban egy fokkal könnyebb, mert mindent megcsinálnak helyetted, de az közel sem biztos, hogy egyezik az ízlésünkkel.

Nekem valahogy olyan mesterkélt a falak közé zárt szabadság. Bár attól még nem biztos, hogy rossz.

1 2 3 4

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook