Panelből kertes házba...előnyök, hátrányok (beszélgetés)
Olvasd vissza magad,nem én voltam támadó,mint Mindenki úgy én is leírtam a véleményem:)
Tudod,te nem fogadod el,hogy az emberek többségének a családi házas övezet fekszik inkább,mint a poros belváros,vagy a panel-rengeteg.
Megírtam azt is,mindenki ott él,ahol és ahogy a pénztárcája engedi.(nincs ebben semmi)
A végére ismét csak azt tudom írni,nincs egy belváros,vagy városrész mely tiszta és pormentes övezet lenne.
Aki szemét helyen élt,szemét emberek közt: annak tökéletes élettér egy belváros!
Aki meg belvárosban élt,az meg elmenekül a nyugodt családi házas övezetekbe,itt a nívóra gondolni kell,nem szabad egy kalap alá vonni azokkal,amikről írsz...
Azért írtam az előző h.szólásomban,innen Manhattan szívébe szívesen költöznék egyrészt,másrészt meg Hamilton Islandra.
Vajon miért?Mert az azt jelentené,hogy nagyon tehetős vagyok :)
Na látod!Te éltél rossz helyen,de nem szabad általánosítanod!
Vajon miért nem élnek lakásokban a tehetősebb emberek???
Ezen elgondolkoztál-e vajon?hm?
Tedd meg,nem csak rossz környékek vannak,és ne az aljával hozakodj elő minden hozzászólásodnál....
"De alkalmazkodni se kell a szomszédokhoz olyan szinten, mint a többemeletes házakban."
Rossz környéken éltél, rossz szomszédsággal.
Mindenkinek szíve joga, hogy eldöntse, hol szeretne élni, és kívánom mindenkinek, hogy ez meg is adasson neki.
Én gyerekkoromban kertesben nőttem fel, majd 21 évig éltem panelban, most már újból kertes házban élek, mert ezt szeretem.
És a panelben is voltak legyek, szúnyogok, mi legalább a csótányokat megúsztuk, de egy nyáron, mikor az erkélyajtók nyitva voltak, sorra látogatta a lakásokat egy egér is....
Igen, a kertesben minden felelősség a tiéd, és nincs közösképviselő, akihez el lehet rohanni, ha a lépcsőházban nem ég a villany. De alkalmazkodni se kell a szomszédokhoz olyan szinten, mint a többemeletes házakban.
És igen, nálunk is szinte minden háznál van kutya, ami nagyon hasznosnak bizonyult már sokszor a kéretlen látogatók ellen, de megnyugtatlak, ezek az állatok csak a saját területüket védik, és nem kergetnének végig az utcán, ha nyitott kapu mellett mennél el.
Ember,írsz nekem a falu-faluról..... :D
Értsd meg,nem érint.
Viszont téged nagyon is a szemét a belvárosban.
Ugye ezt most nem komolyan írtad? :D
Visz-majorról írsz,ne viccelj,kifejezetten leírtam az első hozzászólásomban hogy nem érint és nem is érdekelnek az ilyen helyzetek.
Szerintem mindenféle ember van, Te inkább városlakó vagy, nincs ezzel semmi gond :)
én laktam már mindenhol, panel, társasház, bérház, kertes ház.
Minden a környezettől függ, én kertesház párti vagyok, de csak rendezett, biztonságos településen,ahol igényesek a lakók. Biztos van még ilyen :)
Egy rokonunk a XI. kerben a Kosztolányin lakott, közvetlen a Feneketlen tó mellett. Régi bérház 3. emeletén, ami szerintem már 4. volt, de hát olyan magas szintek és félemelet is volt. Meglehetősen túl volt értékelve az a környék. Budai belvárosi rész, zöldövezetnek titulált a tó miatt.
Na a körfolyosós udvar igen lepukkadt, szánalmas, utoljára tán Rákosi idején volt festve. Macskaköves, szőnyegporolós, mocskos. A lakásban nem lehetett ablakot nyitni, csak a konyháét a folyosó felé, mert a többi ablak az útra nézett. Olyan zaj volt és büdös és szó szerint fekete kipufogógáz szivárgott be az ablakon. 15 év után adták el és kiköltöztek a Szilaspatak lakóparkba, akkoriban készült. Szóval szélsőségek mindenhol vannak.
Laktam mind a kettőben.
Kertes ház akkor is jobb !
Nagyobb tér ,nem egy gyufásdoboz x főnek.
Nem hallom át mikor a szomszéd lehúzza retyót, ,ordít egyet, éjjel hazajön részegen, verekszik és csapkodja az ajtót, vagy a kölke rinyál.
Autózaj sincs, se kipuffogógáz, se az áruházak, kocsmák villódzó reklám felirata,és a részegek, ballagók, bulizók se erre mennek haza, nem hallom be a reggeli buszjáratot, amire a munkások mentek, nyugi van,szabadság.
Nincs fizetett házmester, közös költség, se fizetett parkölő, nem rúgják itt a bőrt és nem nyomja naponta valaki a csengőt .Nincs teli szórólappal a póstaláda, nincsenek házalók.
A tél kemény a fűtés miatt, nehéz átfűteni a házat,főleg, ha a szigetelés, ablakok, ajtók ,vakolat, padlózat rosszak. Kihagytak mindent, ami oda bele kellett.
Több miliós kár, sok a félbehagyott,kiloptt hz,eladósított család az építőipari lopások,visszaélések miatt.
Van virág, virágoskert, kisállatok, medence, kerti tó ,nyugágy, grill ,kertitörpe.
Nem kell már a balcsira se menni ,benzínpénz, belépők ára, a programoké megtakarítva..
Kert és gyümölcsök, élelemforrás, kreativitás, kis munka, mozgás.Lehet furt kutad,napkolid ,esőgyüjtőd.Hátrány a magas téli rezsi, a rossz szigetelés, építipari csalók, kivitelezési hibák, perek hátrányai amit kifognak, kilopnak egy házból, gyerekzsivaj, rossz szomszédság, akik kilopják a szemed, a házad anyagát, a vized. Hátrány : Mindentől messze van,és az állandó fünyírózás ,garázsajtó csapőkodás a szomszédéktól.Nincs panelprogi,gázártámogatás ,és a családiházasokra ráver mindent az önkormi,szolgékltató,munkáltató többet kell jóval jöbbet fiozetni mindenért ,beszedik a jogosulatlan pénzeket,mindenkinek a pénzed kell.Jön, kiszedi, vagy azzal jön, állít be, keres meg.
Se vendég, se a szomszédod, rokon,barátod onnét nem lesz, egy se őszinte .
Vidéken a por, föld miatt naponta, heti kétszer kell teljes lakást nagytakarítani, míg panelban, és Pesten csak heti egyszer elég volt ,és ragyogott minden,rend volt.
Kertesház bőven ad helyet, de munkát, problémák és feladatokat is,főleg ha benne a férfi,gyerek a többi lakótárs nem szereti a rendet, higéniát naponta csinálnak neked 6 óra plussz munkát.
Köszönöm, tudom a különbséget közöttük.
Igen, minden igaz lehet. Lehet ilyen-olyan szomszéd, érezheti bezárva magát az ember (bár szerintem kevésbé), ismerem a reptér zaját és bűzét, ismerem a 4-es forgalmát, (egyetlen utca választ el tőle). Van száguldozás, van hangzavar is néha ugyanúgy. Ezért írtam, hogy mindenki a saját közegében érzi jól magát. Az enyém ez, s nem cserélném vissza semmiképpen. Bár belvárosi bérlakásban nem laktam, az igaz. Inkább csak láttam a kapualj-üzletekben vásárlóként. Hát akkor kevésbé tűntek számomra szépnek és vonzónak (kosz szédületes mennyiségben, málló vakolat), de azóta változhatott, hiszen jó pár éve kiköltöztem Pestről. Annyira áldatlan állapotok voltak akkoriban, hogy azt muszáj volt renoválni, gondolom így történt.
Biztos így van,de abban a szerencsés helyzetben vagyok,hogy ezek nem érintenek,és nem is kell foglalkozzak vele.
Belvárosában akkor élnék,ha egyedülálló lennék és sz@rnék a nagyvilágra , na meg az egészségemre :D
Mindenki ott és úgy él,ahogyan azt a pénztárcája és ingerenciája engedi.
Ha megtehetném akkor egyik felem Manhattanban élne,a másik Hamilton Islandon.....
Hát kinek a pap, kinek a papné. Általában mindenki a megszokott közegét szereti.
Zozo-nak a belváros jön be, nekünk a családi ház.
Annyi igaz, hogy kertes házaknál valóban sok a teendő, ha az ember igényes a környezetére. Na nem a kertásásra gondolok, mert ma már a parkosított kertek a jellemzőek. Fűnyírás, virágok gondozása, locsolása, stb. Ez azért jól is tud esni. Amikor kiszabadulok a betondzsungelből a munka végén és hazaérek a nyugalom szigetére, akkor tényleg felüdülés tud lenni, még az ilyen tevékenység is. Hát az igaz, hogy egy belvárosi lakóparkban egy fokkal könnyebb, mert mindent megcsinálnak helyetted, de az közel sem biztos, hogy egyezik az ízlésünkkel.
Nekem valahogy olyan mesterkélt a falak közé zárt szabadság. Bár attól még nem biztos, hogy rossz.
További ajánlott fórumok:
- Féltestvére lesz a gyerekemnek.... Előnyök és hátrányok!
- Hanyadikon laktok? Előnyök, hátrányok?
- Nyeles telekről kérnék tapasztalatokat! Előnyök, hátrányok?
- Van valakinek tapasztalata tégla helyett betonból öntött falazatú családi házzal? Milyen költségekkel jár? Előnyök hátrányok?
- 7-es adószám kiváltása. Szeretnék segítséget, miként van mód kiváltására, illetve mik a konkrét kötelezettségek, előnyök, hátrányok!
- Egyszemélyes KFT. Tapasztalatok, előnyök, hátrányok, havi fizetnivalók?