Panel felújítása (beszélgetés)
Lehet, de a mostaniak sokkal takarékosabbak.
Az energoluxom zabálja az áramot, de az új mosógépem nem:)
Figyelj, nekem azt mondta a villanyszerelő, hogy áthúzni úgyis csak a lakás ajtajáig fogod, és onnantól kifelé megint csak régi a vezeték.
Nekem is volt, hogy sercegett, de leszigetelték, és kész.
A mosógépem sem régi, mégis bírja az eddigi vezeték.
Ha csak a két új dolog miatt kellenek új vezetékek, akkor valóban egyszerűbb csak a táblától 2 madzagot csatornába elvezetni, mert így csak néhány lyukat furnak a csatornának és nem verik szét az egész lakás. Ha az egész lakást akarod megcsináltatni, akkor bizony a falat, a padlót, a mennyezetet is vésni kell és sok helyen, mert gondolom kapcsolók és konektorok is lesznek, stb.
Ezután persze lehet újra kövezni, tapétázni, festeni.
Az árát nem tudom megmondani, mert nagy-nagy szerencsémre nekem az ilyen felújítások csak anyagárba kerülnek, ugyan is a férjem barátja villanyszerelő és nálunk mindig ő csinálja.
Ha csak az új gépek teljesítménye miatt gondoltad, akkor lehet elég az órát cseréltetned, ha az nem 20 A legalább, na meg olyan dugaljat kell választanod, amit nem terhel más, azaz olyan áramkört.
Nagy meló, nem látványos és drága...de ha kell, akkor kell..
Azért jutott ezünkbe az áthúzás, mert 30 éves vezetékek vannak és félő hogy a sok elektromos kütyüt már nem sokáig bírja.
A mosógépet még csak nézegetjük, de feltételezem nagyobb teljesítményű lesz mint a mostani....a régi 20 éves. :-)
Ezért a két dologért akarod az egész lakásban áthúzatni a vezetékeket?
Az nagyon drága mulatság, ráadásul sokáig is tart, és iszonyatosan nagy zajjal jár. Mire befejezed, kiutálnak a szomszédok.
Nekem is villanytűzhelyem van, simán végig lehet vinni egy csatornában a vezetéket.
Milyen az a nagy teljesítményű mosógép? Mit tud, amit a többi nem?
Mi is most cseréljük a sütőt de ahozz elég behúzatni a konyhába plussz egy vezetéket....
Mondjuk én ezt sem válaltam be , inkább nem használom egyszerre a 4 lapot + a sütőt..
Én személy szerint magánba csináltattam, nem tudom, hogy az elmű hogy csinálja, de ez a fickó, aki nálam volt (hozzá teszem nagyon jól dolgozik), egy bazi nagy maró géppel jött és nagy szintes létrákkal. Sajnos a felmarás hatalmas porral jár , gondolj bele, hogy a betont marják, még fúrni is nehéz, nem hogy felmarni.
Amikor én emellett döntöttem, kértem egy árajánlatot az eon egyik dolgozójától, aki jóval olcsóbban megcsinálta volna, ő nem mart volna, de a mennyezeten vezetett volna el minden vezetéket, és közölte, hogy utána be kell burkolni a mennyezetet, amitől valamivel kisebb lenne a belmagasság, na ez nem volt valami szimpatikus dolog, így maradtam a drágább, de megbízhatóbb dolgonál.
De ha megkérdezed, hogy milyen lehetőségek vannak, lehet mondanak olyant, ami megfelelő nektek is.
Sziasztok!
Szeretnénk felújítani a lakásban az elektromos hálózatot. Szerintetek egy 73nm-es lakásban ez mennyibe kerül úgy hogy a biztosítékokat is nagyobbra szeretnénk kicseréltetni az elművel?