Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ

Palócleves recept

Elkészítési idő 70 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Palócleves hozzávalói:
30 dkg sertéshús
20 dkg burgonya
20 dkg zöldbab
2 ek. étolaj
5 dkg vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
5 dkg sárgarépa
3 dkg gyökér
1 dl tejföl
2 dkg liszt
ecet
ízlés szerint: patikasó, fűszerpaprika


A Palócleves elkészítési módja:
A húst, a burgonyát, zöldségeket kockákra vágtam. A zöldbabot 2 centis darabokra vágtam és kevés sós vízben puhára főztem. Az olajon megfonnyasztottam az apróra vágott hagymát, rászórtam a pirospaprikát, pici vizet tettem rá és a húst puhára pároltam rajta. Zsírjára sütve megsóztam, fokhagymával ízesítettem és beletettem a burgonyát, zöldséget. Felöntöttem vízzel és lassan puhára főztem. Beletettem a zöldbabot és tejfölös habarással besűrítettem, és készre főztem. Kevés ecettel ízesítettem.

Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A palócleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook