Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Szalonnás pulykamáj recept

Szalonnás pulykamáj recept

Elkészítési idő 60 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Szalonnás pulykamáj hozzávalói:
50 dkg pulykamáj (szív nélkül)
10 dkg füstölt szalonna
1 csokor zöldhagyma (szárával együtt)
1 kupica konyak
1 dl vörösbor
2 dl tejföl
késhegynyi pástétomfűszer
ízlés szerint patikasó és törött fekete bors


A Szalonnás pulykamáj elkészítési módja:
A füstölt szalonnát hajszálvékony, nagy szeletekre vágtam és a felével egy közepes tűzálló tálat kibéleltem. Rákarikáztam a megtisztított zöldhagyma felét, majd betakartam az ereitől megtisztított, felszeletelt máj felével. Fűszereztem, erre terítettem a maradék hagymakarikát és a maradék májat. Leöntöttem a konyak, a vörösbor, a tejföl, a bors és a pástétomfűszer keverékével. A tálat lefedtem, előmelegített, forró sütőbe toltam és közepes lángon kb. 30 percig pároltam, majd a fedőt levéve, a tetején lévő szalonnát pirosan ropogósra pirítottam. Burgonyapürével kínáltam. Bármilyen saláta illik hozzá.

Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Húsételek receptjei


A szalonnás pulykamáj elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook