Paleolit táplálkozás (beszélgetés)
KÁPOSZTÁS HÚST IGEN VAGY SÜLT PAPRIKÁT TOJÁSSAL.
AMIT FELSOROLTÁL,ABBÓL SEMMIT.
Ez nekem olyan hihetetlen :-(
Lehet, hogy csak az a baj, hogy nem ismersz jó elkészítési módokat.
Itt az előbb csak megemlítettem a cukkinit, rögtön Beverly és Mariann is reagáltak, hogy milyen jó. De a többiek is használják. Kísérletezni kell, barátkozni az ízekkel. Sok-sok receptet elolvasni, megpróbálni.
Annyi zöldségféle terem Magyarországon is és töredékét sem használjuk. Pontosabban mi már haladunk, de még van dolgunk vele nekünk is szerintem.
hogy teszed el a cukkinit?
tavaly felkockázva tettem be a fagyasztóba, de ahogy megpároltam utána olyan lottyadt volt.
De jó Neked!
Annyi mindenre jó a cukkini.Almás pitébe, fahéjjal, alma helyett.Tészta helyett bolognaiba,vékony szeletben , lecsóba felesben, kiváltva a sok paradicsomot, paprikát.
Idén nem tudok eltenni.
Bizony, el is adta a zuramnak a 10 csokor petrus helyett a sárgarépa zöldjét a néni.:))
Én meg dühöngtem otthon.
:DDDDD De jót nevettem!
3 év alatt 3 hozzászólás.:))
nálunk a vásárcsarnokban ehhez képest toronymagas árak vannak...
sokszor a multiknál olcsóbb
a kistermelőknél meg utálom, hogy nincsenek kiírva az árak, biztos nem fogok mindenkinél mindent végigkérdezgetni
Igen, mert Te azon kevesek közé tartozol, aki nem hízik a gyümölcsöktől.:)
Hús, tojás, zsír, zöldségek, ezekből kell sokat enni, bőven jóllakásig. Gyümi, magok, maglisztek felejtősek, ha ő ennyit akar fogyni.
De ezt tényleg neki kell eldönteni.
A nyers zöldségeknek a pároltnál sokkal kisebb a GI-je. Szóval igen előnyös fogyás szempontból is.
Rá lehet szokni, főleg ha valaki lusta főzni, mosogatni, hamar bejön a nyersevés! :) Nekem pl... ;)
Jól emlékeztek, a vérnyomásom és a cukrom is magas volt paleo előtt.Sütiket, tejet elkerülöm és mivel rengeteget mozgok, remélem letornázom a Ch-t, amit beviszek.
Fura, mert 2 kiló rajtam van, viszont a gatyák meg egyre jobban csúsznak lefelé.Azt hiszem, víz is van bennem, jóval többet iszom, mint paleo alatt.
Nekem is ez volt az első gondolatom,hogy ha ilyen helyzetbe kerülnék,akkor a legutolsó ami izgatna,hogy nincs paleo kaja.A gyerek távolléte,ami megviselne és igazán próbára tenne,gondolom nálad sincs ez másként.
De ez egy jó lehetőség neked,írtad,hogy mennyire akartad,eltelik valahogy ez az idő,még ha nehezen is!
További ajánlott fórumok:
- Akik valamilyen okból abbahagyták a Paleolit táplálkozást, azok véleményét, tapasztalatát várom
- Paleolit táplálkozás vagy vegetarianizmus?
- Megállja helyét neuro-diétaként a paleolit táplálkozás?
- Paleolit táplálkozás 2012.január 1-től
- Fitátok és fitinsav a paleolit táplálkozásban...
- Próbálta már közületek valaki a Paleolit táplálkozást?