Paleolit táplálkozás (beszélgetés)
Nekem múltkor az is eszembe jutott, hogy talán rizs kicsit megfőzve, az is jó lenne. Bebugyolálva gézbe és akkor könnyen kiszedhető... Úgyis csak a ch az érdekes, hogy az kerüljön bele.
Jövő héten egy kis üveget megpróbálok cukorral, egy másikat rizzsel beindítani. Most gluténmentes kenyerekkel mennek
Ja, hogy rántást tesznek bele?
Szerintem anélkül is tökéletesen ehető. Én sose készítek rántást. Nem egészségügyi megfontolásból. Lusta vagyok rá.
Bár, olyan mondás is van, hogy "Lustaság, fél egészség."
Nem csak nyeltem itt nagyokat... Én is ettem anno krédlit, de az ócsibb vót, itt keltek nálunk.....
Egy ilyen drága cuccot már tényleg nagyon finomra kell elkészíteni
Minek kell liszt a töltött káposztára???
Ezt én sem értem, pedig még paleós se vagyok.
Simán oda kell mondani az ilyenre, hogy cukorbeteg vagy, azt megértik, majd még sajnálnak is.
Lesütött szemmel, hogy szégyelted elmondani....
Megmagyarázni, hogy ezeket nem eszed, így annyira megjavultál, hogy a gyümölcsöket azt megeheted, ha egyéb ch-t nem tolsz... - perzse csak ha valaki nagyon kérdezősködik...
Az a baj, ha valaki a tejes cuccokról leáll -ezt magamon tapasztaltam- és utána valahol csak egyszer eszik, akkor az már puffasztja és hasmenést okoz.
De pl múltkor nekem is fájt a vállam. Nem elviselhetetlenül, csak beleállt a régi fájdalom. Képzeljétek agyaltam, hogy mit ehettem, de nem jöttem rá.
Majd anyósom 2 hét múlva mondta nekem, hogy a lefagyasztott töltöttkápiból amit hazahoztam ne egyek, mert utólag jutott eszébe, hogy véletlenül rendes liszttel rántotta be, nem gm-mel. Akkor világosodtam meg, hogy előtte náluk gluténes káposztát ettem. Nem fájt soká, csak egy délelőtt, de ha folyamatosan enném, lehet megint előbukkannának az izületi problémáim, ráadásul nem is tudtam, hogy glutént ettem, (mert egyébként odafigyel ő is a kajámra) így nem is tudtam magamba szugerálni a fájdalmat...
Jó reggelt :D
Engem tegnap felhívott a barátnőm anyukája. És megkért, hogy beszéljem rá a lányát és az unokáját, hogy egyenek egy kis lisztet, mert ő most beszélgetett eü-dolgozókkal és azt mondták, ha nem eszik akkor lisztérzékeny lesz.
Mondtam neki, hogy ha nem eszik lisztet nem mindegy???? és egyébkén sem így működik a dolog :DDD majd hozzátette, hogy az nem normális dolog, hogy nem eszi meg a töltött káposztát, ha már van egy pici liszt rajta :D Mondtam neki, hogy én sem eszem meg :)))már akkor sem :))) tehát....túl sokat nem ért el nálam :DDDD pedig tudta, hogy én sem eszem :)))
Nem ez tényleg így van. Most a kiránduláson is volt egy nőci az vega volt,azt annyira megértette mindenki.... Mert hát az hogy vega az elfogadott dolog.
Én nem különösebben untattam senkit azzal, hogy én mit ezsek mit nem, de hazafelé útra bevásároltak egy rakás muffint, gofrit, és társait közös kajának és láttam, hogy megsértődött a "főnökasszony" mikor kínálgatott és nem kértem. Értetlenkedett, hogy miért, majd elmondtam, hogy nem eszek meg semmit ami liszttel készült. Nem nagyon értette a dolgot mi ez az ufóskodás.... (hát ha tudná, hogy még mi mindent nem fogyasztok tuti hülyének nézne...)
A tejfehérjék akkor sem változnak meg egyen bármit az az állat. A növekedési faktorok is ugyanúgy ott maradnak benne. Ráadásul az inzulinszintet is ugyanúgy nagyon meg tudja emelni ez a remek "grassfeed" tej - miért is ne...
Nyugodjunk bele, hogy tejet csak életünk első szakaszában kell inni, nem véletlenül fejlődik vissza az emlősök laktáz enzim termelése is. Csak az emberek akik tejet isznak, azokban marad fenn ez az enzimtermelés.
De szerintem aki nagyon vágyik a tejre 1-2 év paleo után csak egyszer próbálja ki a túrót, tejfölt, vagy valami jó tömény tejes cuccot, és többé nem kell neki, mert valószínű, hogy ennyi idő után a szervezete már feleslegesen nem termeli a laktáz enzimet, és másnap lesz puffadás, meg hasmars....
11. simple 2013-07-04 20:58
Gyümölcstől nem lehet fogyni?! Próbáld már ki,hogy pár napig csak gyümölcsöt eszel, és nézd meg az eredményt.
(válasz bowie 9. hozzászólására)
Na az ilyeneknél azért nyelek nagyokat..:DDDD
További ajánlott fórumok:
- Akik valamilyen okból abbahagyták a Paleolit táplálkozást, azok véleményét, tapasztalatát várom
- Paleolit táplálkozás vagy vegetarianizmus?
- Megállja helyét neuro-diétaként a paleolit táplálkozás?
- Paleolit táplálkozás 2012.január 1-től
- Fitátok és fitinsav a paleolit táplálkozásban...
- Próbálta már közületek valaki a Paleolit táplálkozást?