Paleolit táplálkozás (beszélgetés)
Ma a zöldségesnél 299-ért vettem paprikát, paradicsomot.
Egyébként meg számold ki. Ha nem a piac melletti boltban vásárolsz, akkor az is külön egy úgy. A mai benzinárak mellett lehet, hogy 500 forintot is elgurulsz odáig és máris nem lesz olcsóbb.
Persze, ez nem mindenhol van így. Nyilván esete válogatja.
Nekem is volt pár év,mikor így voltam,mint te,de szerencsére újra megszerettem:-)
A sárgát meg csak tavaly óta eszem,azelőtt még a szagától is öklendeztem,annyira utáltam.
na, ebből jó kis kisregény kerekedett. :-)
ritkán szólok, de akkor legalább sokat. :-))
igen, ha tudok, én piacon vásárolok, csak olyan szerencsétlen a helyzet, mert reggel tudnék menni, de akkor el kéne cipelnem mindent a munkahelyemre, onnan meg haza. ez marhaság.:-) mire hazaérek, a legtöbb üzlet bezár a piacon.
6 helyett 5-kor. beleértve pont a kedvenc husosmat is, ami még reggel sincs nyitva, amikor megyek. amúgy napok óta pont ezen bosszankodok.
:-(
hétvégén a sokat emlegetett Vörösváron vagyok, legtöbbször már péntektől, ahogy ma is.
a lényeg, sokszor marad a CBA.
a zöldséget gyümölcsöt még csakcsak meg tudom oldani, mert a szomszéd ház aljában van termelői zöldséges, házitojást is árul, de a húsfélét nem. :-(
Mikor ma megláttam a nyári almát,majdnem felugrottam örömömben:-)
Tegnapelőtt még nem volt sehol.Szilvát is lestem minden nap,aztán egyszer csak lett:-)
Én úgy vagyok ezzel a piac témával,hogy elkóricálnék ott egész nap,alig győzöm kapkodi a fejem,olyan szép az a sok minden:-)
Meg itt ilyen kétszintes nagy csarnok van,és fentról le lehet látni,na az durva:-)Kedvem volna úgy úszkálni a finomságok közt,mind ahogy Dagobert bácsi a Kacsamesékben nyomja az aranyban:-))
Én is tegnap este 11kor nyomtam be egy fél sárgadinnyét. Az olyan fajtát szeretem én is, mint te.:)) A sárga bélű, csíkozott kívül..:)) Abból még sosem vettem rosszat.
Én a görögdinnyéből úgy kinőttem vagy nem tudom..gyerekkoromban imádtam, most imádja a párom, meg a gyerek is, hát meghagyom nekik, mer addig eszik míg látják..olykor odamegyek egyikhez másikhoz, hogy adjon egy falatot, aztán ennyi. A sárgából meg én adok csak egy egy falatot..:D
Addig kell enni,amíg van:-)
Tegnap este leültem dinnyézni,először görög,majd sárga,addig nyomtam,amíg bírtam:-)
A sárgából nem ettem meg mindet,amit felvágtam,mert nem fért már belém:-)))
Itt a nyári alma,szilva,barackok,hát nem vesztem meg,hogy ne egyek belőle:-)
Sikerült ma vennem kedvenc kolbászomból,reggelire ettem pár falatot sárgadinnyével,de már alig várom,hogy csináljak egy kis kolbis rántottát,ezer éve nem ettem:-)
Amúgy nagyon durva,hogy milyen olcsón lehet vásárolni a piacon az áruházakhoz képest.Nem is értem,hogy miért vásárolnak egyáltalán az emberek áruházban zöldséget,gyümölcsöt,tojást.
Pl:paprika,paradicsom 150 ft/kg-ért vettem ma a piacon,a sparban a múlt héten még 69ft/db!!! volt a zöldpaprika...tojást 25-ért vettem,valamelyik nap a cba-ban nem vettem,mert 499ft volt 10 db.
A banánt 159ft/kg-ért vettem,az is simán 400 fölött van mindenhol...
Szóval nem értem.
Maya. Szerintem jó ez a kaja. Csak éppen nagyon gyors eredményt vársz. Ne tedd. Majd szépen lassan.
Később elfogod hagyni a kenyeret, nokedlit, mert nem fogod kívánni. Most még maradjon nyugodtan, ha úgy könnyebb. Türelem :D jól csinálod :D
Én biztos nem foglak ám lebeszélni a szezon gyümölcsökről sem :D
Este egyél rendesen, főtt ételt vagy tojást, salátát, tepertőt, szalonnát, bármit. Nem szabad éhezni, ez nem is arról szól. Ha éhes vagy pont csak üzensz a szervezetnek, amikor eszel, hogy na ezt jól rakja el, mert ki tudja mikor és mit kap legközelebb..
A paleónak az a lényege, hogy végleg lefogyj..nem csak kis időre. Ahhoz meg nem lehet éhezni..
Hát szalonna, tepertő pl almával, vagy paprikával.
tepertőkrémet pl karalábé szeletekre kenem...hús mellé, hogyne lenne.Csőben sült zöldségek, sült-főtt zöldségek,saláták...Mariann63nak van köretes naplója is.
Sült krumpli helyett sült zeller, sült répa..
További ajánlott fórumok:
- Akik valamilyen okból abbahagyták a Paleolit táplálkozást, azok véleményét, tapasztalatát várom
- Paleolit táplálkozás vagy vegetarianizmus?
- Megállja helyét neuro-diétaként a paleolit táplálkozás?
- Paleolit táplálkozás 2012.január 1-től
- Fitátok és fitinsav a paleolit táplálkozásban...
- Próbálta már közületek valaki a Paleolit táplálkozást?