Paleolit táplálkozás (beszélgetés)
:DDD
Bocsi, de elképzeltelek ahogy ott sápítozol a főztöd fölött :DDDD
Nálunk a legnagyobb engedmény a sima cukorral készült szörppel színezett víz. Azért írom így, mert nincs benne annyi, hogy szörpnek nevezzem. Nem könnyű egyébként ilyet találni, mert a legtöbbe glukóz-fruktóz szirupot plusz édesítőt is tesznek a színezékek mellett.
A fiam szerint a szénsavas italok szúrnak, úgyhogy egyelőre nem kell visszatartani tőlük, egyszerűen meg se kóstolja, ha látja a buborékokat vagy azt, hogy pezseg.
De a szomszéd két évesen már cirkuszolt a kóláért, mert a nagymamánál kapott!
igen úgy mind a hagyományost de kockára vágtam.öntöttem rá mandula tejet és lenmaglisztel süritettem./nem sürüsődött utána tettem bele gesztenye lisztet kicsit és mandula lisztet/valami pocsék lett.kapor is volt benne.utána leturmixoltam,mert ronda is.soha ilyen kutyulékot még nem csináltam.
kész a csokitóóóóóóóó ronda de nem finom.
Vannak nálatok relációk, de azért igyexem követni:)))
Az esti fogmosás fontosabb, ha lehet ilyet mondani...
az azért elég sok,ennyi ch van egy hatalmas almában:-)
Az eritrit teljesen mellékízmentes és 0kcal/0ch.
akkor 2 dkg cukor 20 g.ch.na ezt mértem.én ennyiért nem iszom cukor nélkül a kv.
köszi hogy segítettél.
A tökfőzelék nálam piros volt régen is (anyósoméknál fehér)..tehát zsíron piros paprikát futtatok, gyorsan rá a szelt tök. Így dinsztelem tovább. Sózom, kaprot vágok rá és citromlével savanyítom. Kivéve ha nincs itthon - akkor ecet (ami nem feltétlenül paleo :-))
Ennyi és nem hiányzik róla a liszt, hiszen nem enged annyi levet, hogy ez zavaró legyen. Viszont az íze ugyanaz, mint gyerekkoromban.
Hogy csináltad? Mert ha hagyományosan gondolkodtál - azt főleg a cukkininél nem jó.
Nálam ma a csülökhöz 2 uborkányi cukkinit kockáztam össze (kb 2x2 cm), disznózsíron megpirítottam, só, bors és friss kaprot daraboltam rá.
Szerencsére az én gyerem semmi szénsavasat nem hajlandó még csak megkóstolni sem.Azt mondja rá,hogy csíp,és neki ilyen nem kell.
Szinte kizárólag vizet iszsik,nálam legalábbis mindig,az oviban is gyakran kér a tea,meg a kakó,tejeskávé helyett vizet,mert azokat nem szereti.
Én egyetlen esetben szoktam neki 100% gyümölcslevet venni,mikor beteg és nem eszik.De ez nagyon ritka szerencsére.
Mondjuk egyszer megivott egy cent barackpálinkát,mert a szülinapján a nagyok 2 éve koccintottak egy-egy pálinkával,nyilván neki is kellett egy kis pohár.Kapott bele almalevet,de nem itta meg mindet,letette.Valamelyik dinka meg szintén nem itta meg a pálinkájt,letette az asztalra,Rékám meg ment az almaléért és lehúzta a páleszt.Csak azt vettük észre már,hogy fogja a száját,hogy ez nagyon csíp,meg forró.Hát mondom mit ivott már ez a kölyök?Levette a kezét,csak úgy dőlt belőle apálinkaszag:-)Szegény kis lökött:-)
Ez csak úgy eszembe jutott,szóval nem iszsik meg semmi szénsavas vackot.
Átcsesztek ma a hentespultban.Ki van írva baromi nagy betűkkel,hogy házi lángolt kolbász.Na mondom ez nekem pont jó lesz,majd pénteken elbattyogok a kolbászosomhoz,addig kitart.Még jó,hogy csak kicsit vettem,mert itthon olvasom az összetevőket és még színezés is van benne.Mutassatok már nekem egy disznóvágást,ahol a kolbásztöltésnél szórják bele a rohadt ételfestéket!!!
Akkor meg mi a fenétől házi?Miért kell így megtéveszteni a vásárlókat?
Na mondjuk a reggeli zabálásom után elhanyagolható ez a kis részlet:-SSS
Persze..mondjuk én se bírnám, ha nekem akarná megmondani a fiam apja a tutit..:)
Egyébként kiegészítem, mert nem akarok hazudni, már 2 éve "csak" 250 km-re laknak. De ez már így maradt.
Nem tudod, hogy melyik játékkal játszik?
A fiam is a netes játékokat nyomatja az osztálytársaival meg a játékos haverjaival.
További ajánlott fórumok:
- Akik valamilyen okból abbahagyták a Paleolit táplálkozást, azok véleményét, tapasztalatát várom
- Paleolit táplálkozás vagy vegetarianizmus?
- Megállja helyét neuro-diétaként a paleolit táplálkozás?
- Paleolit táplálkozás 2012.január 1-től
- Fitátok és fitinsav a paleolit táplálkozásban...
- Próbálta már közületek valaki a Paleolit táplálkozást?