Paleolit táplálkozás (beszélgetés)
Csak és kizárólag nem fura színű és ízű dolgokat eszik a kölyök,szóval a gesztenyelisztes szóba sem jöhet.
Még a zabkorpából készült dolgokat sem eszi,pedig annak aztán majdnem búzaliszt íze van.
Köszi,megnézem:-)
bioboltban vettem.40dkg 800 ft.nem esszük majd sürün:)
volt gesztenyeliszt tészte 20 dkg 2500 ft.na ezt nem vettem.
Merre lehet rizstésztát kapni?Biobolt,vagy nagyáruházak?
Én ma megyek tuskóba,a gyerek spagettit akar,akkor olyat vennék inkább.
Meg ezeket az olcsó rizseket azért érdemes nagy ívben elkerülni.
Jázmin,vagy basmati rizs,ezek ízre is sokkal jobbak,meg nem olyan ragacsos vackok,mint mondjuk egy sima gyorsrizs.
10dk nyers rizsben van 80g.
Az még felvesz 2,5 szeres vizet,szóval 25 deka főtt rizsben van 80g.
Én ha néha eszem rizst,akkor egy 125g-os főzőtasakost ketten kétszerre eszünk meg.
Nem olyan vészes,csak ne legyen mindennapos.
Sziasztok.
Én vettem üvegtésztát, rizsből.Az sem paleó de...........na azt mondták hogy ne főzzem csak fórrázzam...Fogalmam sincs hogy csináljam.
A másik.Azt hiszem itt olvastam a rizst azért nem esszük mert magas a ch.10 dkg főtt rízsben nincs egészen 80 ch.Ha eszek hozzá 2 pipi combot ,Amiben nincs ch,akkor tuti jól lakok és változatosabb a köretem.Mi erről a véleményetek?
Egyébként alternatívaként pörkölt mellé családtagoknak most csináltam üvegtésztát.
Mungóbabból készül, ami ugyan nem paleo, de jobb, mint a liszt..szerintem.:)
A kenyér egy idő után nem fog hiányozni.
Én pörköltet magában, vagy savanyúsággal eszem.
Tepertőt, szalonnát almával vagy karalábéval.
Tepertőkrém pl isteni karalábéra kenve.
Nekem is húslevest kért a gyerkőc,meg spagettit:S
Én valami rakott dolgot akarok sütni,az jól adagolható,jövő hétre mehet a fagyóba.
A máj az nálam mindig jöhet,meg az oldalas izgat már régóta:-)
Ha kapok sütőtököt,akkor az is lesz:-)
Én speciel 2x annyi pörköltet szedek a tányérra,mint paleo előtt,tehát a köret is pörkölt:-)
Mi nagyon szeretjük a káposztasalátát,ez általában mindig van otthon(káposzta,hagyma,ecet,só,víz,édesítés,kömény),ez a legtönn étel mellé passzol.
Ami most nagyon bejött,az a sült karfiol.Rózsákra szedem,só,bors fokhagyma,zsír,be a sütőbe és pirulásig sütöm.Ez is nagyon jó köret bármi mellé.
Én a püréket nem kedvelem,szeretek rágni,ez ügyben nem tudok segíteni.
A tepertőt,szalonnát,kolbászt,tojást mindig paprikával,paradicsommal,uborkával,salátával,ilyesmivel eszem.
Májast,tepertőkrémet egy paprikaszeletre kítűnően fel lehet kenni és hamm.
Meg kell szokni,de nem lehetetlen:-)
Fő a húsleves, tettem bele a zöldségek mellé egy fél fej kelkáposztát is.Családom tésztával eszi, én magában.
Most nekiállok a sütinek. Paleohedonista kókuszos kuglófját sütöm a saját átdolgozásomban, sokadik alaklommal. Erre tuti vevő a 2 pasim is.
Még egy kis hagymás csirkemájat sütök ebédre, savanyúsággal eszem vagy paradicsommal.
További ajánlott fórumok:
- Akik valamilyen okból abbahagyták a Paleolit táplálkozást, azok véleményét, tapasztalatát várom
- Paleolit táplálkozás vagy vegetarianizmus?
- Megállja helyét neuro-diétaként a paleolit táplálkozás?
- Paleolit táplálkozás 2012.január 1-től
- Fitátok és fitinsav a paleolit táplálkozásban...
- Próbálta már közületek valaki a Paleolit táplálkozást?