Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Paleolit táplálkozás fórum

Paleolit táplálkozás (beszélgetés)


❮❮ ... 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 ... ❯❯
82631. inf3rno (válaszként erre: 82606. - Lillus-M)
2015. jún. 11. 06:19
Itthon is lehet olajfát ültetni amúgy, kb akkora lesz, mint egy cseresznye. Volt a szomszédban, amíg ki nem vágták.
82630. inf3rno (válaszként erre: 82606. - Lillus-M)
2015. jún. 11. 06:18
Én még nem ettem rossz olajbogyót. Igaz, ami igaz, tényleg nagy a különbség a drága meg a legolcsóbb között, de én mindkettőt szeretem. Még nem kényeztettem el magam ezen a téren gondolom. A zöld az éretlen bogyó, a fekete meg az érett, ha jól tudom, de lehet nem jól tudom. :-)
82629. inf3rno (válaszként erre: 82593. - Catwalk75)
2015. jún. 11. 06:13
Fügét vettem őstermelőtől.
82628. inf3rno (válaszként erre: 82591. - 3d0696d927)
2015. jún. 11. 06:12
Magról lehet, ha azonnal elveted. 2 hét után elvileg már nem csírázik, frissen is csak 40%. Át kell teleltetni, ha nincs más mód. Azt írják, hogy hormonnal is meg lehet gyökereztetni, de az nekem eddig semmivel sem jött össze. Amit ültettem az elég szépen alakul. Most hajtja a friss leveleket, remélhetőleg eljutok a felszaporításig még idén. Érdekes, hogy a meztelen csigák nem támadják meg. Pedig mindent felzabálnak a kertben.
82627. Lillus-M (válaszként erre: 82626. - Inf3rno)
2015. jún. 11. 06:12
Kár. Cseresznyéd nincs? Na abból is lehet aszalni és nagyon finom lesz...
82626. inf3rno (válaszként erre: 82590. - Lillus-M)
2015. jún. 11. 06:08
Veszprém környéke, itt elfagyna szerintem. A Balaton sajnos nincs elég közel hozzá.
82625. Lillus-M (válaszként erre: 82623. - F3000dc5ef)
2015. jún. 10. 22:32
A zöldspárga nagyon olyan mint a borsó. Épp ma mondta valaki fb-n, hogy kevés édesburgival sűrítette a spárga főzeléket és zöldborsóra hasonlított
82624. Lillus-M (válaszként erre: 82621. - F3000dc5ef)
2015. jún. 10. 22:30
én meg csak cseresznyét vacsiztam egy kis eperrel körítve csak fáról, így edényt semkoszoltam
82623. f3000dc5ef (válaszként erre: 82622. - Lillus-M)
2015. jún. 10. 22:30
Hát én a zsengeborsófőzeléket tükörtojással sok sóval egyszerűen imádtam :D
82622. Lillus-M (válaszként erre: 82618. - Derya)
2015. jún. 10. 22:28
az emberek úgy gondolják, ahhoz hogy zöldséget együnk főzeléket kell enni. Én soha nem szerettem a főzeléket. A tököt és borsót kivéve. most már tudom, hogy főzeléken túl is van zöldségköret
82621. f3000dc5ef (válaszként erre: 82620. - Lillus-M)
2015. jún. 10. 22:27

Miért ne lehetne???? :DDDD


Nem kell fenn akadni minden kis apró problémán :DDDD


De ma maradtam a jól bevált hagymás-szalonnás-rántottánál :D egyszerű lélek vagyok :D

82620. Lillus-M (válaszként erre: 82617. - F3000dc5ef)
2015. jún. 10. 22:26
neked is jókor jut eszedbe kelkáposzta főzeléket készíteni..lehet ilyenkor egyáltalán kelkáposztát kapni? :-) :-)
82619. f3000dc5ef (válaszként erre: 82618. - Derya)
2015. jún. 10. 13:28

na, spenótból én még soha az életben nem ettem főzeléket :D


Én szeretem a kókuszizékkel :D jó sűrű krémes-testes. Én úgy szeretem :D A sok kapor meg alap a tökfőzelékben :D

82618. Derya (válaszként erre: 82617. - F3000dc5ef)
2015. jún. 10. 13:13

en se nagyon csınalok fozeleket, tokot es spenotot szoktam, de nem suritem semmivel sem.

csak sok kaprot illetve fokhagymat teszek bele meg sot.

82617. f3000dc5ef (válaszként erre: 82611. - Letelke)
2015. jún. 10. 12:43

Szia!


Alapokkal tisztában vagy? Mert ha nem addig szerintem hiába mondjuk, nehéz lesz összerakni a részinfókat.

Olvasd el Szendi zöld könyvét. Ha az megvan, akkor a gyakorlati dolgokban nagyon szívesen segítünk :D


Addig is: ha autoimmun vagy, akkor hard paleo. Semmi barna rizs, semmi sajt.

Én speciel a főzeléket kókuszkrémmel és kókuszliszttel sűrítem :D van aki csak saját anyaggal sűríti vissza.

Mondjuk én gyakorlatilag csak tökfőzeléket csinálok :D azt is ritkán :D pedig szeretem :D Kelkáposztát még ritkábban, abba teszek karalábét is. MOndjuk az is fincsi :D lehet csinálnom kellene már :D

82616. Derya (válaszként erre: 82615. - Catwalk75)
2015. jún. 10. 12:26
ertem.
82615. Catwalk75 (válaszként erre: 82614. - Derya)
2015. jún. 10. 12:23

a szuflé az egyik post-ban szerepelt, mondjuk én 70% csokira emlékeztem:

Módosítottunk egy picit a csokiszuflénk receptjén! Tisztított francia vaj, mandulaliszt, 65 % belga csoki. A lényeg, hogy most már bátran kérhetik a gluténérzékenyek (paleosok) is.

A paleo buci is egy posztban szerepelt, de nem volt benne pontos recept, van hagymás és szezámmagos. Máshogy néz ki mint a hagyományos, de teljesen finom. Jobb híján én hittem neki, hogy ez tényleg paleó feltételeknek megfelel - meg éhes is voltam :-)

82614. Derya (válaszként erre: 82613. - Catwalk75)
2015. jún. 10. 11:43

en nemaltom az osszetetelt a fb oldalon, te hol lattad?

honnan tudod a hamburger pogacsa osszetetelet?

es a csokiszufleet?

82613. Catwalk75
2015. jún. 10. 09:28
Sziasztok! Egy pozitív élmény: Tegnap volt egy kis céges ebédünk, és egy kicsit meghökkentem, amikor láttam, hogy egy hamburgereshez megyünk, többek közt azért is, hogy mi a szöszt fogok én ott enni. Aztán elolvasgattam a fbook oldalukon az infókat, és kiderült, hogy paleo bucival is lehet kérni a hambit, ami amúgy spéci marhahúsból készül és nagyon menő. Az i-re a pont az volt, hogy a csokiszufléjuk is megfelel paleonak, csak a vanília fagyit engedtem át másnak. Zseniális volt mindkettő. Ha Budapestiek szeretnétek egy jó paleó hambit enni, akkor Akácka utca, Tuning Bár!
82612. Lillus-M
2015. jún. 8. 21:29
Autoimmun paleo csoport van a facebookon, szerintem csatlakozz oda, nem mintha nem segítenénk szívesen, de ott ebben a témában jártasabb embereket találsz
82611. letelke
2015. jún. 8. 20:47

Sziasztok!

Most fogom elkezdeni a paleo diétát, betegség miatt! Elég sok minden érdekelne! Pl mivel lehet mondjuk főzeléket sűríteni, mik azok amiket a kezdetben érdemes beszerezni, barna rizst,sajtot lehet fogyasztani? Mindenhol mást írnak! Ha esetleg van itt olyan aki autoimmun betegség miatt paleozik, megköszönném, ha írna nekem egy privit és kicsit segítene nekem!

Köszönöm előre is!

82610. Lillus-M (válaszként erre: 82607. - Tuksy)
2015. jún. 8. 13:38
Jó fekete ropogósakat teszek üvegbe 2*18 üveggel ment már a gép. Ma is lesz egy 18-as adag. Van még cserim is, de elfogy az üres üvegem. tavasszal nagyon fogadkoztam magamban mikor leltároztam köztük, hogy ide egy darabbal többet sem hozok. Most meg már azt vizsgálom mit kell még szanálni a kamrából, hogy még férjen... Sajnáslom ezeket a csodaszép cseriket a fán hagyni. Télen meg vegyük a déligyümölcsöt???
82609. Lillus-M (válaszként erre: 82608. - Derya)
2015. jún. 8. 13:30
Én még Pécsett nem láttam török boltot, de ha egyszer lesz megkóstolom
82608. Derya (válaszként erre: 82606. - Lillus-M)
2015. jún. 8. 10:37

keves van, ami izlik nekem.


igen, azt hiszik sokan, de nem ugy van. :-)


ha jarsz torok elelmiszerbolt fele, akkor erdemes megkostolni az Ece markaju fekete bogyot, az isteni a keszen kaphatok kozul.

82607. tuksy (válaszként erre: 82598. - Lillus-M)
2015. jún. 8. 09:39
Teljesen jó lesz. sokkal finomabb lesz mit cukros vízzel. Érezni a gyümölcs ízét.Mi tavaly így tettünk el mindent. csereszmét, meggyet barackot, körtét. Egyetlen egy sem romlott meg.
82606. Lillus-M (válaszként erre: 82605. - Derya)
2015. jún. 6. 23:00

köszi ezeket nem tudtam. A feketéről azt hittem az egy másik fajta. (úgy mint szőlőben is van fehér meg vörös)

feketét még nem kóstoltam. Nyaraláskor Olaszországból szoktunk hozni konzervet van ott egy fajta amit nagyon szeretünk. De akkor ezek szerint általában így eszik.

Sokan nem szeretik, de lehet, hogy valami nem túl finom fajtát sikerült megkóstolniuk, és azért nem jön be. Ahány márka annyi íz.

Köszi!!

82605. Derya (válaszként erre: 82604. - Lillus-M)
2015. jún. 6. 20:24

hat ahogy leszedik a farol, ugy valoszinuleg alkalmatlan a fogyasztasra.

ketfele modon keszitik el, az egyik, hogy meg zolden leszedik, 4-5 napig aztatjak, naponta cserelve a vizet, majd sos vizbe teszik es minimum 1 honapig allni hagyjak.

a masik, ha hagyjak megerni, ez a fekete bogyo, akkor azt csak szarazon, soban erlelik szinten minimum 1 honapig. lehet fuszerekkel is izesiteni, de azt en nem szeretem.

en a feketet szeretem, habar most van nekunk zold is, ami mar majdnem 1 evet allt a leben, na, ez is finom igy mar, de frissen nem szeretem.

82604. Lillus-M (válaszként erre: 82603. - Derya)
2015. jún. 6. 19:53

szerintem már kérdeztem, de nem láttam a választ rá.

Szóval azt szeretném tudni, hogy nálatok az olajbogyót csak úgy natúr állapotban is eszik, vagy sós lében fogyasztják ott is.

82603. Derya (válaszként erre: 82587. - Inf3rno)
2015. jún. 6. 00:45
olajbogyot erdemes kiprobalni almaval.
82602. Lillus-M
2015. jún. 5. 14:16
Igen szerintem jó ha felmegy 80 fokra és onnan számítod a 30 percet. Én is hőkezeltem így a kovászos uborkát korábban.
❮❮ ... 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook