Paleolit táplálkozás (beszélgetés)
Miért ne lehetne???? :DDDD
Nem kell fenn akadni minden kis apró problémán :DDDD
De ma maradtam a jól bevált hagymás-szalonnás-rántottánál :D egyszerű lélek vagyok :D
na, spenótból én még soha az életben nem ettem főzeléket :D
Én szeretem a kókuszizékkel :D jó sűrű krémes-testes. Én úgy szeretem :D A sok kapor meg alap a tökfőzelékben :D
en se nagyon csınalok fozeleket, tokot es spenotot szoktam, de nem suritem semmivel sem.
csak sok kaprot illetve fokhagymat teszek bele meg sot.
Szia!
Alapokkal tisztában vagy? Mert ha nem addig szerintem hiába mondjuk, nehéz lesz összerakni a részinfókat.
Olvasd el Szendi zöld könyvét. Ha az megvan, akkor a gyakorlati dolgokban nagyon szívesen segítünk :D
Addig is: ha autoimmun vagy, akkor hard paleo. Semmi barna rizs, semmi sajt.
Én speciel a főzeléket kókuszkrémmel és kókuszliszttel sűrítem :D van aki csak saját anyaggal sűríti vissza.
Mondjuk én gyakorlatilag csak tökfőzeléket csinálok :D azt is ritkán :D pedig szeretem :D Kelkáposztát még ritkábban, abba teszek karalábét is. MOndjuk az is fincsi :D lehet csinálnom kellene már :D
a szuflé az egyik post-ban szerepelt, mondjuk én 70% csokira emlékeztem:
Módosítottunk egy picit a csokiszuflénk receptjén! Tisztított francia vaj, mandulaliszt, 65 % belga csoki. A lényeg, hogy most már bátran kérhetik a gluténérzékenyek (paleosok) is.
A paleo buci is egy posztban szerepelt, de nem volt benne pontos recept, van hagymás és szezámmagos. Máshogy néz ki mint a hagyományos, de teljesen finom. Jobb híján én hittem neki, hogy ez tényleg paleó feltételeknek megfelel - meg éhes is voltam :-)
en nemaltom az osszetetelt a fb oldalon, te hol lattad?
honnan tudod a hamburger pogacsa osszetetelet?
es a csokiszufleet?
Sziasztok!
Most fogom elkezdeni a paleo diétát, betegség miatt! Elég sok minden érdekelne! Pl mivel lehet mondjuk főzeléket sűríteni, mik azok amiket a kezdetben érdemes beszerezni, barna rizst,sajtot lehet fogyasztani? Mindenhol mást írnak! Ha esetleg van itt olyan aki autoimmun betegség miatt paleozik, megköszönném, ha írna nekem egy privit és kicsit segítene nekem!
Köszönöm előre is!
keves van, ami izlik nekem.
igen, azt hiszik sokan, de nem ugy van. :-)
ha jarsz torok elelmiszerbolt fele, akkor erdemes megkostolni az Ece markaju fekete bogyot, az isteni a keszen kaphatok kozul.
köszi ezeket nem tudtam. A feketéről azt hittem az egy másik fajta. (úgy mint szőlőben is van fehér meg vörös)
feketét még nem kóstoltam. Nyaraláskor Olaszországból szoktunk hozni konzervet van ott egy fajta amit nagyon szeretünk. De akkor ezek szerint általában így eszik.
Sokan nem szeretik, de lehet, hogy valami nem túl finom fajtát sikerült megkóstolniuk, és azért nem jön be. Ahány márka annyi íz.
Köszi!!
hat ahogy leszedik a farol, ugy valoszinuleg alkalmatlan a fogyasztasra.
ketfele modon keszitik el, az egyik, hogy meg zolden leszedik, 4-5 napig aztatjak, naponta cserelve a vizet, majd sos vizbe teszik es minimum 1 honapig allni hagyjak.
a masik, ha hagyjak megerni, ez a fekete bogyo, akkor azt csak szarazon, soban erlelik szinten minimum 1 honapig. lehet fuszerekkel is izesiteni, de azt en nem szeretem.
en a feketet szeretem, habar most van nekunk zold is, ami mar majdnem 1 evet allt a leben, na, ez is finom igy mar, de frissen nem szeretem.
szerintem már kérdeztem, de nem láttam a választ rá.
Szóval azt szeretném tudni, hogy nálatok az olajbogyót csak úgy natúr állapotban is eszik, vagy sós lében fogyasztják ott is.
További ajánlott fórumok:
- Akik valamilyen okból abbahagyták a Paleolit táplálkozást, azok véleményét, tapasztalatát várom
- Paleolit táplálkozás vagy vegetarianizmus?
- Megállja helyét neuro-diétaként a paleolit táplálkozás?
- Paleolit táplálkozás 2012.január 1-től
- Fitátok és fitinsav a paleolit táplálkozásban...
- Próbálta már közületek valaki a Paleolit táplálkozást?