Paleolit táplálkozás (beszélgetés)
ma folytattam a kakós csiga projektet. Hát már a legutóbbit is ette a gyerekem, de ez amit ma készítettem ez egyhangú siker minden családtagomnál. Annyi a hátránya, hogy speciális lisztkeverék kell hozzá. Ha valaki nagyon vágyik kakaós csigára, akkor ez az amit érdemes elkészíteni. Betettem a naplómba a képét megnézhetitek
:-D
A tésztát én is külön főzöm minden leveshez, mert nálunk mindenki mást eszik meg a levesből és így egyszerűbb..
Ja és ha már cseresznye kukacosodást tárgyalgattuk izzz. Most hallottam szakembertől, hogy van Mo-n egy új faj a keleti gyümölcslégy. Egy invazív fajta, vagyis akár ki is szoríthatja a mi kis szerény cseresznyelegyünket, mert sokkal erőszakosabban károsít, és ráadásul folyamatosan rajzik... nehogymááá jól érezzük magunkat
Én gm tésztát főzök a családnak is. A húsleveshez egyébként is külön szoktuk kifőzni a tésztát. Én épp ezért a ragulevesbe is külön főzöm és akkor nem kell kipiszkálni. Gondolom, ha a gluténes tésztát beteszik a levesbe, akkor a leves maga is gluténes lesz,még ha nem is főtt benne a tészta.
Borsó? Hát épp ma ebédnél merült fel bennem, milyen kár, hogy a zöldborsó nem paleo. És betoltam egy jó zöldborsólevest friss répával, belevert tojással, kis csibeaprólékkal... Én bűnöm.....
Na, hogy visszakeveredjünk az eredeti témára:) családnak zöldborsóleves főztem hétvégén, amiből én is ettem tészta és borsó nélkül. Ha szigorúan vesszük, akkor ezt sem szabadna paleó elvek mentén enni, mert a keményítő belefő a lébe?
:-)
na, hat mi mindent meg nem tudunk itt a paleo kapcsan... :-) :-D
Csak a rossz varázslók mugliellenesek.. A jó varázslók békében élnek velük :D
A rossz varázslók azokat a varázslókat is kiközösítenék, akik felmenői között muglik vannak, az már komoly sértés, ha valakit "sárvérűnek" hívnak. Sajnos ilyen már a történelemben is volt..
a filmben allitolag lenezo ertelemben hasznaljak, bar en nem lattam....
Nem is csúnya szó :D és nem is lenéző...részünkről :D
Nyilván a kontextus számít itt is, mint sok más esetben - szerintem aranyos :-)
köszönöm a jókívánságokat.
naigen, ez a "mugli" megnevezés ez 2-3 éves, volt már vita is miatta hogy csónya szóval lenézőleg illetjük a nempaleosokat, de nyilván a fiam meg férjem vonatkozásában ez egy szeretetteljes megkülönböztető szócska. Nemvarázslók. Bár a fiam elég tudatosan táplálkozik de nem paleo.
minap azt mondta egy ismerősöm, hogy a faluban a fa alját szokták lepermetezni a kukac elkerülésére. Mondtam is a páromnak a tippet. Csak nem tudom mikor kell
muglikak? :DD Újszülöttnek minden vicc új, de ezen 2 napja röhögök..
Én eddig eltettem a cseriből egy csomót, de amit ma szedtem az már nagyon kukacos. Lehet, hogy eddig is volt benne pete, de azt még nem láttuk, mostanra megnőttek benne a kukacok. A korai vagy korábbi cseresznyék ritkán kukacosak.
A másik dolog, hogy a csersznyét mi is permetezzük virágzáskor monília ellen. Mindent permetezünk monília ellen, mert ha nem elég nagy rá az esély, elviszi. De cseresznyelégy ellen nehéz, mert a rovarölők hosszú várakozási idejűek, a cseresznye meg rövid tenyészidejű. Jobb nem permetezni ez ellen lesz ami lesz alapon...
Értem hogyan működik, akkor rosszul fogalmaztam. Nekm az a véleményem, hogy ez hülyeség. Vannak elméleti kertészek akik egy halom ilyen okosságot kigondolnak, de aki gyakorlatban űzi az tudja, hogy nehezen megvalósítható.
Ha magoztál már cserit, meggyet biztos jártál már úgy, hogy az elszökő kukac már méterekkel távolabb tartott a konyahpulton. Ugyanígy le fog az mászni a leterített fóliáról is. És amikor tavasszal kiröppen nem hiszem, hogy első útja a fára vezet. repdesnek és párt keresnek, majd csak utána rakják le a petéket. Ezalatt símán elreppen a szomszédba, vagy még távolabb.
Na szerintem ez a dolog ezért nem működik.
Nem a gyümölccsel lesz ott a legnagyobb baj. Szerintem egye nyugodtan.
Jobbulást kívánok neki!!!!!!
....a szomszédba kukacos a cseresznye , az is igaz , h sose permetezik , de van , ahol szintén nem permetezik soha , mégse kukacos ! soha ! nem igazán értem ez hogy lehet ? / közbe + tudom , h védekezni kell minden ártalmas bogár és egyéb kártékony dögök ellen ! /
Az én nagyanyámmal teljesen esélytelen a helyzet, 75 év után már nem lehet kizökkenteni a megszokásokból... Rá kell hagyni, aztán annyi. :-)
Attól, hogy nem érted, hogy hogyan működik valami, még nem hülyeség. Itt konkrétan arról van szó, hogy amikor már elég nagyok a nyüvek, akkor leereszkednek, és beássák magukat a földbe télre. Utána meg jövő évben kikelnek, és belepetéznek a cseresznyébe. Ha le van fóliázva, akkor nem tudnak belemenni a talajba, kiszáradnak a tűző napon, és elpusztulnak, és jövőre kevesebb cseresznye lesz kukacos. Talán a legyeket is visszafogja valamennyire, amikor kimásznak a földből, de azok ellen a permetezés hatásosabb.
Köszi! Valszeg ez a cserélgetés, ami hiányzott, mert az alsón kőkemény lett, a felsőn meg még vizes volt 10 óra után. Most szedek cseresznyét, meg még eper is van a folytonérőből, úh. nekifutok a héten újra.
Amíg van rajta cseresznye. Kb most kell kitenni, nálunk legalábbis most még nem kukacos, de sztem 2 hét múlva már az lesz. Sajna nem tudom megoldani ennél a két fánál, mert teli van bokrokkal alatta.
Az én szüleim most ismét étolajat vesznek, mert rá van írva hogy omega 3 és omega 6 van benne. Ez még lehet hogy jobb is mint a halolaj, amit vittem korábban, mert ebben még omega 6 is van.
hát bakker én már nem mondok semmit...
jobbulast kivanok az Anyukadnak.
naszóvalaztán az úgy volt, hogy van énnekem már két hete gépem, de szakadok meg, meg képzeljétek szegény anyukám április 29-én kapott egy nagyon durva agyvérzést. A lába is eltörött de hiába mondta mikor már kissé tudott beszélni, nem hittek neki. Aztán hogy nem volt hajlandó ráállni a rehabilitáción merthogy el van törve, hát megröntgenezték és tényleg. Akkor gipsz, hát namindegy, a lényeg az, hogy a várakozásokat felülmúlva javulgat. Hát ha egyszer elhinné hogy én mondom az igazat nem az orvos, tán ez is elkerülhető lett volna. De hát 80 éves, nem tudom már meggyőzni. Vitamint is azért nem eszik merthogy azt nem mondta az orvos. Hálistennek a gyümölcsöt azt mondta, azt hordom be neki meg a szar kórházi kaját kiváltandó tisztességes felismerhető ételt. A gyümölccsel is fenntartásaim vannak a fruktóz miatt de legalább azt megeszi.
Szia! Jó hallani Rólad! :)
További ajánlott fórumok: