Paleolit táplálkozás (beszélgetés)
Az enyém egyáltalán nem bánja, ha főzök-sütök, sőt!
Most meg végleg megbecsüli majd a melómat a háztartásban.Jót tett neki ez a 4 hónap háziemberi tevékenység.:DD
Jó reggelt! Tegnap sütöttem magamnak paleos sütit, és mivel mostanában semmi pozitív dolgot nem hallottam, ha kínáltam a családot, nem is szóltam nekik.Viszont az egész házban isteni illat terjengett, így még a bácsi lánya is vitt kóstolót belőle.
Viszont a bácsinak nem ízlett, a felét otthagyta a tányéron.Rájöttem, hogy neki már csak az ízfokozós, bolti kekszek, sütik ízlenek.
Pedig nagyon fincsi lett, ancianci volt az inspirációm.Ha valaki nem akar sokat vacakolni majd a beiglivel az ünnepkor, ajánlom kipróbálni.
Ki a fax az a gombosedina?
Ezeknek semmi nem drága. Mint a mûltkori egyééécukrot cikk!
Anyám... :(
jesszus, most erre hogy varrjunk gombot? Megint beindult az oltáspropaganda, egy másik cikk azzak foglalkozik, hogy Gombos Edina az összes létező védőoltást beadtaja kislányának. Mi folyik itt? Olyan mint egy tervszerű beteggyártó kampánysorozat!
Az én férjem sem foglalkozik az egészségével különösebben. Illetve csak annyira, hogy rettenetesen vigyáz, hogy mindig meglegyen a gyógyszere amit kell szednie. Szóval mióta úgy dönöttem nem érdekel mit ezsik, azóta jobban érzem magam. Veszekedni nem veszekedtünk soha, csak én szerettem volna hogy sokkal egészségesebben egyen.
Össze kell szedni felsorolni aproblémáidat, amik elmúltak paleotól és közölni vele, hogy igenis fel szeretnéd nevelni a gyereket azért vigyázol ennyire az egészségedre jobbat nem tudok...
Mikor elkezdtem a paleót, kb. 2 hét után a férjem odrítozott velem, hogy hagyjam abba ezt a hülyeséget, mert nem lehet, hogy nem eszek meg semmit se (amit nekik főztem) és egyek már végre rendesen. Akkor egyszerűen csak megmutattam a bokámat neki. Nekem évek óta nagyon dagadt az egyik lábam. Minimum 2x akkora volt mint a másik. Bár már a másik is kezdett dagadni előző évben.
Na 2 hét paleótől már sokkal jobb volt a helyzet. Évek óta nem volt olyan vékony a bokám, mert még reggelre se ment le róla a dagadás soha.
Szóval, mutattam neki a lábam és mondtam, hogy én ettől jobban vagyok, nem fáj, stb.
Erre kénytelen volt elismerni, hogy igen ezt Ő is észrevette és rendben, ha nekem ez így jó, akkor legyen.
Valahogy meg kell világítanod neki, hogy mi az ami jobb lett Neked és miért nem akarod, hogy újra fájjon, stb.
Talán ettől elogadóbb lesz.
Ja, bocsánat, én is férleértette, azt hittem, te piszkálod őt.
Hát rövidre lehet zárni a veszekedést ezzel amit mondtam. Ez a te tested. És szuverén jogod eldönteni, mivel táplálod.
Hol az a hókifli lyányok. Én is szeretnék valami ropogós kekszet....
Egyszer kiptóbáltam egy paleos hókiflit. Nekem szétfolyt, csak nem tudom iért?
Nem tudom láttad-e van az Antalvali oldalon egy ilyen, hogy gluténmentes zsömle. Próbáltam szerintem jó. Sokan dícsérik. 3 féle lisztből van, és nagyon sok variációban készítettk el a hozzászólók. Csak annyi, hogy nem a paleos maglisztekből készül, abból állítólag nem nagyon működik.
guglizz így antalvali gluténmnentes zsömle
illetve bocs, gyorsan kijavitom magam. :-D
evett 2 honaposan hipoallergén tapszert, amitol olyan sulyos allergias reakcioja lett, hogy korhazba kerultunk. :-(
nekem pici meg a kislanyom.
a rizs kivetelevel csak paleos dolgokat evett eddig életében és ha rajtam mulik, akkor ez igy is marad. :-)
hm. ez értheto. :-)
de valtozik a helyzet, ha lassan is. :-)
amugy ezzel en is gondban vagyok, hogy mitó fog enni és hogyan a kislanyom, ha bolcsibe, oviba, isibe kell majd mennie.... :-(
és egyelore fogalmam sincs...
Ez nem egyszerű, ha sokat jártok vendégségbe. Mi inkább csak étterembe járunk, ott kis kompromisszummal elég jókat lehet enni.
Vendégségben vagy céges bulikon meg egyszerűen megeszem a levest, a húst savanyúsággal vagy salátával, vészhelyzet esetén rizzsel, desszertnek meg kávét. Még nem igazán volt problémám belőle.
További ajánlott fórumok:
- Akik valamilyen okból abbahagyták a Paleolit táplálkozást, azok véleményét, tapasztalatát várom
- Paleolit táplálkozás vagy vegetarianizmus?
- Megállja helyét neuro-diétaként a paleolit táplálkozás?
- Paleolit táplálkozás 2012.január 1-től
- Fitátok és fitinsav a paleolit táplálkozásban...
- Próbálta már közületek valaki a Paleolit táplálkozást?