Paleolit táplálkozás (beszélgetés)
Ez igaz.
De a muffinok közül nekem is sok "nyers" maradt középen....meg ettem de nem volt az igazi....
ezért "álltam át" a piskótára :D
Hál istennek :D
szép nagy darab kutya, sok tömény csokit kellett volna ennie hogy ártson :D
Maga a cukor, liszt stb. max. kövéríti :D
A tejcsokiból is iszonyat mennyiség kellene neki...
De inkább ne egye :D
Nem magam készítettem, mert volt itthon és úgy döntöttem, hogy azért nem dobálok ki mindent, csak próbálom elosztva felhasználni. Vagyis úgy, hogy nem együnk napokon át csak gyári dolgokat.
Majd nyáron csinálok pestot, saját bazsalikomból.
Elég sok lista kering a neten, van még sok étel ami kevésbé rossz, de ezek gondolom fajtafüggőek is. Pl bizonyos esetekben - mint ahogy embereknél is- kisadag burgonya is gondot okozhat.
Talán nem vészes egy link :)
azért a fokhagyma nem annyira vészes, sőt kis mennyiségben talán még jó is.
Azt kilószám kellene ennie, hogy gond legyen belőle...a vöröshagyma rosszabb...
Lehet, hogy ez volt a baj .Nem tudom. Amúgyse vagyok nagy rajongója a növénynek. Csak a változatosság kedvéért vettem most is.
Majd azért adok neki még egy lehetőséget és kicsöpögtetem, ahogy javasoltad.
Na, nekem az éves 2-3 darab is soknak számít.
Parázson biztosan nem fogom sütögetni, jó volt ez így a sütőben is 160 fokon:))
Így igaz, és persze az sem elhanyagolható, hogy nem kell utánna pucolni a tűzhelyet :) Ettől függetlenül mi legtöbbszőr a konyhában készítjük, de mivel ott is nyílt lángon sül, így is nagyon finom lesz :)
Azt nem tudom mennyit pusztítunk el, de én minden nap meg bírnám enni :)
Xilit és a kutyák :)
Elméletileg minden termékre rá van írva, vagy legalább ábrával jelölve, hogy ha nem adható kutyáknak. De a gyümölcsökre azért ez elég nehéz lenne, mint pl. málna, ami viszonylag nagy mennyiségű xylitolt tartalmaz, vagy pl. gombák.
rengeteg dolog van ami nem jó a kutyáknak: aloe vera, szőlő és mazsola, csoki, keltészta (pláne sütés előtt), kávé (illetve minden koffeines cucc), ribiszke, fokhagyma, makadám dió, penészes cuccok stb... Szóval hosszú a lista.
További ajánlott fórumok:
- Akik valamilyen okból abbahagyták a Paleolit táplálkozást, azok véleményét, tapasztalatát várom
- Paleolit táplálkozás vagy vegetarianizmus?
- Megállja helyét neuro-diétaként a paleolit táplálkozás?
- Paleolit táplálkozás 2012.január 1-től
- Fitátok és fitinsav a paleolit táplálkozásban...
- Próbálta már közületek valaki a Paleolit táplálkozást?