Paleolit táplálkozás (beszélgetés)
Magokat muffinban eszem, de ugye nem mindegy, hogy pluszban eszem-e. Márpedig én inkább pluszban eszem szerintem.
Majd egyszer kiszámolom, csak lusta voltam eddig, mert ugye mindenki mondja, hogy nem kell.
Akkor nem biztad a veletlenre a fogyast :D
En ma a magokbol teljesen visszaveszek, nem hizokurara szorulok vegulis :S
Detto. Elsején kezdtem átállni. Akkor még csak húsok és zöldségek voltak a menü. Le is ment bő két kiló, aztán kezdtem a muffinozást egy hete. Erre szépen visszajött közel egy kiló.
A muffin mellé én még banánt, datolyát és egyéb aszalványokat is ettem, biztos, ami biztos :D
Királyság!
Csökkentettél a beviteleden? Úgy értem, hogy eszel, mindent "minden" mennyiségben vagy azért odafigyelve?
Rajtam le-felugrál egy kiló, most talán még megkockáztatok egy hetet, de ha nem indul lefelé, akkor muszáj lesz kiiktatnom az aszalványokat és korlátozni a gyümölcsöket, muffinokat.
Ezen a héten magamba tömtem egy fél kiló datolyát, aminek volt értelme, mert vannak benne hasznos ásványok, csak evésre késztet, én meg eszem is. Így pedig nehéz fogyni.
Szerintem csak felületes információi vannak a paleoról.
Találtam egy másik, hosszabb írását is a paleo kritizálásáról, de mivel a végére odaírta, hogy az anyag szerzői jogi védelem alatt áll, nem másolható, stb., ezért nem mertem idehozni.
Én most adtam el a kondigépemet, mert 3 éve egyáltalán nem használtam.
Már több mint két éve járok tornázni a Curves-be, 2 percre van a klub tőlünk, én nagyon szeretem. Akármikor mehetek, nincs időponthoz kötve, és mindent átmozgat, már jól megerősödtem tőle. Ez egy érdekes edzésforma, és csak nőknek van kitalálva. Nekem ez vált be.
Szia!
A gyerekeimnek szoktam adni asvanyvizzel fele aranyban preselt almalevet, de az nem paleo mar :(
Finoman hangzik a menud!
Sajnos nekem sincs kertem :(
Olyan nenitol vasarolj, akirol tudod, hogy tenyleg termel, nehogy a Tescobol vegye a zoldseget!
Sok kitartast a paleohoz! :)
De jo Neked!! :)
Miota elkezdtem magokkal sutni, ramjott plusz 1kg, ugyhogy mostanaban nem lesz tobb muffin nalunk, korabban nem ettem magokat, anelkul is megvoltam/tunk, de miota van egy daralom, annyit hasznalom, mintha muszaj lenne, ugyhogy ebbol vissza kell vennem :D
Sziasztok!
Csendes olvasótok vagyok egy ideje, ezen a héten vágtam bele a paleolit táplálkozásba. Olvasom a Szendi könyvét, mellette a tények-tévhitek oldalt és ezt a fórumot is végig szeretném mazsolázni tippekért, receptekért. Mindez két gyerkőc mellett kicsit nehézkes, de ügyeskedek. Sok egészségügyi gondom van, egyik sem veszélyes, egyelőre, de jobb, ha elkapom az elején. A legtöbb kellemetlenséget az allergia okozza, amit szívesen elfelejtenék.
Találtam a T betűs áruházban egy 100%-os almalevet, magyar termék, a gyümölcsleveknél keressétek, három ízben van egyelőre, cukormentes, tartósítószer és adalékanyag mentes. Alma, alma-körte és alma-meggy ízben van. Cukorbetegek is fogyaszthatják. Hátha valakit érdekel, mi nagyon szeretjük a frissen facsart almalevet, és ez pont azt az ízt adja vissza, és elvileg adalékanyagoktól mentes.
Nálunk a mai menü zellerkrémleves lesz, natúr csirke, grillezett gomba.
Mindenkinek szép napot kívánok, igyekszem majd jönni néha, de sok az olvasnivaló is. Akinek kertje van, gondolom kint dolgozgat, bárcsak lenne egy kis földecskénk nekünk is, úgy lenne igazán paleó. Nekünk marad a piac, de a nénikés asztalos részen igyekszem beszerezni, amit csak lehet.
Csak addig lehet atolvassa a konyveket rola :)
Vagy csak a sajtoban talalhato kritikakat fogja? Inkabb utobbi...
Szép jóreggelt, mindenkinek!
Ma is megvan a sikerélményem, újabb kilótól sikerült megszabadulnom.:))
Nekem ilyen problémáim nem voltak Ildikóval, mert ennyire már nem olvastam a leveleit. Az elsőkben nem volt semmi új, ráadásul még mindig a pulzustartománynál jár, ha jól emlékszem, úgyhogy abbahagytam az olvasását.
Azt meg senki nem tudja megoldani helyettem, hogy a jó ételekből válogassam össze az étrendemet és a számomra előnyteleneket elhagyjam, bármennyire is szeretem őket enni. Az edzéssel is ugyanígy vagyok. Komplett edzőtermünk van, de ez se ér semmit, ha nem szánom rá az időmet a rendszeres edzésre.
Igazából olyan segítséget el tudok képzelni, hogy működne, ha valaki odateszi elém a kaját és máshoz nem lenne hozzáférésem, meg jön csesztet, hogy mikor milyen edzés következik. De ez meg idegesítene :DDD
Ildikó (Edzésmester) többek közt ezt írta a paleóról, hát nekem azóta nem szimpi:
"A következő rész előtt, amit a jövő hét
végén várhatsz, csak egy dolgot szeretnék
pontosítani a paleolitikus étrend kapcsán,
mert talán nem volt teljesen egyértelmű.
A paleo-étrendnek, bár némelyek számára
lehetnek veszélyei, alapvetően nem
egészségtelen. Pusztán arról van szó, hogy
egy elmélet hibás olvasata alapján hasznos
tápanyagforrásokat iktat ki az étkezésből.
Ráadásul a téves alapfelvetés miatt nem jó
választ ad arra a kérdésre, hogy mi rossz
a mai ember táplálkozásában. Mert a kérdés
nem annyira az, hogy "mit együnk", hanem
az, hogy "mennyit". Vagy még pontosabban:
"miből mennyit". De erről még lesz szó
részletesebben."
Az első néhány levele tényleg érdekes volt, de én akkor haragudtam meg rá, amikor az egyik írásában a paleot eléggé lehúzta. Ha megtalálom, bemásolom, de lehet, hogy már töröltem.
Ma friss tepertőt ettem retekkel, rosszul voltak, hogy kenyér nélkül meg birom enni. Régen kenyérrel megfeküdte a gyomrom, most meg semmi bajom nem lett.
További ajánlott fórumok:
- Akik valamilyen okból abbahagyták a Paleolit táplálkozást, azok véleményét, tapasztalatát várom
- Paleolit táplálkozás vagy vegetarianizmus?
- Megállja helyét neuro-diétaként a paleolit táplálkozás?
- Paleolit táplálkozás 2012.január 1-től
- Fitátok és fitinsav a paleolit táplálkozásban...
- Próbálta már közületek valaki a Paleolit táplálkozást?