Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Paleolit táplálkozás fórum

Paleolit táplálkozás (beszélgetés)

2012. márc. 20. 09:59
Sziasztok! Szeretnék én is csatlakozni hozzátok. Én tegnap kezdtem el így étkezni, igaz tudatlanságomból eredően a vacsimat el is szúrtam. :-( Épp most reggelizem a mákos-meggyes sütit, ez valami mennyei! Én nagy éhenkórász vagyok, de tegnap mégis beértem kevesebb kajával, nem éheztem meg olyan hamar, mint szoktam. Ez így is marad szerintetek? Jobban laktatnak ezek az ételek? Azt olvastam, hogy az olívaolaj jó, és a zsír? Mert mintha úgy rémlene, de nem vagyok benne biztos. A boltban kapható virsliket, felvágottakat megeszitek? Vettem ma sütőtököt és arra gondoltam, hogy délután/este azt fogom enni. Azt ugye lehet? Egyenlőre ennyi kérdés jutott eszembe, köszi a választ előre is! :-)
9370. Mariann63 (válaszként erre: 9351. - HViki)
2012. márc. 20. 09:41

Ügyes vagy, fiammal mi is teázunk, csak a páromat nem tudom leterelni az esti borozásról, söröcskéről.:((

Viszont kisfiam tegnap este is az alma-banán pürét kapta fél-8 kor a második szendvicses vacsora helyett.Reklamált, aztán simán megette a gyümölcsöt.Én már az ilyen apró lépéseknek is örülök.

9369. Mariann63 (válaszként erre: 9347. - F3000dc5ef)
2012. márc. 20. 09:37
Úgy látom, minden családban vannak jó "storyk".Én kamasz koromban anyám legnagyobb jénaiját robbantottam fel, amikor gázsütőben lángelosztó nélkül raktam be sülni az almákat.mondtam neki, anyukám, kapsz meglepetést, te csak maradj bent, mindjárt hozom!Akkora detonáció volt, máig is emlegeti!:))
2012. márc. 20. 09:33

Meg ezzel szemezek:

[link]

2012. márc. 20. 09:32

Lillus

Szendinek csak a lila könyve nincs meg, a többit ha nem is mondom hogy végig elolvastam de a 70%-át igen. A betegségspecifikus oldalakat ami nem rám vonatkozik kihagytam. Igen ennek is örülök, hogy sikerült kiiktatni.

Nálam nem a pajzsmirigy autoimmun beteg, de mivel ezek sok év alatt alakulnak ki igazad van, hogy nem 2 perc míg helyrejön...meg fog ez érni bennem én is úgy érzem. A türelem nem az erősségem, de igazad van, több idő kell!

Most a hűtőmben van egy nagy adag kelbimbó, arra keresek valami jó receptet.

Pont most kerestem ki ezt a Wilson-féle mandulás kenyeret, ki fogom próbálni.

9366. Mariann63 (válaszként erre: 9345. - F3000dc5ef)
2012. márc. 20. 09:31
Miből, a pitypangból???most vagy nem ittam még elég teát, vagy tényleg van pitypanglekvár?
9365. Mariann63 (válaszként erre: 9344. - 117b1693d0)
2012. márc. 20. 09:30
Az se rossz, képzelem, milyen boldog voltál.:((
9364. Mariann63 (válaszként erre: 9343. - CoBhc)
2012. márc. 20. 09:28
Az a gondom Alekszandra receptjeivel, hogy nem lehet kimásolni őket, nekem meg nincs türelmem gondolkodni, hogy mi is a címe, merre is keressem.Az, hogy kézzel átmásolgassam, arra meg időm nincs.Pedig jók a receptjei biztos.
9363. Lillus-M
2012. márc. 20. 09:24
12-én adtam fel az iherbes rendelésemet, és már tegnap meg is érkezett. Magyarországról nem érkezik meg néha ilyen gyorsan a csomag
9362. Lillus-M (válaszként erre: 9359. - Nbernadett)
2012. márc. 20. 09:24

Épp a Szendi blogon volt róla szó, hogy a pajzsmirigy lassan javul. Amit elrontott a nyugati kaja X év alatt azt senki ne várja, hogy 2 hét 2 hónap alatt megjavul, pláne egy ilyen bonyolult esetben mint a pajzsmirigy. De legalább nem romlik, és javulásról is beszámoltak, de olyan nem volt, aki teljesen helyre jött. Ennek ellenére nem kell legyinteni a dologra, hogy ez is csak egy a sok közül...

Egyelőre örülj annak, hogy kiiktattad a glutént meg a legrosszabb dolgokat. Elolvastad a zöld könyvet? Szendi sem mondja, hogy egyik napról a másikra álljunk át. Lehet, hogy szép lassan majd leszoksz erről is. Guglizz rá a paleovital oldalra. Ott van egy csomó magkenyér. Diókenyér egy csoda nevű kenyert pl kipróbáltam, nagyon jó. Ezek elég jól hízlalnak is. Ne add fel, ha az elveket már a szemed előtt tartod, majd lassan alakul a dolog, nem haraptuk itt le senkinek a fejét, hogy most kezdett paleozni, de még eszik ilyen-olyan tejterméket. Majd elmaradoznak azok is...

9361. Mariann63 (válaszként erre: 9341. - BuksiCica)
2012. márc. 20. 09:21
A lángost a zabos, tejfölös sajtos lángos recije alapján csináltad? Betettem a naplómba, de nem tudom, honnan.
9360. Mariann63 (válaszként erre: 9341. - BuksiCica)
2012. márc. 20. 09:17
Itt vagyok, csak tegnap a családom bitorolta a gépet.Betettem az édességes paleos naplómba Willson paleocsintáját, a 39-es hsz. azt hiszem.
2012. márc. 20. 09:05

Sziasztok

Igazából a paleoval "csak" annyi bajom van, hogy mindent kiiktat amit igazán szeretek :-))). Ilyen a krumpli, nálunk 2-3 hónap alatt elment egy zsák, kettőnkre...borsót is imádom, főleg főzelékbe. Tejtermékeket különösen. De ezekről lemondtam. Viszont elképzelni nem tudom, hogyan tudnék pl. pörköltet vagy bármilyen húst enni köret nélkül. Szóval a rizst én meghagytam, nem gondolom hogy bántana. Eszek tésztát és kenyeret is egyelőre, gluténmenteset a hízás miatt. A múltkor gondolkoztam, hogy milyen főzeléket kellene csinálni ami paleo. Sárgarépa, sóska jutott csak eszembe. Sárgarépát egyszer csináltam, borzalmas lett.

Sütöttem paleo sütit is, az egyik pocak panna karácsonyi csillaga volt a másik a kifőztükös paleo almás pite. A PP-s jó volt, a kifőztüköst nem bírtam megenni, nekem nagyon tömény volt a diós-mandulás alj. Szóval nem sok sikerélményem volt eddig. Olvastam valakitől, hogy szintén így "paleozik", hogy a rizst és a GM kenyeret meghagyta. Ezt viszont csalásnak érzem, olyan fél seggel csinálni valamit-nek...na jó nem vagyok egyszerű, tudom :-)))).

Garamond: sajnos autoimmun vagyok...te tapasztaltál valami javulást a betegségedben? Mióta paleozol?

NAgy löketet adna ha éreznék valami javulást az étrend hatására. Mióta elhagytam a lent leírt dolgokat igazából nem érzek túl nagy változást, ezért is szánom rá nehezen magam, hogy ennyi mindent elhagyjak.

9358. garamond (válaszként erre: 9317. - Nbernadett)
2012. márc. 20. 08:00
nem olvastam vissza minden hsz-t, de ha autoimmun vagy, az sokkal több idő, magamnak egy évet jelöltem meg gyógyulásra
9357. THM-01
2012. márc. 20. 04:29

Csatlakozom én is: több, mint 10éve történt, hogy először hagytam el a családomat egy 4napos továbbképzésre. Mikor hazaértem füst- és égett műanyag szaga fogadott.. (túl a szellőztetésen és takarításon!)

Az történt, hogy az olajsütőt fennhagyta a férjem a villanytűzhelyen, aminek pont az a karikája valamilyen okból kifolyólag "magától" bekapcsolt és elkezdte sütni a műanyag aljzatot.....meg persze a benne lévő olaj is melegedett...no ebből egy Dali-szerű alkotás és komoly bűz született + egy új sütő. A tűzhely megúszta.....

9356. b486c9cf7d (válaszként erre: 9355. - HViki)
2012. márc. 19. 23:28

Akkor nem csak en hibazok a konyhaban (olvasva a tobbieket is) :D

Mikronal a 10 perc sok tud lenni.

9355. HViki
2012. márc. 19. 22:17
Nekem am ikrót sikerült "tönkretennem". Wilson mikrós mandulás cipóját készítettem el (már sokadszorra) a hugomnak, de azt kérte, hogy most a zabos változatát próbáljuk ki. Na, beraktam a szokott időre, de nem lett jó, erre visszatettem még egy kicsit és elindultam a lányommal az oviba. Gondoltam mikró leáll, hugom otthon és úgyis mindjárt itthon vagyok. Mire 10 perc múlva hazaértem az egész lakás állt a füstben és hiába mostam szellőztettem át mindent még este is füstszag volt. A férjem másnap ki is tette a lakásból a füstölt mikrót.
9354. tarek evi (válaszként erre: 9352. - Derya)
2012. márc. 19. 22:07
kis pihenés nem árt. netán Egyiptom, vagy Tunézia?
9353. Derya (válaszként erre: 9318. - Lillus-M)
2012. márc. 19. 21:41
ez szerintem is így van.
9352. Derya (válaszként erre: 9310. - Tarek evi)
2012. márc. 19. 21:40
igen, a jövő héten elutazunk.
9351. HViki (válaszként erre: 9268. - F3000dc5ef)
2012. márc. 19. 21:27
Én átmentem teagyárba. :) Suliba, itthonra, férjemnek melóba csak tea van. Meg ugye a víz, de azt nem díjazzák. Én 2 liter teába teszek 2-3 filtert, hogy legyen íze, persze csak gyümölcstea, megy bele 10 db édesítő és kb. 3 gr C vitamin. Ízlik nekik, persze vannak kedvenc teák, így változatos is. Nem mondom, hogy az elején a lánykám nem reklamált, hogy Ő már soha többet nem ihat szörpöt, de azért túlélte a szörpnélküliség traumáját. :)
9350. f3000dc5ef (válaszként erre: 9349. - 117b1693d0)
2012. márc. 19. 21:20
:D az :D
9349. 117b1693d0 (válaszként erre: 9347. - F3000dc5ef)
2012. márc. 19. 21:17
Kész kis Dzsémiolviér :D
9348. HViki (válaszként erre: 9236. - Járminé Ritus)
2012. márc. 19. 21:15
Nálunk is volt hétvégén szalonnasütés. :) Korábban simán megettem zöldségheggyel (paprika, saláta, hagyma, retek) a szalonnát, de most hétvégén a család kedvéért sütöttem kenyeret. BB paleovital oldalán a diós kenyér elnevezésű lepénykenyeret készítettem el. A férjem is simán ette a szalonnához.
2012. márc. 19. 21:10

Mondok én is egy sütős sztorit :D

Nagyobbik fiam úgy gondolta pár éve, hogy ő olyat csinál, hogy a zsemlébe belerak egy túró rudit, és megmelegíti a mikróban....nem tudom meddig melegítette, de tovább mint kellett volna :D Mire észrevettem a cuccból szabályos szén lett...a mikro sárgára égett....le se lehetett mosni...a festékkel összeégett :D és a szén darab amit kikaptam belőle még két perc hideg vizes zuhany után is füstölt :)))

Úgy látom mindenki tud vmi ügyeset csinálni a sütővel :D És itt nem a finom kajákra gondolok ;)

9346. Harminchat (válaszként erre: 9344. - 117b1693d0)
2012. márc. 19. 21:05
Ez is szép baleset! :)
9345. f3000dc5ef (válaszként erre: 9322. - Mariann63)
2012. márc. 19. 21:04
Inkább hasznosítsd :D Isteni lekvár van belőle :D
9344. 117b1693d0 (válaszként erre: 9324. - Mariann63)
2012. márc. 19. 21:02

Ok, megnyerted! :D

Eddig nálam a férjem vezetett, aki reggel szorgalmasan bekapcsolta a sütőt (zsemlesütéshez), csak éppen benne volt az előző este elkészült és lemeózott almáspite késsel, aminek a nyeléről a műanyag szépen leolvadt és bevonta az almáspitét.

9343. CoBhc (válaszként erre: 9341. - BuksiCica)
2012. márc. 19. 20:55

Palacsinta témában ajánlom mindenkinek Alexandra banánkenyér palacsintáját. Egyszerűen mennyei, én beleszerettem! Már kétszer készítettem, de hamarosan ismét sorrakerül :D

Persze a zabot tetszés szerint lehet helyettesíteni, végülis a banán a lényeg :)

2012. márc. 19. 20:55

Sziasztok!

Mariann: ez kegyetlen, ami a sütőddel történt! :(((

Nbernadett: mik azok, amikről úgy gondolod, hogy nem tudsz lemondani róluk?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook