Paleolit táplálkozás (beszélgetés)
Ügyes vagy, fiammal mi is teázunk, csak a páromat nem tudom leterelni az esti borozásról, söröcskéről.:((
Viszont kisfiam tegnap este is az alma-banán pürét kapta fél-8 kor a második szendvicses vacsora helyett.Reklamált, aztán simán megette a gyümölcsöt.Én már az ilyen apró lépéseknek is örülök.
Meg ezzel szemezek:
Lillus
Szendinek csak a lila könyve nincs meg, a többit ha nem is mondom hogy végig elolvastam de a 70%-át igen. A betegségspecifikus oldalakat ami nem rám vonatkozik kihagytam. Igen ennek is örülök, hogy sikerült kiiktatni.
Nálam nem a pajzsmirigy autoimmun beteg, de mivel ezek sok év alatt alakulnak ki igazad van, hogy nem 2 perc míg helyrejön...meg fog ez érni bennem én is úgy érzem. A türelem nem az erősségem, de igazad van, több idő kell!
Most a hűtőmben van egy nagy adag kelbimbó, arra keresek valami jó receptet.
Pont most kerestem ki ezt a Wilson-féle mandulás kenyeret, ki fogom próbálni.
Épp a Szendi blogon volt róla szó, hogy a pajzsmirigy lassan javul. Amit elrontott a nyugati kaja X év alatt azt senki ne várja, hogy 2 hét 2 hónap alatt megjavul, pláne egy ilyen bonyolult esetben mint a pajzsmirigy. De legalább nem romlik, és javulásról is beszámoltak, de olyan nem volt, aki teljesen helyre jött. Ennek ellenére nem kell legyinteni a dologra, hogy ez is csak egy a sok közül...
Egyelőre örülj annak, hogy kiiktattad a glutént meg a legrosszabb dolgokat. Elolvastad a zöld könyvet? Szendi sem mondja, hogy egyik napról a másikra álljunk át. Lehet, hogy szép lassan majd leszoksz erről is. Guglizz rá a paleovital oldalra. Ott van egy csomó magkenyér. Diókenyér egy csoda nevű kenyert pl kipróbáltam, nagyon jó. Ezek elég jól hízlalnak is. Ne add fel, ha az elveket már a szemed előtt tartod, majd lassan alakul a dolog, nem haraptuk itt le senkinek a fejét, hogy most kezdett paleozni, de még eszik ilyen-olyan tejterméket. Majd elmaradoznak azok is...
Sziasztok
Igazából a paleoval "csak" annyi bajom van, hogy mindent kiiktat amit igazán szeretek :-))). Ilyen a krumpli, nálunk 2-3 hónap alatt elment egy zsák, kettőnkre...borsót is imádom, főleg főzelékbe. Tejtermékeket különösen. De ezekről lemondtam. Viszont elképzelni nem tudom, hogyan tudnék pl. pörköltet vagy bármilyen húst enni köret nélkül. Szóval a rizst én meghagytam, nem gondolom hogy bántana. Eszek tésztát és kenyeret is egyelőre, gluténmenteset a hízás miatt. A múltkor gondolkoztam, hogy milyen főzeléket kellene csinálni ami paleo. Sárgarépa, sóska jutott csak eszembe. Sárgarépát egyszer csináltam, borzalmas lett.
Sütöttem paleo sütit is, az egyik pocak panna karácsonyi csillaga volt a másik a kifőztükös paleo almás pite. A PP-s jó volt, a kifőztüköst nem bírtam megenni, nekem nagyon tömény volt a diós-mandulás alj. Szóval nem sok sikerélményem volt eddig. Olvastam valakitől, hogy szintén így "paleozik", hogy a rizst és a GM kenyeret meghagyta. Ezt viszont csalásnak érzem, olyan fél seggel csinálni valamit-nek...na jó nem vagyok egyszerű, tudom :-)))).
Garamond: sajnos autoimmun vagyok...te tapasztaltál valami javulást a betegségedben? Mióta paleozol?
NAgy löketet adna ha éreznék valami javulást az étrend hatására. Mióta elhagytam a lent leírt dolgokat igazából nem érzek túl nagy változást, ezért is szánom rá nehezen magam, hogy ennyi mindent elhagyjak.
Csatlakozom én is: több, mint 10éve történt, hogy először hagytam el a családomat egy 4napos továbbképzésre. Mikor hazaértem füst- és égett műanyag szaga fogadott.. (túl a szellőztetésen és takarításon!)
Az történt, hogy az olajsütőt fennhagyta a férjem a villanytűzhelyen, aminek pont az a karikája valamilyen okból kifolyólag "magától" bekapcsolt és elkezdte sütni a műanyag aljzatot.....meg persze a benne lévő olaj is melegedett...no ebből egy Dali-szerű alkotás és komoly bűz született + egy új sütő. A tűzhely megúszta.....
Akkor nem csak en hibazok a konyhaban (olvasva a tobbieket is) :D
Mikronal a 10 perc sok tud lenni.
Mondok én is egy sütős sztorit :D
Nagyobbik fiam úgy gondolta pár éve, hogy ő olyat csinál, hogy a zsemlébe belerak egy túró rudit, és megmelegíti a mikróban....nem tudom meddig melegítette, de tovább mint kellett volna :D Mire észrevettem a cuccból szabályos szén lett...a mikro sárgára égett....le se lehetett mosni...a festékkel összeégett :D és a szén darab amit kikaptam belőle még két perc hideg vizes zuhany után is füstölt :)))
Úgy látom mindenki tud vmi ügyeset csinálni a sütővel :D És itt nem a finom kajákra gondolok ;)
Ok, megnyerted! :D
Eddig nálam a férjem vezetett, aki reggel szorgalmasan bekapcsolta a sütőt (zsemlesütéshez), csak éppen benne volt az előző este elkészült és lemeózott almáspite késsel, aminek a nyeléről a műanyag szépen leolvadt és bevonta az almáspitét.
Palacsinta témában ajánlom mindenkinek Alexandra banánkenyér palacsintáját. Egyszerűen mennyei, én beleszerettem! Már kétszer készítettem, de hamarosan ismét sorrakerül :D
Persze a zabot tetszés szerint lehet helyettesíteni, végülis a banán a lényeg :)
Sziasztok!
Mariann: ez kegyetlen, ami a sütőddel történt! :(((
Nbernadett: mik azok, amikről úgy gondolod, hogy nem tudsz lemondani róluk?
További ajánlott fórumok:
- Akik valamilyen okból abbahagyták a Paleolit táplálkozást, azok véleményét, tapasztalatát várom
- Paleolit táplálkozás vagy vegetarianizmus?
- Megállja helyét neuro-diétaként a paleolit táplálkozás?
- Paleolit táplálkozás 2012.január 1-től
- Fitátok és fitinsav a paleolit táplálkozásban...
- Próbálta már közületek valaki a Paleolit táplálkozást?