Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Paleolit táplálkozás fórum

Paleolit táplálkozás (beszélgetés)


9491. Lillus-M (válaszként erre: 9488. - Nbernadett)
2012. márc. 20. 17:33
Már kinéztem magamnak én is de még nem készítettem el. Majd számolj be, ha esetleg kipróbálod...
9490. Lillus-M (válaszként erre: 9489. - B486c9cf7d)
2012. márc. 20. 17:32

Magnéziumot is szedek a migrénre..

Majd mozgok, hátha az...

A zabtejszínt is kipróbáltam az nekem sem ízlik, hálisten azért nem ment el a kísérletező kedvem és a rizstejszínt is megpróbáltam, azt még símán magában is lehet nyalakodni

9489. b486c9cf7d (válaszként erre: 9479. - Lillus-M)
2012. márc. 20. 17:29

Ha latok rizstejszint, kiprobalom, sajnos csak zabot talaltam idaig, az nem igazan izlett.


Azert kerdeztem a ciklust, mert nekem 34+ volt az utobbi evekben, de minimum 31 nap es az elmult honapban tartottam be a leginkabb a paleot- elotte azert rendszeresen bunozgettem es most 27 nap volt csak. A gorcsolesen a mozgas segit ugy vettem eszre, esetleg a magnezium? Annak is kell.

2012. márc. 20. 17:25

Hú ez nagyon jól néz ki!!!

[link]

2012. márc. 20. 17:20
Lillus: köszönöm!!!!!!
9486. Lillus-M (válaszként erre: 9466. - Nbernadett)
2012. márc. 20. 17:13

Lila könyv szerint a hízókúrázók a következőket egyék bátran, sokat:

Kókusztejivás rendszeresen(ha kell fahéjjal vaníliával kakaóval ízesítve)

Aszalt gyümölcsök, banán szőlő, sárgadinnye, érett ananász, mangó,

Héjasok közül a gesztenyének van a legmagasabb ch tartalma.

Egyél sok magvasat, dió, mandula (omega 3 pótlás melléjük)

Gesztenyelisztből sütni...

Kesudió, tökmag, pisztácia

Avokádó

Paleo kenyerek (Paleovital nagyon sok receptet találsz)

Zsiradék sok legyen, kolbász, szalonna

Kiadós tojásételek

A szokásos mennyiségeket meg kell emelni 20%-al és következetesen enni, enni enni


Injkább ch bevitel emelésre törekedjünk, mert a zsír telít és elveszi az étvágyat, míg a ch étvágyat csinál...


"Jobb soványan egészségesnek lenni mint formásan betegen élni"a fejezet zárszava

9485. Lillus-M
2012. márc. 20. 17:06
Fú bocsi mire minden hozzászólást végigolvastam látom már, hogy van amiben jelentősen túlhaladtatok engem...
9484. Lillus-M (válaszként erre: 9454. - Nbernadett)
2012. márc. 20. 17:02

[link]


Rakott kelbimbó

9483. Lillus-M (válaszként erre: 9446. - 117b1693d0)
2012. márc. 20. 16:59

Igen de ő pont hogy nem akar tovább fogyni ha jól emlékszem ez a baja, glutént viszont nem akar így maradt a GM tésztánál....

Van egyébként a paleo ínyenc blogon februári bejegyzések között paleo tészta készítése

9482. Lillus-M (válaszként erre: 9426. - Garamond)
2012. márc. 20. 16:55
Egyébként én sem sűrítem. A főzelékben mindig is azt a rántás cuccot utáltam, jó az a zöldség csak párolva is én is azt mondom
9481. Lillus-M (válaszként erre: 9424. - KEND)
2012. márc. 20. 16:54

Pl szokta egy ismerősöm úgy sűríteni a főzeléket, hogy natúr szotyit ledarál...

De magliszttel is meg lehet próbálni

9480. Lillus-M (válaszként erre: 9422. - Garamond)
2012. márc. 20. 16:53
Gondolom a Hulala meg valami hidrogénezett kutyafüle lehet, de ugye ilyet nem kell ráírni. Én nem nagyon bíznék benne...
9479. Lillus-M (válaszként erre: 9408. - B486c9cf7d)
2012. márc. 20. 16:50
Nekem annyit változott, hogy eddig kb 31 nap volz, az most rövidült. Paleo előtt nagyon fájtak már egy hétig a melleim. Kb 3 hónap után úgy jött meg, hogy nem is zsámítottam rá, mert semmi nem jelzte előre. Nagyon örültem, hogy megint egy dolgo amitől megszabadultam. Kutya fülét ez összesen egyszer fordult elő. Azóta még annyit rosszabbodott a dolgo, hogy amikor megjön még görcsöl is a hasam, amit előtte soha nem csinált. Pedig a migrén miatt máég cinket is szedek. Na erre mondjatok valamit
9478. Lillus-M (válaszként erre: 9406. - HViki)
2012. márc. 20. 16:47

De jó ezeket olvasni, mindig azt hittem, hogy csak én bénázom halálra magam 40+ évesen a konyhában.

Meg annak is örülök (na nem kárörvendésből), hogy másnak is volt kaja, ami utána a kukában kötött ki. Ilyenkor olyan pazarlónak érzem magam, a drága alapanyagokból főzök valami ehetetlen borzadályt...

Hálisten ez már egyre ritkább lassan összegyűlnek a "bevált" receptek, jó volt ez a téli időszak a gyakorlásra tavasztól már úgyis flottul kell menni mindennek az ember nem ér rá égész nap a konyhában gályázni

9477. Lillus-M (válaszként erre: 9401. - B486c9cf7d)
2012. márc. 20. 16:43

A kisebbik fiam van úgy ha bármi tejes cucc becsúszik máris jön a kézfejére az ekcéma, vagy nem tudom micsoda...

Nyilván nem jó dolog, de annyiból örülök ennek a látványos ellenálllásnak a szervezete részéről, hogy ő is látja meg a család is látja, hogy nemok nélkül faxnizok a kajájukkal...

9476. Lillus-M (válaszként erre: 9401. - B486c9cf7d)
2012. márc. 20. 16:41
Itthon lehet bioboltban kapni rizstejszínt. Szerintem ha nálatok is van, próbáld meg egyszer tejföl helyett.
9475. Lillus-M (válaszként erre: 9395. - HViki)
2012. márc. 20. 16:38
Na ma pont ilyen banános napom volt, nem tudom mi a csuda van de már késtszer jött rám, hogy kell valami finomat ennem, úgyhogy kétszer készítettem ma csokis banánt...
9474. Lillus-M (válaszként erre: 9364. - Mariann63)
2012. márc. 20. 16:19
Hát linkeld csak be az alexandra féle recepteket, ha nem másolhatók
9473. Mariann63
2012. márc. 20. 16:06
Na, a spenótot megcsináltam a tanácsotok alapján zsírban sült fokhagymával, és végül natur sülthúst és 1 tükörtojást sütöttem mellé.nem mondom, hogy a régi spenót nem volt finomabb, de így is jó lett, majd megszokom az új ízeket.
9472. Mariann63 (válaszként erre: 9471. - THM-01)
2012. márc. 20. 16:02
Szerintem mindenki tesz hozzá, és ez így van jól.Mindent begyűjtök, leírok, mert most elolvasom, holnapra meg elfelejtem.Pláne ennyi új információnál, amit itt kaptam.
9471. THM-01 (válaszként erre: 9470. - Mariann63)
2012. márc. 20. 15:56
Örülök, hogy én is hozzá tudok járulni a fórumhoz valamivel :-)
9470. Mariann63 (válaszként erre: 9458. - THM-01)
2012. márc. 20. 15:50
Vittem is a receptet, köszike.
9469. f3000dc5ef (válaszként erre: 9448. - 117b1693d0)
2012. márc. 20. 15:47

Az enyém is ízetlen, tehát jó mindenhez...de pont ezért finomabb a libazsír :D

A kókuszt inkább sütikhez használtam, de amiket most csinálok azokhoz nem is kell :)

9468. THM-01 (válaszként erre: 9466. - Nbernadett)
2012. márc. 20. 15:32
Hízásra szerintem az aszalt gyümölcsök és a magok jók lennének.
9467. 117b1693d0 (válaszként erre: 9466. - Nbernadett)
2012. márc. 20. 15:30

Mondom én, hogy jól félreértettem!

Nekem állandóan a fogyás a témám, nem csoda :DDD

9466. nbernadett (válaszként erre: 9465. - 117b1693d0)
2012. márc. 20. 15:29
Nem, a hízás miatt hagytam meg a GM kenyeret és tésztát, mert nekem híznom kellene nem fogyni.
9465. 117b1693d0 (válaszként erre: 9456. - Nbernadett)
2012. márc. 20. 15:26

Na, lehet, hogy ezt is félreértettem. Mintha azt írtad volna vagy 3 oldallal korábban, hogy a fogyás miatt váltottál gluténmentesre.


A glutén fehérje, ha valaki fogyni szeretne, akkor nem a fehérjét csökkenti, hanem a szénhidrátot és ha túl sok zsírt használt korábban, akkor azt is normalizálja.

9464. THM-01 (válaszként erre: 9461. - Nbernadett)
2012. márc. 20. 15:25
Na ez nekem se tetszett volna...viszont egy szaftos pörkölt+kelbimbó, no az igen!
9463. Mariann63 (válaszként erre: 9454. - Nbernadett)
2012. márc. 20. 15:24

Berni, az autóimmun betegség komoly dolog, az nem egy macskaallergia.Addig kéne megfékezni, jó esetben elmúlasztani, amíg nem súlyos. A rizs, tészta és a kenyér, még ha gluténmentes is, nem jöhet szóba, legalábbis nem napi szinten.Nem indul be a gyógyulásod.

De valamelyik paleos dokit érdemes lenne felkeresned.Elküldöm priviben, ha érdekel, amelyikről tudom, hogy rendel.

9462. THM-01 (válaszként erre: 9454. - Nbernadett)
2012. márc. 20. 15:24
Kelbimbót is meg lehet hasonlóan csinálni, mint az előbb írt kelkáposztát - de ebben az esetben a bogyókat felezném és nem csak forráznám, hanem picit főzném is. Vagyis nem -nám -ném....így is csinálom. Csak nekem a kelkáposzta ingyen van... :-))

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook