Paleolit táplálkozás (beszélgetés)
Magnéziumot is szedek a migrénre..
Majd mozgok, hátha az...
A zabtejszínt is kipróbáltam az nekem sem ízlik, hálisten azért nem ment el a kísérletező kedvem és a rizstejszínt is megpróbáltam, azt még símán magában is lehet nyalakodni
Ha latok rizstejszint, kiprobalom, sajnos csak zabot talaltam idaig, az nem igazan izlett.
Azert kerdeztem a ciklust, mert nekem 34+ volt az utobbi evekben, de minimum 31 nap es az elmult honapban tartottam be a leginkabb a paleot- elotte azert rendszeresen bunozgettem es most 27 nap volt csak. A gorcsolesen a mozgas segit ugy vettem eszre, esetleg a magnezium? Annak is kell.
Hú ez nagyon jól néz ki!!!
Lila könyv szerint a hízókúrázók a következőket egyék bátran, sokat:
Kókusztejivás rendszeresen(ha kell fahéjjal vaníliával kakaóval ízesítve)
Aszalt gyümölcsök, banán szőlő, sárgadinnye, érett ananász, mangó,
Héjasok közül a gesztenyének van a legmagasabb ch tartalma.
Egyél sok magvasat, dió, mandula (omega 3 pótlás melléjük)
Gesztenyelisztből sütni...
Kesudió, tökmag, pisztácia
Avokádó
Paleo kenyerek (Paleovital nagyon sok receptet találsz)
Zsiradék sok legyen, kolbász, szalonna
Kiadós tojásételek
A szokásos mennyiségeket meg kell emelni 20%-al és következetesen enni, enni enni
Injkább ch bevitel emelésre törekedjünk, mert a zsír telít és elveszi az étvágyat, míg a ch étvágyat csinál...
"Jobb soványan egészségesnek lenni mint formásan betegen élni"a fejezet zárszava
Igen de ő pont hogy nem akar tovább fogyni ha jól emlékszem ez a baja, glutént viszont nem akar így maradt a GM tésztánál....
Van egyébként a paleo ínyenc blogon februári bejegyzések között paleo tészta készítése
Pl szokta egy ismerősöm úgy sűríteni a főzeléket, hogy natúr szotyit ledarál...
De magliszttel is meg lehet próbálni
De jó ezeket olvasni, mindig azt hittem, hogy csak én bénázom halálra magam 40+ évesen a konyhában.
Meg annak is örülök (na nem kárörvendésből), hogy másnak is volt kaja, ami utána a kukában kötött ki. Ilyenkor olyan pazarlónak érzem magam, a drága alapanyagokból főzök valami ehetetlen borzadályt...
Hálisten ez már egyre ritkább lassan összegyűlnek a "bevált" receptek, jó volt ez a téli időszak a gyakorlásra tavasztól már úgyis flottul kell menni mindennek az ember nem ér rá égész nap a konyhában gályázni
A kisebbik fiam van úgy ha bármi tejes cucc becsúszik máris jön a kézfejére az ekcéma, vagy nem tudom micsoda...
Nyilván nem jó dolog, de annyiból örülök ennek a látványos ellenálllásnak a szervezete részéről, hogy ő is látja meg a család is látja, hogy nemok nélkül faxnizok a kajájukkal...
Az enyém is ízetlen, tehát jó mindenhez...de pont ezért finomabb a libazsír :D
A kókuszt inkább sütikhez használtam, de amiket most csinálok azokhoz nem is kell :)
Mondom én, hogy jól félreértettem!
Nekem állandóan a fogyás a témám, nem csoda :DDD
Na, lehet, hogy ezt is félreértettem. Mintha azt írtad volna vagy 3 oldallal korábban, hogy a fogyás miatt váltottál gluténmentesre.
A glutén fehérje, ha valaki fogyni szeretne, akkor nem a fehérjét csökkenti, hanem a szénhidrátot és ha túl sok zsírt használt korábban, akkor azt is normalizálja.
Berni, az autóimmun betegség komoly dolog, az nem egy macskaallergia.Addig kéne megfékezni, jó esetben elmúlasztani, amíg nem súlyos. A rizs, tészta és a kenyér, még ha gluténmentes is, nem jöhet szóba, legalábbis nem napi szinten.Nem indul be a gyógyulásod.
De valamelyik paleos dokit érdemes lenne felkeresned.Elküldöm priviben, ha érdekel, amelyikről tudom, hogy rendel.
További ajánlott fórumok:
- Akik valamilyen okból abbahagyták a Paleolit táplálkozást, azok véleményét, tapasztalatát várom
- Paleolit táplálkozás vagy vegetarianizmus?
- Megállja helyét neuro-diétaként a paleolit táplálkozás?
- Paleolit táplálkozás 2012.január 1-től
- Fitátok és fitinsav a paleolit táplálkozásban...
- Próbálta már közületek valaki a Paleolit táplálkozást?