Paleolit táplálkozás (beszélgetés)
a régiben futottam, légtalpas puma, lehet, ez volt a baj, már széttapostam, és nem tudott vigyázni a térdemre. :(
az új egy minden terepre alkalmas solomon túra-futócipő. ebben még nem tudtam futni, de gyalogolni se igazán.
most marad az itthoni térdkamélős torna, mint a mamiknak :D
Vásárcsarnok?? :D itt?? :D
Piac van...legalábbis így hívják, de szalonna esetleg hétvégén, horror áron.
Most próbálok bizniszelni a szomszédos sváb faluban lakó ismerőssel...na azok olyan szalonnát csinálnak mint az álom :D
Próbáld meg akkor a mandulatejet,vagy még a rizs és zabtej is jobb a szójatejnél.Az nagyon gáz, napi rendszerességgel.
A most nem tolerált ételeket valszeg pár hónap múlva már meg tudod enni, ahogy helyreáll benned az egyensúly.
Marci fiam nem paleozik még,mégis magamtól is rájöttem pár éve, hogy a tej pl. nagyon gáz neki.Ha kijött valami vírus rajta, és lebetegedett, az első, ami kijött belőle, a reggeli kakaó volt.Ezért is, abba is hagytuk a kakaózást már 3 éve.Nagyon jól el van helyette egy banánt elnyammogva.És üres kamillateát iszik most megint, jár a kick box-ra, le is ment 2 kiló végre róla.
A pillanatnyi tejtermék, amit eszik, az a kockasajt maradt,semmilyen túró rudi,joghurt nem jön be a házba.Egyedül az itthon főzött pudingról nem tudom még lebeszélni, de azt nagyon ritkán csinálok.A tejcsoki még a következő, amit átállítok neki étcsokira.
Még nagyon reménykedem benne, hogy nincs IR-em, bár eléggé sanszos. Holnap kiderül. Ha mégis van, valószínű szigorítani kell a "diétát", pl méz gondolom kilőve.
Na, holnapig még kibírom, és akkor majd tanácskozunk :)
Baba projekt még nem teljesen aktuális, de épp azért akarom összeszdi magam, hogy mire odaérünk, teljesen renben legyek :)
Turmixot készíthetsz kókusztej, banán, tojás keverékből. Szerintem ez ugyanolyan jól csúszik, van fehérje és szénhidrát is benne, no és főleg paleó.
Kávéba:
Nekem a kókusztej kávéba úgy a legjobb, ha igen kis kockákat készítek belőle a fagyasztóban és 1-1 kockát teszek a kávémba. Simán jobban érzem a kókuszízt, így fagyasztva csak kicsit fehérít a kávén, megvan a "tejes" érzet. :)
Oké,köszi a tanácsot.
Csokit nem eszem,még nem kívántam meg.Bár tegnap este csináltam egy forró csokit kókusztejből,az nagyon fincsi volt,mintha olvasztott bounty csokit ittam volna:-)
Megnézem,hogy hogyan lehet a legolcsóbb és legjobb tejhelyettesítőt itthon előállítani,pont ráérek,van rá egy egész élete,hogy megtaláljam:-)
Más:én szoktam inni edzés után protein turmixot.Kevert fehérje,kazein,tejsavó,szója és tojásfehérje.
???
Hülye kérdés,mert látom a nem megfelelő összetevőket,de nehezen csúszik le a torkomon mind a főtt tojás,mint a száraz csirkehúz edzés után,totál kimelegedve.A hideg turmix viszont frissít,és jól esik.Természetesen vízzel készítve.
Gratulálok, ügyes vagy! :)
Tej ügyben: Mindenkinek meg kell találnia a neki tetszőt, de a szója nagyon nem jó. Szója szempontból még azok a készítmények (pl. csokik) is kerülendők, amikben szójalecitin van. Szóval az a kicsi a kávéba szerintem számít.
Olyan jól haladsz, ne nyírd ki a pajzsmirigyed a szójával.
Ezt le kell írnom!!!
1 hét alatt 2 kilót fogytam:-)))
Ez azért nagy szám,mert az én súlyomból eddig ilyen nagyon durva megszorítós 1400kcal diétával sikerült fogynom max 50-60 dekákat 1 hét alatt.
Meg vagyok döbbenve...ez akkora motiváció most,hogy csuda.
Az a gond ezekkel nekem,hogy elég magas a cukortertalmuk,és hát én még leszokóban vagyok a cukrokról.Bár ez nem tejcukor,lehet,hogy jó lesz.
Zabtejet már ittam,az viszonylag normális ízű,és még itthon is el tudom készíteni.
a mandulaitallal szemezek,de az nagyon drága nekem,még ha napi 1dl-t fogyasztok is belőle.
Sziasztok:-)
Egy szuper napot zártam tegnap is,napról napra jobban érzem magam.Az meg,ahogy változik az alakom,csak rátesz egy lapáttal!
Bár az tisztán kiderült,hogy a hagymár nyersen nem tolerálom,nagyon szenvedtem tőle.Meg érdekes,eddig szerettem a tökmagot,de most forog a gyomrom tőle.Szerencsére van más,amit ehetek,szóval nem izgulok.
Egy hét utáni észrevétel,hogy mintha kevesebb étellel is beérném.Ez csak jó:-)
Viszont a kókusztej kávéba borzalmas,így maradok a natúr szójatejnél,az ch mentes,az a napi 1 dl talán nem olyan ártalmas.
További ajánlott fórumok:
- Akik valamilyen okból abbahagyták a Paleolit táplálkozást, azok véleményét, tapasztalatát várom
- Paleolit táplálkozás vagy vegetarianizmus?
- Megállja helyét neuro-diétaként a paleolit táplálkozás?
- Paleolit táplálkozás 2012.január 1-től
- Fitátok és fitinsav a paleolit táplálkozásban...
- Próbálta már közületek valaki a Paleolit táplálkozást?