Paleolit táplálkozás (beszélgetés)
Pajzsmirigy-szakértők! :)
TSH = 3,26 kicsit magas, ha jól tudom, de ref. tartományon belül van. Ez akkor azt jelenti, hogy tuti nincs gond a pajzsmirigyemmel, vagy ez így nem kizárható?
Remélem nem kérdek túl nagy hűlyeséget :)
Illetve, majd ha egyszer ősz lesz, és bejutok az endokrinológiára, akkor ott mit szoktak vizsgálni - vérvétel aztán hormonokat néznek?
nagyon büszke vagyok a lányomra, mert ő nem velem lakik, csak hetente 2-3 alkalommal látom, de simán felfogta, miről beszélek, és azóta zokszó nélkül kb. 90 % paleos. egy éve kezdődött kb, de akkor még csak a dereka, térde fájt, minden orvos elhajtott, szimulál, kenjük. :(
ekkor volt 85 kg, a "normál" étrend, és a versenytánc mellett!!!
nem ment többé táncolni, bár a szíve szakadt meg, és az enyém is (kétszeres Magyar Bajnok a cseppem :D), de nem bírta. és jött a nyár, a semmittevés, az evés, és féltem, hogy még jobban elhízik, ezért jöttem a propagandadumákkal, és a nézz rám, te is ilyen hasat akarsz? és a kölök kezdte vissza venni a kaját, kevesebb kenyérfélét evett, több husi, tojás, de még nagyon sok csoki, sültkrumpli (jajmá, anya!!!) tej nem, de tejtermék igen. és végre én is leestem a lépcsőn, ágyba kerültem, nasihegyek 122 kg! na mondom ennek itt és most vége!
csak papolok a lánynak, én meg zabálok?
és ekkor jött egy levél havertól, hogy Atkinsezik, itt a könyv csináljuk, ok.
és onnan már együtt, aztán Mariannra találtam, és incire. picit később jött egy mosolygós lány aki már paleozott, tőle hallottam előszőr erről.
ma ár lányomnak se fáj a dereka, és minden különösebb mozgás nélkül lefogyott 15 kilot!!! alig 1 kilo havonta, de soha, 1 percre se volt éhes, és 60 dkg csirkefelsőcombot süt meg ebédre!!! a tepertőt is zsírba mártja, 3 tükitoji a reggelije, és rengeteg kókuszkrém-jégkrém , és paleocsoki csúszik le a torkán, nem kevés tortával, csokikrémmel.
szóval büszke vagyok, ő meg jóllakott, és percről percre csinosabb :D:D:D
Na, jut eszembe, Zsömikének nem kellene valami paleósabb nevet adni? :P
mindig a zsömle jut eszembe, ha olvasom ... :D
lemondtam már róluk teljesen, csökönyösek mindketten, egy icipicit sem hajlandók változtatni!
csak a nem opcionális szociális konvenciók miatt haívom fel őket néha, és a szelektív hallás tudományát gyakorlom: aha,....aha....ojaj...nahát....szegény...legyetek jók, puszika. :(((((((
egyre kevésbé hiányolják a hívásomat mert már panaszkodni sem olyan jó, ha nem sajnálom őket!!!!
sajnos nem mindenkin lehet segíteni :(((
ha lemegyek hozzájuk, apun látom arefluxot, állandóan öklendez, ég neki, a szódabikarbónás víz után rögtön rá kell gyújtani, és ahhot tejeskávé is kell (mert a tej jó a refluxra!!!).
Amikor elkezdtem olvasni a zöld könyvet (az én bajaim miatt) egyfolytában az járt az eszemben, hogy de jó lenne, ha a gyerekeim lisztérzékenyek, meg tejallergiások lennének. És pár hónapig mintha mérgeztem volna őket úgy éreztem, amíg nem segített meg az élet és jöttek olyan bajok, amikre azt mondtam, hogy OK, vége, nincs több liszt és tej!!! Örömmel konstatáltam a problémákat (jó nagy hülye vagyok), de ha nincs ok nekik sem tudtam volna megmagyarázni, hogy erre most mi szükség, kívülállók meg egyenesen azt gondolták volna, hogy szektás lettem.
Hihetetlne eü. változásokon mentek keresztül, pedig nem is az igazi paleo étrendet követik, de a legtöbb lényeges elemet alkalmazom náluk.
talán Bódi, de hogy Tamás is azt nem tom, a cégtáblán kinn a neve, de a keleti élelmiszerekkel szemben van a boltocska, talán a 609-es.
Azért ha útbaesik kukkants be ( a P.centrumba), hátha találsz magadnak valót.
És ezt a pilisit kóstoltad is már? Mert azért mert házi, attól még telenyomhatják ők is mindenféle nem belevalóval. Látod a "házi" szalonna sem vált be nekem. Nekem ez a végigkérdezni a piacosokat dolog nem megy, mert úgyis azt mondják amit hallani akarsz. Átküldöd a telefonszámot privátban?
A Lehel piac meg nekem van messze.
Kispest, Őrs, Mátyásföld vonalon mozgok, ha mozgok. Belvárosba csak vérvételre megyek...
Ettől függetlenül a Lehelen kit is kell keresni? Hátha arra járok egyszer csak...
Az a gazdag, aki nem költ édességre és tésztafélékre... :-)
Bementem a kedvenc boltomba, ahol pont egy évvel ezelőtt 44-46-os cuccokat vettem. Most 40-es keresztbecsíkos (!) egész ruhát és 42-es caprit vettem. Bár ez utóbbi méretezését szerintem elcseszték a gyártók :-)
Ami viszont gáz, hogy csak kínai melltartót vettem, mert ott találtam 85A-t....jóvan, a paleo előtt se volt sokkal jobb...
hát ezek az árak nem az én zsebemnek valók!
Jó lesz nekem a Lehel piacos termelő is.
de nem régiben megismerkedtem egy nővel, a bátyja neveli a malacokat, és ő vágja, csinálja a kolbászt-hurkát mindent, jó áron tud hozni nekem is. Pilisen vannak, onnan hozza fel a Kökire. Ha valaki szeretne kérni, szívesen megadom a számát :D
jaj, de jó vége lett a történetnek!
már kezdett lefelé görbülni a szám :(
ő imád vásárolni, ebben nagyon csajos :D
de folyamatos telefonos segítség igénybevételével!
Ha én megyek, ő akkor is jön, mert imád mindent megmatatni (ez mondjuk nem olyan rossz tulajdonság ;D), alaposan megkritizálni (ezt kevésbé bírom), és egész úton haza felé sírni, hogy ÉÉÉÉn miért vásároltam olyan sokat, neki leszakad a keze :D:D:D
gurulós IKEA mamakocsim van, magenta színben, édesek együtt :D:D:D
Sicc, ez eddig nem is jutott eszembe, pedig milyen aranyos!
Élet az van, csak rend nincs, bár nem tom mitől van rendetlenség, én egész nap a gép előtt ülök (egy másik lehetséges magyarázat a derékfájásra!, Bár a bankban is ülök egész nap)
:D:D:D::D:D:D:D:D
ilyenem nekem is van itthon egy :D:D:D:D
szórakoztató, és roppant kimerítő is egyben :D:D:D
Fekete-fehér az már 2 szín...
Buksi meg csak szürke, vagy hívhatjuk tigriscirmosnak is.
De milyen finom puha ez a bunda... milyen jólesik a kéznek (lábnak :) ).
Egyébként Ducika, aki a miénk lánytestvére, és az egyik szomszédé, szintén fekete-fehér , és amíg le nem babázott itt nálunk ápr.27-én, addig félig-meddig ő is a miénk volt.
rendben :D
legyen meg a te akaratod :D Ámen!
nem kell annyit vásárolni :D:D:D
na ki a gazdag???
További ajánlott fórumok:
- Akik valamilyen okból abbahagyták a Paleolit táplálkozást, azok véleményét, tapasztalatát várom
- Paleolit táplálkozás vagy vegetarianizmus?
- Megállja helyét neuro-diétaként a paleolit táplálkozás?
- Paleolit táplálkozás 2012.január 1-től
- Fitátok és fitinsav a paleolit táplálkozásban...
- Próbálta már közületek valaki a Paleolit táplálkozást?