Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Paleolit táplálkozás fórum

Paleolit táplálkozás (beszélgetés)

22031. Derya (válaszként erre: 22029. - B486c9cf7d)
2012. júl. 4. 15:16

nem ajánlatos kalciumot pótolni, erről több cikk is van a TT-n, a D-vitaminos és a csibés könyvben is van róla szó, illetve konkrét saját tapasztalat, hogy nekem paleo doki határozottan leállította. :-(

szóval valami csak lehet benne....

22030. BuksiCica (válaszként erre: 22027. - Derya)
2012. júl. 4. 15:14
hát akkor a paleofutárnál...
22029. b486c9cf7d (válaszként erre: 22022. - Derya)
2012. júl. 4. 15:10
A gyerekeknek szeretnem, nem esznek jol es nonek.
22028. Aurora_becca (válaszként erre: 22026. - Aurora_becca)
2012. júl. 4. 15:04

Ami még érdekes, hogy minden diétában a kefir meg a joghurt a fogyúkúrás kaja, na én az ilyen tejes cuccoktól úgy hízok, mintha kötelező lenne.

A hüvelyesektől meg égnek a beleim. A fehér lisztes árukat már mondtam miért nem tudom megenni, szóval nekem testhez áll a paleolit táplálkozás, már csak a csokifüggőségemmel kellene mit kezdeni.

(a gyümölcsöket meg úgyis csak addig nyomatom, amíg meg nem unom)

22027. Derya (válaszként erre: 22025. - BuksiCica)
2012. júl. 4. 15:00

google nem mond rá semmi értelmeset... :-)

tudsz egy linket adni?

22026. Aurora_becca (válaszként erre: 22011. - Mariann63)
2012. júl. 4. 15:00

Én nem hízok a gyümölcsöktől. (mondjuk fogyásban biztos hátráltatna, de szépen tartom a súlyom, pedig kilószám nyomom be a barackot, és kivégzek 3 nap alatt egy 10 kilós dinnyét egyedül)

Sőőőt... dolgoztam csokigyárban, és tonnaszám ettem a csokoládét napi szinten, semmi bajom nem lett tőle. Nekem most is mindennapos, hogy étcsokit eszek, nekem ez a "drog" az idegnyugtatóm.

A csokigyáros időszakban voltam a legvékonyabb.

Akkor híztam, amikor rákaptam a pékárukra. Akkor jött a hízás, az inzulinrezisztencia (minden tünetével együtt) és a krónikus hasmenés az aftákkal.

A mumus nekem a lisztes étel.

22025. BuksiCica
2012. júl. 4. 14:58

Most kaptam hírlevelet a P.futártól.Megnyílt a Paleo cukrászda náluk.

Paleomannára érdemes rákeresni, akit érdekel.

Mondjuk a torta árán dobtam egy hátast, de manapság már egy normál tortaszelet sem olcsó.

22024. Mariann63 (válaszként erre: 22023. - Aurora_becca)
2012. júl. 4. 14:58
Akkor Te a ritka kivételek közé tartozol.Én se, meg még sokan itt nem ehetünk korlátlanul gyümölcsöt.Pláne, akiknek valami betegsége is van.
22023. Aurora_becca (válaszként erre: 22009. - Ilike46)
2012. júl. 4. 14:54

Ne idegesíts! Én fél dinnyéket bevágok meg kilószám a barackot, napi rutinom az almaevés, a banán is befigyel sokszor és nem hízok egy dekát sem mióta paleózok! (oké, ha fogyni akar az ember akkor biztos túl sok ez a gyümidózis, de nem hiszem hogy kimondottan hízlalna, legalább is nem tapasztalom)

Tény, hogy én kicsit máshogy csinálom, mert én mindig rákattanok valamire, és akkor abból eszek annyit, míg meg nem unom. Pl. a húst meguntam. Most nem kell, gondolom a szerevzetem nem igényli, ennyi.

Most a barack a menő nálam. :) Meg a zöldségleves.

Bár én kicsit dinka vagyok, mert nekem aztán beszélhetnek a diétaguruk, ha egyszer nem kívánok valamit akkor nem megy le a torkomon, akkor inkább nem eszek semmit. Akkor már inkább gyümölcs, mint semmi. :)

22022. Derya (válaszként erre: 22021. - B486c9cf7d)
2012. júl. 4. 14:47

én nem tudom, de kalciumot miért akarsz pótolni?

(általában nem tanácsos)

22021. b486c9cf7d
2012. júl. 4. 14:46
Valaki esetleg tudja, hogy a kalciumnak melyik formaja a legjobb felszivodasu?
22020. Derya (válaszként erre: 22016. - B486c9cf7d)
2012. júl. 4. 13:57
értem.
22019. Lillus-M (válaszként erre: 22015. - BuksiCica)
2012. júl. 4. 13:52
Cobch költözködik, legutóbb erről volt szó, majd biztos jön, ha lesz netje, vagy csak nincs mondanivalója :-))))
22018. Lillus-M (válaszként erre: 21996. - Ilike46)
2012. júl. 4. 13:46

ilike, örülök, hogy itt vagy!

Két dolog:

sok helyen olvastam, hogy a fogyás 90%-ban a táplálkozástól függ, úgyhogy csak módjával a nagy melegben a bringázást! Ha van még elegendő túlsúlyod, akkor az szerintem tekerés nélkül is olvadozik majd. Az én példám: júli és dec között -10 kiló, ennek a java télen. Majd stagnálás, március és júni közt -4kg. Na ebben az időszakban viszont volt het 3 napon kb 5-5 óra fizikai munka. Én ennek tulajdonítom, de a nagy rész az a táplálkozás megváltoztatásával tűnt el.

A másik, a gyógyszerek. Addig nekem sem indult be a fogyás igazán 2011 júli és okt között, amíg szedtem azt az átok béta blokkolót. Tóth Csaba javaslatára abbahagytam. Na azt akkor azért érdemes lett volna mérni a fogyás ütemét, de nem vezettem naplót sajnos.

Szóval a gyógyszerek is nagy lapáttal rátesznek, most gyógyszer nélkül biztos jobban fog menni

22017. b486c9cf7d (válaszként erre: 22009. - Ilike46)
2012. júl. 4. 12:28

Nincs, ha jo szenhidratot eszel.

Az mas teszta, hogy a szervezetunk hogy szereti, jobol is megarthat a sok, ha fogyni akarunk vagy a cukrunk nem a legjobb. Egyene valogatja, de egy kicsit tobb meggybol ne csinalj problemat, nem egesz evben lehet belole lakmarozni.

22016. b486c9cf7d (válaszként erre: 22007. - Derya)
2012. júl. 4. 12:19

Sulyfelesleg miatt egyreszt, masreszt szeretnem helyretenni az eveshez, etkezesekhez valo viszonyom. Sose volt jo, mindig vegletes volt, ehezes, zabalas.

Az utobbi evekben elvesztettem a kontrollt (terhessegek, szoptatas, mindig nyomast ereztem, hogy enni, enni, legyen tej... es a stresszre is az eves lett a valaszom) es eltorzult.

Ha nem lenne a paleo, szornyu allapotban lennek.

Amugy, ha ujlany fogy, megfogadtam, hogy elkezdem,marpedig fogyni fog :)

22015. BuksiCica
2012. júl. 4. 12:16

Csak jelezném, hogy 13-án lesz ismét Paleoklub. A Paleovitalon van róla bővebb információ.

Talán CoBhc (?) érdeklődött legutóbb. Ő is eltűnt. Vagy ő ment nyaralni mostanában?

Fényképet majd felrakok egyszer, ha lesz időm ilyesmire...

A facebookos oldalon rajta vagyok, pink pólóban. Aki ott rajta van, azt én már az itteni fotók előtt beazonosítottam... :)

22014. b486c9cf7d (válaszként erre: 22003. - Ujlany)
2012. júl. 4. 12:07
Ez a legfontosabb!
22013. b486c9cf7d (válaszként erre: 21996. - Ilike46)
2012. júl. 4. 11:59

Miert maradsz csendben, ha nem fogysz?

Nem kell!

A naploid neha nezegettem, hogy merre lehetsz, olyan szepen fogalmazol, szeretem olvasni :)

Vernyomas: ha nem talaltak szervi okot (sziv, vese, vervetel), akkor a stressz es idegesseg allhat meg mogotte.

A vernyomaskiugrasok elotti 1-2 hetben mi tortent, ami igy jott ki, gondold at. Az ilyen helyzetek mikor jonnek, fel kell erre keszulni.

Ami nalam bevalt: nehany napig semmi olyan taplalek, amitol felmegy a cukorszint (se edesseg, se gyumolcs, semmi, ami szenhidratterhelest jelent).

A masik pedig a gombakivonat, nekem a reishi jott be eddig, de most maitake-t vettem, meg nem tudom milyen, bekeszitettem, lehet neha kellene szedni megelozeskeppen (gondolom a tulsulyom ha lemegy, az ilyenek elmulnak, Neked is jot fog tenni, ha fogysz). A gomba a cukorszintet befolyasolja, allitolag azon keresztul hat a vernyomasra.

A harmadik dolog, ami nem jo, de ha baj van, akkor segit: nyugtato. Utalok gyogyszert szedni, de utoljara, mikor napokra felment, bevettem negyed-fel szemeket. Amint bevettem, lejjebb ment, mikor ereztem, hogy kezd ujra fajni a fejem, ujabb negyed szem. Ez nem jo tartos megoldasnak, de atmenetileg segithet nem melyebbre sullyedni es mert tudtam, hogy az idegesseg okozza, raadasul az ember teljesen bele tudja magat lovallni, hogy jo eg, magas, ettol pedig jobban elszabadul. Gondolom ezert adtak tobb gyogyszert, vegul miutan lenyugodtal, eleg lett a regi.

A vernyomas normalizalasahoz meg fontos a magnezium (B6 vitaminnal), kalcium es kalium, erdemes ezeket megfeleloen felszovido formaban szedni, de csak ha a meglevo gyogyszered mellett megengedett, ezt mindenkeppen meg kell kerdezni, mert tobb vny gyogyszer mellett nem lehet.

Ne add fel, emberek vagyunk, neha johetnek nehezsegek, de ha ismered a sajat tested es lelked, konyebben at tudod segiteni Magad rajtuk :)

22012. ujlany (válaszként erre: 22008. - Derya)
2012. júl. 4. 11:51

Hat peldaul en ugy fogytam 17 kilot, hogy megtanultam rendesene s rendzeresen enni.

Nem tudom, hogy jo modszer-e, de teny, hogy a sulyvesztesben segitett.

Koszi a valasz tobbi reszet (is) :-)

22011. Mariann63 (válaszként erre: 22009. - Ilike46)
2012. júl. 4. 10:58

Nincs határ szabva.Aki viszont fogyni szeretne, annak be kell tartania, hogy ne egyen mellé, és viszonylag kevés gyümölcs, süti fér a napi keretbe.Többen emiatt mennek a ketogén felé, tehát több zsíros hús, kis Ch-zöldség, és minimális vagy semmi gyümölcs.

Biztos van olyan, aki bármennyi gyümölcsöt megehet és nem hízik, én még nem találkoztam ilyennel.De lehet, hogy én járok rossz felé!:))

Egy barátunk lánya napi 8 magnumon is elvolt kiskorában, és emellett strandolt, játszott, bringázott, prímán elvolt.

22010. Derya (válaszként erre: 22009. - Ilike46)
2012. júl. 4. 10:57

tulajdonképpen nincsen.

az amit te említesz, az a ketogén diéta szénhidrátfogyasztási napi maximuma.

paleoban úgy mondják általában, hogy 60% zsír és hús és 40% zöldség, gyümölcs legyen a napi bevitel.

22009. ilike46
2012. júl. 4. 10:52

Kicsit dolgoztam a kertben, de egy órát bírtam, nagy a hőség. Közben azon járt az agyam, ha bemegyek a lakásba jó hideg meggyet fogok enni.

Meg is néztem, 10 dkg 11 gr. szénhidrát. No most én egy kicsit többet ettem.

Az a kérdésem, hogy a paleoban van-e szénhidrát fogyasztási határ, mint pl. 20 gr?

Mert ha azt veszem, hogy kb megettem 15 gr. szénh. akkor szinte lehetetlen, hogy az ebéd még beleférjen, mert minden zöldségben is van valamennyi.

Ti hogyan okoskodtok?

22008. Derya (válaszként erre: 21995. - Ujlany)
2012. júl. 4. 10:39

szerintem nem fontos.

annyiszor és akkor kellene enni, ahányszor és amikor megéhezünk. :-)

szerintem. :-)

ha nem éhes valaki, akkor miért kéne ennie?

22007. Derya (válaszként erre: 21970. - B486c9cf7d)
2012. júl. 4. 10:34
te miért akarsz ketogénezni?
22006. Derya (válaszként erre: 21974. - Ujlany)
2012. júl. 4. 10:33
a naplómba fogok feltenni, de teljesen nyilvánosan nem.
22005. f3000dc5ef (válaszként erre: 22004. - Ilike46)
2012. júl. 4. 09:05
Szia! Hajrá :D
22004. ilike46 (válaszként erre: 21998. - Ujlany)
2012. júl. 4. 08:21

Köszönöm, aranyos vagy.

Én ma pl. 6 órakor ettem 3 szelet párizsi 2 szem töpörtyű.

A törpörtyővel ez a találkozás nagyon érdekes. Mindig érzékeny voltam a zsíros nehéz ételekre, sőt olykor még gyomorégésem is volt a zsírostól.

Most a töpit meg tudom enni, kutya bajom. Igaz azt szeretem amelyik olyan jó kis ropogós, pörcös, vagy egy kicsi husi is van benne.

A párizsival sokáig nem tudtam, hogy jó-e ha eszem, de a marhát szívesen eszem. Lehet, hogy adalékanyag sok van benne, de ezt még meg tudom enni. Baromi válogatós lettem, pl. a selyem sonkától kiver a víz, mert undorodom tőle.

A minap kikevertem egy kis töpi krémet, hagymásan és karalábéval pótoltam a kenyeret. Nagyon fin csi volt.

22003. ujlany (válaszként erre: 22001. - Mariann63)
2012. júl. 4. 08:13

Persze, akarom is. Meg fogok is. :-)

Szendi azt mondta, csak csinalni kell, elobb-utobb jon a fogyas. Ugyhogy csinalom, a tolem telheto legjobb modon.

De egyszeruen most csak ennyi energiat tudok beletenni, mert van amit jobban akarok, es arra koncentralok.

Ez teljesen ki vagyok bekulve a dontesemmel, ami ugyszinten nagyon fontos.

22002. Mariann63 (válaszként erre: 21996. - Ilike46)
2012. júl. 4. 08:08

Ilike, örülök, hogy itt vagy.

Amíg ilyen hőség van, ne terheld magad a bringázással.Majd a lehűlés után belekezdesz.Bogarászd a gyönyörű kertedet, azzal is van elég tennivalód biztos.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook