Paleolit táplálkozás (beszélgetés)
Én nem bánom ha más bír inni sok vizet, én nem , ez van.
(Közben Ember megint olvasott valami okosságot, hogy a sajt,mandula stb. jó a cukorbetegségre. Megőrjít!!! Át is küldte a linket...)
Megyünk síelni jövő hétvégén (ha lesz hó) és akikkel megyünk azoknak azt mondta, hogy addigra lemegy 100 alá. Ma bevallotta, hogy nem vált be az elmúlt x hét taktikája, hogy nem eszik ebédet... Megőrjít!!! Megint hordja haza a zérókólát is.
:DD
En ma idaig 4 nyers tojas sargajat ettem sozott, citromozott lila kaposztaval.
Én már múlt nyáron egy évi paleon voltam túl és a tengerparton brutális kiütéses voltam. Csak egy különbség volt a korábbiakhoz képest. Nem viszketett!!!!!!
Én ki tudok menni a napra, de 2-3 nap folyamatos kitettség az már sok..
Vízre egyértelmű magyarázat van, hogy paleo mellett miért is nem kell annyi. A szénhidrátok a testben lezajló oxidációs folyamatokban (tudjátok, mikor a biosz könyveb olyan körfolyamatok voltak lerajzolva képletekkel, mi lép be mi lép ki). Szóval amikor a szénhidrátokat feldolgozzuk, akkor az 4 vízmolekulát igényel. Ha fehérjét dolgoz fel a szervezet még képződik is víz.
Úgyhogy aki tudja hogy működik a teste azt nem lehet zavarba hozni ilyen hülyeséggel, és lelkiismeretfurdalást kelteni benne.
Az elég húzósnak tűnik (nekem legalábbis, aki semmit se akar betartani, ha kajáról van szó).
Jó tudom, ha valakinek az egészsége a tét, akkor nem ennyire laza.
Gondoltam is ma rátok, főleg Anteára. Ettem én is egy nyers tojást, csak az volt a szépséghibája, hogy Cadbury Creme Egg volt.
abszolút, de ott nagyon kell rá vigyázni, hogy tényleg glutén- és tejmentes legyen az étrend.
semmi kihágás nem jó. :-(
Jut eszembe az alul működő pajzsmirigyre jó a paleo, ugye?
Tudom, hogy már volt róla milliószor szó, csak nem ragadott meg a téma, viszont a napokban kérdezték a Chronnal együtt (arra emlékeztem, hogy jó).
Lillus, nekem a nappal tavaly semmi bajom sem volt.
2011 november óta paleózom.
azelőtt csak kalapban és hosszú ujjúban tudtam kimenni tavasztól őszig.
és egy kiló 50 faktoros naptejjel. :-(
ez mind nyom nélkl elmúlt azóta. :-)
a legtöbb csokiban, - a lilában klönösen :-)- tejpor vagy tej vagy tejszín van. :-(
sajnos még sok étcsokinak nevezett izében is. :-(
Én is vettem szemtelen zöldbabot:-)))) Robb Wolf is engedi, gondoltam akkor miért ne...
Idén vetek is, ilyen szemtelen fajtát...
Cukorborsó mikor beérik megsárgul és ha főzzük könnyen szétesik ezért felesborsó
Kerestem hogy mia a felezett borsó, ezt az okosságot találtam
A felesborsó csökkenti a koleszterin szintet, stabilizálja a vércukrot, isoflavone tartalma pedig megelőzheti a rákosodást...
Nos megállapíthatjuk, hogy nem csak hogy nem paleo, nincs is rá szüksége paleosoknak
Tényleg a napkiütéseimre arra én is kíváncsi vagyok, hogy állok vele idén...
Az is igaz, hogy az első komolyabb több órás napon tartózkodás előtt be fogom kakaóvajjal kenni nyakam, karom, fülem mögött, és a dekoltázst... Itt szoktak kijönni a kis piszkok... És megpróbálok idén csak kakaóvajjal napozni...
További ajánlott fórumok:
- Akik valamilyen okból abbahagyták a Paleolit táplálkozást, azok véleményét, tapasztalatát várom
- Paleolit táplálkozás vagy vegetarianizmus?
- Megállja helyét neuro-diétaként a paleolit táplálkozás?
- Paleolit táplálkozás 2012.január 1-től
- Fitátok és fitinsav a paleolit táplálkozásban...
- Próbálta már közületek valaki a Paleolit táplálkozást?